Sport

2015.07.25. 12:14

Aluinvent-DVTK: Bálint Rékával már két és fél játékosuk van…

Miskolc - Bálint Réka is marad az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának játékosa.

Miskolc - Bálint Réka is marad az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának játékosa.

Immár két sportolóról lehet biztosan tudni, hogy a tavalyi évadban magyar bajnoki ezüstöt és Magyar Kupa-ezüstöt szerzett Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának tagja lesz a 2015/16-os bajnokságban. A csapatkapitány Czank Tímea korábban többéves szerződést kötött a diósgyőri klubbal, így a válogatott játékos maradása nem volt kérdés, ahogy igazán a csütörtökön bejelentett igazolás, Bálint Réka esetében sem volt az. A nyár elején az Eb-re készült magyar válogatott bő keretének ő is tagja volt, és most már biztosra vehető, hogy marad Miskolcon, a Diósgyőrnél, így zsinórban harmadik szezonját kezdheti meg itt a 182 centiméter magas, 24 éves bedobó.

Még nem hivatalos

Rajtuk kívül Horváth Bernadett is marad, aki néhány napja nyilatkozott erről lapunknak, bár akkor még nem tudott arról beszámolni, hogy lett volna aláírt szerződése, így az ő folytatása még nem hivatalos, vagyis összesen két és fél játékosa van jelenleg a Diósgyőri VTK-nak.

Ambrus Erzsébet feladatai

Ahogy az az információ sem hivatalos, ami eljutott lapunkhoz: a felkészülést a spanyol Miguel del Jesús López Alonso vezetőedzővel augusztus 17-én kezdő diósgyőri női kosárlabdacsapat szakmai stábja bővül a következő szezonra: az eddig a klub utánpótlásában, a kadet csapat mellett dolgozott Ambrus Erzsébet – a DKSK egykori játékosa, aki négy évvel ezelőtt még játékával segítette az NB I/B-s csapatot abban, hogy visszakerülhessen a legjobbak közé – pályaedzői feladatokat lát el az első csapat mellett, és ő lesz, lehet az NB I/B-ben indítandó, második számú diósgyőri női kosárlabdacsapat edzője is egyben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!