Sport

2015.09.16. 08:49

DVTK Jegesmedvék: Az ötvenmillió megvan, havi bontásban kapják

Miskolc - Nem veszett el a Jegesmedvéknek megígért támogatás, csak átalakult, de megkapják.

Miskolc - Nem veszett el a Jegesmedvéknek megígért támogatás, csak átalakult, de megkapják.A Miskolci Jegesmedvék hokicsapata az elmúlt szezonban soha nem látott sikerszériát produkált: megnyerte a Mol Ligát, a Magyar Kupát és a magyar bajnokságot is. Ezzel a Macik mindent vittek, amit itthon vinni lehetett, és csapatukat hetekig ünnepelte a helyi publikum.

Előteremtették

Lapunkban korábban már megírtuk, hogy ehhez a remek eredménysorhoz igyekezett a helyi politika is hozzátenni a magáét: a miskolci önkormányzat május 21-i ülésére az MSZP-DK-Együtt-Miskolci Lokálpatrióta Egyesület miskolci önkormányzati frakciója előterjesztést nyújtott be, amelyben javasolták, hogy emeljék meg 20 millió forinttal a Miskolci Jegesmedvék támogatását, ám ennek napirendre vételét formai okokra hivatkozva végül nem szavazták meg, és nem mellékesen dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere bejelentette: a szezon kezdetéig megteremtik annak lehetőségét, hogy 50 millió forintra növekedjen a várostól érkező támogatás.

A közgyűlésen elhangzottakról jegyzőkönyv készült, ez a város honlapján fellelhető, amely ezt tartalmazza: „Ehhez kapcsolódóan elmondja (mármint dr. Kriza Ákos – a szerk.), hogy a Szocialista Párt javasolta azt, hogy emeljék meg 20 millió forinttal a Miskolci Jegesmedvék támogatását, amellyel kapcsolatosan jegyző úr jogszabályi problémákat jelzett, de egyébként is okafogyottnak tartja a kérést, mivel megteremtik a lehetőségét a szezon kezdetéig, hogy 50 millió forint körülire növekedjen a várostól érkező támogatás”.

Nem azonos

Ezt követően a polgármester az MSZP-DK-Együtt-Miskolci Lokálpatrióta Egyesület miskolci önkormányzati frakciója által benyújtott, meghívó szerinti 10. napirendi pont szerinti előterjesztés napirendről történő levételét javasolta, majd kérte a jegyzőt, hogy tegye meg ezzel kapcsolatos törvényességi észrevételeit. Erre dr. Csiszár Miklós jegyző így reagált: „Az előterjesztésben meghatározott támogatandó cél és a támogatottként megjelölt szervezet között tartalmi ellentmondás áll fenn. A sportegyesület nem azonos az anyagban méltatott felnőtt jégkorongcsapattal, ugyanis a sportegyesület az utánpótlással foglalkozik, amelyet az egyesület alapító okirata is jelez. A felnőtt jégkorongcsapatot a Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. működteti. Erre való tekintettel az előterjesztés értékelő része nincs összhangban a kapcsolódó határozati javaslat tartalmával, jogilag aggályos. Kérem a közgyűlést, hogy a napirend levételénél vegye ezt figyelembe”.

A csend látszólagos

Azóta persze sok víz folyt le a Sajón: a Miskolci Jegesmedvékből DVTK Jegesmedvék lett, és a DVTK vagyonos háttértulajdonosa, Leisztinger Tamás szerepvállalása okán már-már attól lehetett tartani, hogy elúszik ez a bizonyos 50 millió. A sportág kedvelőinek viszont jó hírrel szolgált dr. Kiss János alpolgármester, aki Koczák Szilvia városházi szóvivő tolmácsolásában ezt közölte lapunkkal:

– Az 50 millió forintos támogatás 2015. évre eső részének fedezetét a szeptember 10-i közgyűlésen elfogadott költségvetési módosító indítványba építettük be. A folyósítás a klubbal egyeztetett módon, havi bontásokban történik.


Már koppant is

Az Észak-Magyarország információit megerősítette Egri István, a miskolci hokisport első embere, aki röviden ennyit mondott: „Az önkormányzati támogatás ütemezetten, havi bontásban érkezik hozzánk. Az első két részletet már meg is kaptuk”.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!