Sport

2015.11.23. 15:19

Vegyész RC: A másodikban meginogtak, de megvan a három pont

Budapest, Kazincbarcika - Megnyerte a vasárnap esti idegenbeli bajnokiját a VRCK férfi röplabdacsapata.

Budapest, Kazincbarcika - Megnyerte a vasárnap esti idegenbeli bajnokiját a VRCK férfi röplabdacsapata.A férfi röplabda NB I 10. fordulójában, vasárnap délután a fővárosban, a MAFC BME vendége volt a Vegyész RC Kazincbarcika együttese. Az első szettben nagyon jó nyitásokkal és jó blokkokkal rukkolt elő a vendég együttes, és ennek köszönhetően már a játszma elején vezetni tudott (2-6, 4-8). Ezt a párpontos előnyét a folytatásban is őrizte a borsodi gárda, játékosai közül elsősorban Juhász volt elemében. A hazaiaknál Sow meglehetősen bizonytalan volt a védőmunkában, erre éreztek rá a vendégek, és megtalálták őt (10-16, 12-20). A szett végjátékában is fegyelmezetten, egységesen játszott a Barcika, nem is volt kérdés, hogy célba érnek (14-25).

Elbízták magukat

A második játékrészben, mintha egy kicsit elbízták volna magukat a vendégek (8-5), a nyitásaik nem sültek, viszont ebben feljavult a MAFC az első játszmához képest, így folyamatosan ők vezettek (14-11). Kemény ütésekkel dolgoztak a hazaiak, és a néhány pontos előnyük állandósult (17-14), Szabó D. egyedüli jó játéka pedig kevés volt ahhoz, hogy fordítani tudjon a Vegyész (20-18, 23-19). Ebben a periódusban Sow támadásban extra volt, egymás után szerezte pontjait, 10-ig meg sem állt, így egyenlített a fővárosi gárda (25-21).

A harmadik szett elején még fej fej mellett haladtak a csapatok (4-4, 8-7, 12-11), Szabó D. mellett Árva is húzta, tolta a vendégeket előre, majd amikor Banai és Toronyai is felnőtt hozzájuk, ellépett a látogató (13-19). Toronyai két ászt is ütött, és a jó centerjátéknak az lett az eredménye, hogy a faképnél hagyott hazai gárda nem tudott érdemi ellenállást kifejteni (14-25, 16-25).

A negyedik játékrész eleje is szoros volt (3-3, 5-6), aztán volt egy kis ellépése a Vegyésznek, ami nem tartott sokáig (11-15, 15-16). Aztán amikor Juhász állt a nyitóhelyre, és egymás után ütötte az ászokat, zsinórban négyet, a hazai együttes fejben szét­esett (14-19). A MAFC küzdött, lelkes volt eddig, de a demoralizáló pontok után érezni lehetett, hogy nem tudnak visszajönni a meccsbe (18-24), így a csatát a vendégek nyerték (20-25).

ÉM-BCS

Jegyzőkönyv

MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika

1:3 (-14, 21, -16, -20)

Budapest, 100 néző. V.: Farkas L., Újházi.

MAFC-BME: Vocskó, Kunert, Csépke, Fazekas, Sow, Szabó B. Csere: Tari (liberó), Tihanyi, Soós. Edző: Novák László.

Vegyész RC Kazincbarcika: Toronyai, Kovács Z., Banai, Szabó D., Árva, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Bene (liberó), Bokor. Vezetőedző: Toma Sándor.


Novák László: – A jelenlegi összetételben ennyire futotta. Azért van pozitívum: a második szettben megmutattuk, hogy ebben a felállásban is van potenciál.

Toma Sándor: – Sajnálom a második szettet, végig ugyanazzal az elszántásággal kellett volna játszani, mint azt az elején és a végén tettük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!