Sport

2015.05.01. 20:44

Vegyész vs. Dág - Meccsnullról indul a bronzmeccs utolsó csatája

Kazincbarcika - Szombat estére eldől, hogy melyik csapat szerzi meg idén a bronzérmet a férfi röplabda NB I-ben.

Kazincbarcika - Szombat estére eldől, hogy melyik csapat szerzi meg idén a bronzérmet a férfi röplabda NB I-ben.Remek játékot nyújtott szerdán idegenben, Dágon, így 2-2-re alakította az egyik fél három sikeréig tartó párharcot a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese a férfi röplabda NB I-ben. Mindez azt jelenti, hogy a harmadik hely sorsa a szombaton 17.30-tól kezdődő mérkőzésen dől el, amelyet a vegyészváros tornacsarnokában rendeznek meg.

- A negyedik összecsapás felvezetőjében arról beszéltem: bízom benne, hogy nálunk több olyan játékos lesz, akit nem nyom a tét, aki meg akarja mutatni magát, valós tudását. Szerencsére így lett - kezdte a visszatekintést a hétközi felvonásra Dudás András, a VRCK vezetőedzője. - Ugyanakkor azt is jeleztem, hogy vélhetően a dágiakon is lesz nyomás, hiszen saját létesítményükben mindenképpen nyerni akarnak, és ezzel le kívánják zárni a csatát. Ki is jött sok néző az ottani csarnokba, főztek, egyértelműen arra készültek, hogy a találkozó után rendeznek egy kis ünnepséget. Ezt az elvárást pedig nem tudták elviselni. Persze, ebbe mi is beletettük a magunkét, egyrészt bejöttek azok az apró módosítások, amelyeket megcsináltunk, ezen kívül nagyon jó egyéni teljesítmények voltak.

Megszédítette őket

A borsodiak szakvezetője számokkal is alátámasztotta dági győzelmüket.

- Volt tizennégy ász nyitásunk, ami magas érték, általában hét-kilenc szokott lenni, de a dágiak ellen néha ettől kevesebb - sorolta Dudás András. - Ellenfelünk összesen huszonhárom pontot ért el saját jogon, a többit mi adtuk neki. Szinte nem is tudtak támadni, ez jelzi a szerváink hatékonyságát, amikor pedig tudtak, akkor blokkokban tudtunk hatásosak lenni. A szerdai volt ebben a bajnokságban a hatodik egymás elleni mérkőzésünk, ezekből öt szoros volt, viszont ez a legutóbbi kevésbé. Tizenöt, huszonegy, illetve tizenegy pontot értek el szettenként, ebből az első kettő sem különösen magas, de az utolsó, az ő szempontjukból nézve, katasztrófális...

Amennyiben ezt nézzük, akkor könnyedén meg lehet a bronzérem... - jeleztük Dudás Andrásnak.

- Ilyet nem szabad kijelenteni, és nem is így készülünk - szögezte le a szakvezető. - Nyilván ez a hazai 0:3 egy mélyütés volt a Dág számára, és biztos, hogy kicsit meg is szédítette őket. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az azóta eltelt több mint két napot arra használták, hogy felálljanak, hogy rendezzék a sorokat. Továbbra is azt mondom: nehéz lesz, mert nagyjából azonos tudású a két csapat. Az igaz, hogy az egyenlítéssel most kicsit mi felénk mozdult el a mérleg nyelve, de nem szabad, hogy ez az esélyesség nyomjon bennünket, sőt, adjon inkább plusz energiákat. Kettő-kettő az állás, vagyis ,,meccsnull", nem ér semmit az idegenbeli győzelem, ha most nem nyerünk.

Úgy tudjuk, hogy a Magyar Röplabda Szövetség képviselői szerdán elvitték Dágra az érmeket, illetve a negyedik helyezettnek járó oklevelet, amely már ,,meg volt címezve" a barcikaiak részére.

- Én ezzel egyáltalán nem foglalkoztam - vágta rá erre a felvetésre Dudás András. - A szövetség felkészült, nyilván arra az eshetőségre, amelynek nagyobb volt a valószínűsége, szóval nincs ezzel semmi gond. A srácok észrevették ezt, s csak annyit jeleztek még a kezdés előtt: ,,Csomagolják be az érmeket, mert visszük haza..."

Nincs belépő

A Vegyész RC idei legfontosabb összecsapása lesz a szombati, ezért a vezetőség úgy döntött, hogy nem szed belépőjegyet a bronzfelvonás ötödik csatáján: ,,Ilyen formában is szeretnénk megköszönni mindenkinek, hogy támogatott bennünket a 2014/2015-ös évadban. Reméljük, minél többen kijönnek a szurkolni, akár még azok is, akik a futballmeccset választják, hiszen a két létesítmény nincs messze egymástól."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!