Sport

2015.11.30. 13:42

Aluinvent-DVTK: Visszazökkenés, győzelem és gyakorlás az EK-meccsre

Miskolc - Hétfőn 18.30-tól a városi sportcsarnokban a ZTE NKK-t fogadja az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.

Miskolc - Hétfőn 18.30-tól a városi sportcsarnokban a ZTE NKK-t fogadja az Aluinvent-DVTK a női kosárlabda NB I-ben.A november 12-i, nápolyi nemzetközi kupamérkőzés után lép újra pályára az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabda csapata. A szünet oka az volt, hogy a válogatottak (így a magyar, amelyben Czank Tímea, valamint Horváth Bettina volt csapattag, illetve a fehérorosz, amelyben a diósgyőriek kosarasa, Tatsiana Likhtarovich is szerephez jutott), Európa-bajnoki selejtezőket játszottak. Mind a három hölgy szombaton már a többiekkel dolgozott, készen az újabb kihívásokra.

– Jó formában és hangulatban mehetett el mindegyik lány a válogatotthoz, Timi és Betti mindkét találkozóját megnyerte a nemzeti együttessel, Tányáék előbb veszítettek a lengyelek ellen, majd legyőzték a belgákat. Természetes, hogy én, a kollégáim, és az összes csapattársuk követte az eseményeket, ki élőben, ki pedig az interneten – mondta mindezt Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője.

Nem álltak le

A szakember a szünettel kapcsolatban az alábbiakat fogalmazta meg:

– Most jött, most kellett megállnunk, amikor jó szériában és ritmusban voltunk – fogalmazott az ibériai szakember. – Más klubnál ilyenkor pihenőt adnak, leállnak erre az időre, itt azonban úgy láttuk, hogy ha még kis mértékben is, és nem is azon a fordulatszámon, de legyen valamifajta terhelés, tartsuk mozgásban a válogatottnál nem lévőket, hogy fizikálisan ne essenek vissza, maradjanak a megfelelő kondícióban.

Az előző szezonokhoz képest a Zalaegerszegi TE NKK gárdája most nincs éppen túl jó passzban, hiszen idáig mindössze egy győzelmet gyűjtöttek be, amivel az utolsó előtti, 9. helyet foglalják el a táblázaton. Ezért aztán a piros-fehérek vezetőedzője ismét cserélgethet, variálhat, amennyiben szeretne.

– Mi minden csapatnak megadjuk a tiszteletet, nekik is – húzta alá Miguel del Jesús López Alonso. – Azt azért nem mondanám, hogy könnyű őket legyőzni, erre példa a legutóbbi, PEAC-Pécs elleni idegenbeli mérkőzésük, amely egészen szoros volt, s amit csak néhány ponttal vesztettek el. Igen, lehet olyan, akár most és a későbbiekben, hogy gyakorolunk bizonyos elemeket, amelyek aztán hasznosíthatóak lehetnek, mondjuk ezúttal olyat, amelyet majd a Brno elleni hazai EK-meccsen vehetünk elő. A fő cél az, hogy nyerjünk, és hogy az edzések után visszazökkenjünk a bajnoki ritmusba.


A játékosok mondták

Szabó Petra: – Az előző két és fél hétben meg volt a pihenés, illetve a fizikális, kondicionális munka is, az utóbbi napokban pedig már a soron következő összecsapásra készültünk. Amennyiben ott és úgy tudjuk folytatni, ahogyan abbahagytuk, akkor nem fogunk csalódni a következő mérkőzéseken sem. Nagyon vártuk ezt a hétfői meccset, biztos vagyok benne, hogy egy jó találkozót fogunk játszani.


Szécsi Orsolya: – Amikor az egyik héten csupán napi egyet edzettünk, akkor könnyű volt kosarasnak lenni. Nehezen álltunk vissza a megszokott ritmusra, de úgy érzem, mentálisan, lelkileg feltöltődtünk és ez erőt ad a továbbiakra. Az a fontos, hogy egységes legyen a csapat, a céltábla ott lesz a hátunkon, hiszen az Európa Kupában még veretlenek vagyunk és a bajnokságban sem kaptunk ki a soproni meccs óta.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!