Sport

2015.12.31. 12:29

A volt szövetségi kapitány már Mezőkövesden "szilveszterezik"

Mezőkövesd - Pintér Attilát mutatták be szerdán mint az NB II-es matyóvárosi labdarúgócsapat új vezetőedzőjét.

Mezőkövesd - Pintér Attilát mutatták be szerdán mint az NB II-es matyóvárosi labdarúgócsapat új vezetőedzőjét.

A mezőkövesdi klub földszinti tárgyalójában egymásnak adták a kilincset a meghívottak, a terem majdnem kicsinek bizonyult.

Tizenegy napig tárgyaltak

Elsőként Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesd Zsóry SE elnöke (civilben miniszterhelyettes és országgyűlési képviselő) szólt:

– Nagy nap jött el az életünkben. Új vezetőedzőnket, Pintér Attilát aligha kell bemutatni a sportág ismerőinek, ezért inkább arról beszélek, hogy miért ül mellettem. A Mezőkövesd különös utat jár be a magyar labdarúgásban, szeretnénk visszakerülni az NB I-be, ezért fejlesztjük infrastruktúránkat, stabilizáljuk az anyagi feltételrendszerünket. Azt akarjuk bizonyítani, hogy egy kisváros, amely nem megyeszékhely, képes arra, hogy az élvonalba jusson. Jól indultunk az idénynek, de aztán megtorpantunk és lemondott a vezetőedzőnk, Benczés Miklós. Hosszas tanakodás után rangsort állítottunk fel arról, hogy kit fogunk edzőnek felkérni. Pintér Attilát, akinek nagy tapasztalata van, még karácsony előtt megkerestük és tizenegy napig tárgyaltunk vele, majd meghoztuk a döntésünket. A tréner nehezen mondott igent, de vállalta a tisztséget, majd kitűztük céljainkat, így nagy reményekkel vágunk a közös munkának.

Új csapatot épít

A volt szövetségi kapitány, aki 1984-ben játékosként tagja volt a Moszkvában ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett magyar válogatottnak, ezt mondta:

– Számomra az volt a fontos, hogy engem akartak, mert bíztak bennem. Kevés helyen tapasztaltam azt az összefogást, amelyet itt, Mezőkövesden. A városban sokat tesznek a labdarúgásért, ez nagyban befolyásolta döntésemet. Azt kérték, hogy építsek új csapatot, miközben sikereket kell elérnünk. Hiszem, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik. Reális célokat tűztünk magunk és a csapat elé: most türelemre és fokozatos építkezésre lesz szükség.

Tóth László nem főnöke

Az Észak-Magyarország kérdéseire válaszolva Pintér Attila leszögezte, hogy az NB I-es csapatnál a szakma csak rá tartozik, ebből következik, hogy Tóth László szakmai igazgató nem felettese, így a tréner az elnök alárendeltje. Kijelentette, hogy azt szereti, ha mindenki végzi a dolgát a maga területén.

– Nekem nem volt rangon aluli idejönni, bár elárulom, hogy akadt élvonalbeli ajánlatom is – mondta Pintér Attila. – Ott azonban nem éreztem, hogy meg tudom valósítani azt a célt, amit kértek-elvártak tőlem, így nemet mondtam. Mezőkövesden most nem a saját kezünkben van a sorsunk, ennek ellenére mindent el kell követnünk a sikeres szereplés érdekében. Mindig csak a soron következő találkozóra koncentrálunk majd, a vonalat pedig a szezon végén húzzuk meg. Erősítéseink és távozóink is lesznek, de ezeket csak akkor jelentjük be, ha eljön az ideje. Mindenkinek megadom a bizonyítási lehetőséget, s két hét alatt kiderül, hogy azonosak-e a gondolataink. Ami a szakmai stábot illeti: Farkas József, a REAC utánpótlásért felelős szakmai vezetője lesz valószínűleg a segítőm, de mivel neki jelen pillanatban van állása, csak reménykedhetek abban, hogy csatlakozik hozzánk, míg a kapus­edzőnk Ulbert Tibor marad.

Fél plusz egy év

Mivel a sajtótájékoztatón nem hangzott el, hogy Pintér Attila szerződése meddig szól, erre is rákérdeztünk. Némi bizonytalanság után elmondták, hogy fél, plusz egy évre szerződtek, majd az információhoz Tállai András nevetve hozzátette: „Fél év múlva is együtt akarunk dolgozni”.

Pintér Attila edzőként

  • Koroncó (1996)
  • Bajai LSE (1997–1999)
  • Sárvár FC (2000–2002)
  • Celldömölki VSE (2002–2003)
  • Pápai ELC (2003)
  • Matáv FC Sopron (2003–2004): Magyar Kupa-győztes
  • Ferencvárosi TC (2004–2005): magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes
  • Matáv FC Sopron (2005–2006)
  • Vasas (2005–2006)
  • Győri ETO FC (2009–2013): magyar bajnok
  • Magyarország (2013–2014)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!