Sport

2015.05.30. 10:27

Bálint Réka nélkül folytatja a magyar válogatott

A keretszűkítés áldozata lett a diósgyőri játékos.

A keretszűkítés áldozata lett a diósgyőri játékos.A magyar–román közös rendezésű, június 11-én kezdődő női kosárlabda Európa-bajnokágra készülő magyar válogatott péntektől vasárnapig Montenegróban szerepel felkészülési tornán. Stefan Svitek szövetségi kapitány 13 játékossal kelt útra, a két diósgyőri kosaras Czank Tímea és Rasheed Rita mellett Határ Bernadett, Honti Kata, Horti Dóra, Krivacevic Tijana, Laklóth Anna, Raksányi Krisztina, Simon Zsófia, Szamosi Alexandra, Zele Dorina, Zsovár Orsolya, Vajda Anna érkezett meg Podgoricába, illetve ide várják még Fegyverneky Zsófiát is, aki hazaugrott, hogy nem sokkal szülése után a gyermekével lehessen, de szombaton visszatérése első meccsét játszhatja itt. Az Eb-re készülő csapathoz az amerikai-magyar kettős állampolgárságú Quigley Alexandria csatlakozhat még a jövő hét végén, illetve két játékos már nem a keret tagja, Szabó Fanni, akinek fáradásos törése van a lábfejében, valamint a diósgyőri Bálint Réka, aki a keretszűkítés áldozata lett. A podgoricai torna nyitónapján a szintén Eb-résztvevő horvátok ellen meccseltek a mieink, ma 18.00-tól a szintén kontinensbajnoki döntős házigazdák ellen játszanak, vasárnap 18.00-tól pedig a bosnyákok ellen.

ÉM


Felkészülési mérkőzés

Horvátország – Magyarország

73-67 (16-23, 25-8, 8-14, 24-22)

Podgorica, 100 néző. V.: Sutulovic, Rutesic, Koljensic (montenegróiak)

Horvátország: Ciglar (11), Dzankic (2), Ivezic (17/6), Mazic (4), Ivankovic (13). Csere: Zellous (14/3), Borovic (-), Butina (-), Premasunac (-), Benic (1), Begic (-), Sliskovic (11), Tikvic (-). Szövetségi kapitány: Braslav Turic.

Magyarország: Honti (6), Zsovár (1), Raksányi (4), Vajda (21/9), Horti (6). Csere: Krivacevic (4), Simon (15/6), Czank (-), Laklóth (-), Zele (2), Rasheed (-), Határ (8). Szövetségi kapitány: Stefan Svitek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!