Sport

2015.12.18. 10:37

Melyik „kabala” erősebb: a Jegesmedve vagy a Bika?

Miskolc - Péntek este Dunaújvárosban szerepel a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

Miskolc - Péntek este Dunaújvárosban szerepel a DVTK Jegesmedvék Mol-ligás hokicsapata.

A Macik 18 óra 15 perctől az Acélbikák gárdájával mérik össze tudásukat.

Fizikális hoki

– Küzdő hétvége és hét eleje vár ránk – mondta Mayer Péter, a piros-feketék vezetőedzője. – Péntek, hétfő és kedd, három nap, három mérkőzés, oda-vissza vagy kétezer kilométer buszozás és természetesen sok hoki. Ez a profi világ és ebben kell helytállnunk és nyernünk.

A tréner ezután a soron következő találkozójukról beszélt:

– A Dunaújvárosi Acélbikák a munkás, vagy inkább fizikális hokit adja elő, ezzel képzeli el a maga sikerét ellenünk és mások ellen is. Ennek jegyében nem biztos, hogy a péntek este a szép jégkorongról szól majd a derbi. Mi legutóbb az Újpest ellen egy ideig jól haladtunk, majd kihagytunk vagy lazítottunk, bár ezt másképpen is meg tudom fogalmazni. Például úgy, hogy ebben a műfajban a semmiből is lehet gólt szerezni. Ezt csinálták a lila-fehérek, akik miután szépítettek, nekibátorodtak, megérezték, hogy van keresnivalójuk.

A szakvezető hangsúlyozta, hogy ha valamikor, most aztán elő kell venniük a jobbik „eszüket”, majd így folytatta:

– Figyelmet és fegyelmet kérek a fiúktól. A kemény játék természetesen alapkövetelmény, reményeim szerint ehhez jön majd az ötletesség, a kreativitás. Az erényeinket kell bemutatnunk, legyen a helyén a szívünk, és az is fontos, hogy ne legyünk hátul lyukasak, mint az újpestiek ellen.

Három, hat, kilenc

Arra a kérdésre, hogy hány pontot tervez az Acélbikákkal szemben, Mayer Péter nevetve így válaszolt:

– Hármat, majd hatot, azaz összesen kilencet. Ugyanis csomagban gondolkozom és ennyi egységet akarok a karácsony­fánk alá tenni.

A Jegesmacik szakmai elöljárója csütörtökön délelőtt végezetül arról beszélt, hogy keretük tagjai esetében sok a kérdőjel, de ha minden jól megy, akkor mindenkire számíthat.


Romániába mennek

A Macikra karácsony előtt még székelyföldi „kirándulás” is vár. December 21-én hétfőn Brassóban, december 22-én pedig Csíkszeredán küzdenek a pontokért.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!