Sport

2015.05.15. 13:34

Év sportolója: megálltak egy örömteli pillanatra

Miskolc - Miskolc Város Napja alkalmából Az Év sportolója díjban részesült a Miskolci Jegesmedvék csapata.

Miskolc - Miskolc Város Napja alkalmából Az Év sportolója díjban részesült a Miskolci Jegesmedvék csapata.A Macik elismerése bizonyára senkit nem lepett meg.

– Őszinte leszek: már akkor megfordult a fejemben esetleges kitüntetésünk gondolata, amikor a város kiküldte a javaslattételre való felhívását – kezdte Egri István, a Miskolci Jegesmedvék csapatát működtető gazdasági társaság résztulajdonosának képviselője, majd így folytatta: – Pedig akkor még csak néhány hét telt el a 2015-ös esztendőből, javában tartott a szezon, és még nem tudhattuk, miként zárjuk az idényt. Amikor átfutottam a levelet, természetesen felötlött bennem, hogy bekerülhettünk az elismerésben részesülők közé, ha olyan diadalokat produkálunk, amelyeket aligha lehet felülmúlni. Nos, álmainkból valóság lett, a három aranyérmünk minden elképzelésünket felülmúlt, csodálatos pillanatokat éltünk át, és sikereinket ismerte el Miskolc városa.

Egri István – aki köztudottan a sportág helyi első embere – ezután arról beszélt, hogy a díjátadáskor egyedül ment fel a színpadra, de a nézőtéren ültek az itthon lévő játékosok és stábtagok is:

– Amikor szólítottak, úgy éreztem magam, mint a jégcsarnokban – folytatta a sportvezető. – Felálltak a fiúk, a szakvezetők, felcsattant a tetszésnyilvánító tapsvihar, az a néhány perc tényleg rólunk szólt. Ott és akkor került ténylegesen a helyére ez a káprázatos idény. Az ünnepség után összefutottam olyan jelenlévőkkel, akik rendszeresen jártak a meccseinkre és nagyon kihúztam magam, amikor hosszan éltették produkciónkat. Arról beszéltem, hogy kiválót alkottak a fiúk és az edzőik, egymásra talált az együttes és közönsége, a klub és a megyeszékhely. Nagy győzelmeinket pedig stílszerűen a város napján koronázta meg a város. Most érthetően mindenki nagyon boldog nálunk: zömmel miskolciak vagyunk, sikereinket itt értük el, helyben szórakoztattuk szép számú közönségünket, szóval csak szép és nagy szavakat használhatok.

Egy katona a hadseregben

A főállásban a Miskolc Városi Sportközpont igazgatójaként dolgozó sportvezető elárulta, hogy Az Év sportolója díjat a közelmúltban elnyert három kupájuk mellé tette, s úgy veszi, hogy ez a „ráadásarany”.

– Szó sincs arról, hogy kitüntetésünket magamnak tulajdonítom – szögezte le Egri István. – Én csak egy katona vagyok ebben a hadseregben: nálunk nincsenek egyéni érdemek, elismerésünkhöz a klubelnöktől a vezetőedzőn át a pénztárosig mindenki hozzátette a magáét. Ezért szép a csapatsport és a jégkorong, mert ebben a műfajban tekintettel kell lenni mindenre és mindenkire, s a város esetünkben ezt is honorálta.

A Miskolci Jegesmedvéket korábban 2003-ban díjazták, akkoriban nívódíjat kaptak. Egri István szerint ebből is látszik, hogy nagyon régóta meghatározó szerepet töltenek be a város sportéletében.

– Munkánkkal arra törekszünk, hogy ez a jövőben is így legyen – tette hozzá a klub­elnök, aki szerint az ünnepi pillanatokat most megint a dolgos hétköznapok követik majd: – Ebből a munkából nem lehet kiszállni, a feltételeket folyamatosan biztosítani kell, megállni nem lehet. Személy szerint nekem most is ezerfelé jár az agyam és ezzel így vannak vezetőtársaim is. Közösen azért dolgozunk, hogy fejlődjünk, tovább haladjunk előre, mert újabb és újabb kupákat, díjakat akarunk begyűjteni.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!