Sport

2015.05.03. 19:39

A Vegyészé a harmadik hely

Az évad utolsó meccsét vívta szombaton este hazai környezetben a barcikai férfi röplabda csapat.

Az évad utolsó meccsét vívta szombaton este hazai környezetben a barcikai férfi röplabda csapat.

A végletekig elment a férfi röplabda NB I bronzcsatájában a Vegyész RC, illetve a Dági KSE együttese, vagyis a harmadik pozícióról az utolsó, ötödik felvonás volt hivatott döntetni. A borsodiak szerdán idegenben nyertek, nem is akármilyen játékkal, így lélektanilag mindenképpen náluk volt az előny. Molnár hasznos nyitásai, és persze a társak hozták a 3-6-os vendégelőnyt, de Blázsovics, valamint egy Szabó M.-Bokor blokk mindent helyre tett (6-6). A hazaiak fiatal univerzálja egy ász nyitással is észrevétette magát, így az első technikai szünetnél már a VRCK vezetett (8-6), nagyon elkapta a fonalat a vendéglátó (10-6). 13-8-nál jött el a mérkőzés első időkérése, dunántúli oldalon, amely után lassacskán kapaszkodtak felfelé Szauterék (14-12). Itt megálljt parancsolt a Barcika (16-12), sőt, kezdett kézben lenni a szett (20-14), így jött az újabb dági fejtágító. A plafon kétszer kisegítette a DKSE-t, de Csizmadiáékat ez nem zavarta, sáncokat hoztak, majd a dágiak lenyelték Gulyás nyitását.

Többet hibáztak

A második szett is szorosan indult (4-4), egy-két jó hazai szervával fűszerezve. 6-4-nél szép lett volna a barcikai hármas blokk, csak éppen kezet ért a labda a dági ütés után, s így hagyta el a játékteret. A „kisszünet" 8-5-nél érte a feleket, aztán rontottak a látogatók, és Bokor szervált egy foghatatlant. Kidolgozottabb és pontosabb támadásai lettek a Dágnak (12-12), Toronyai azonban olyan nyitásokat produkált, amelyek után nem tudott kibontakozni a vendégegyüttes (15-12). Apró lépésekkel riválisa előtt járt a VRCK (18-14), a kelleténél sokkal többet hibáztak az Oszuska G.-t betegség miatt nélkülöző látogatók. Nagyon akart a Vegyész, Blázsovics egyes sáncca volt pontos (20-14). 22-15-nél a vendégek még lábbal is mentettek, de ütésük hosszú lett (23-15), és ezek után már ebben a játszmában sem maradt kérdés...

Csizmadia termelte

A dunántúliak számára a harmadik menet maradt utolsó mentsvárnak, és nem is mentek bele rosszul ebbe a játszmába (1-3). Szabó M. maradt üresben centerben, s bombájával alakult 4-4-re az állás, majd Krupánszki nyitott szépeket (4-7). Markolta az utolsó szalmaszálat Szauter Ferenc alakulata (7-10), de elég volt egy meg nem értés és máris feljött a Vegyész (9-10). Krupánszki széles ütése után lett 11-11, Toronyai kérte a buzdítást a közönségtől, miközben a dágiak érezték úgy, hogy 12-11-nél elérkezett a pillanat a megbeszélésre. Lett is fordulat, 13-14, ám Krupánszki ismét hibázott (15-15). Toronyai és Csányi sánca remekül összeállt (16-15), Blázsovics pedig megtalálta a rést – ismét időt kértek a dágiak (18-15). Maradt ez a különbség a hajrá kezdetére (20-17), zengett a csarnok, és még tett kísérleteket a DKSE arra, hogy mentse, ami menthető. Csizmadia centerben termelte a huszonharmadik egységet (23-19), és ezen a ponton már nem botlott a VRCK, lezárták a játszmát és a meccset is. Egész éves teljesítményük alapján megérdemelték a bronzérmet a barcikaiak, akik legutóbb 2012-ben zártak a dobogón, ugyanezen pozícióban.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dági KSE

3:0 (17, 16, 20)

Kazincbarcika, 350 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.


Vegyész RC: Toronyai, Szabó M., Csizmadia, Bokor, Blázsovics, Kovács Z. Csere: Dudás T. (liberó), Szántai (liberó), Gulyás, Balázs D., Surányi, Csányi. Vezetőedző: Dudás András.

Dági KSE: Zirigh, Szauter P., Oszuska Z., Jánossy, Krupánszki, Molnár. Csere: Koch (liberó), Balázs B., Horváth. Edző: Szauter Ferenc.


Dudás András: – Gratulálok a csapatnak a mérkőzéshez és a harmadik helyhez, de gratulálok a Dágnak is a helytálláshoz. Ma jobbak voltunk, ám az is biztos, hogy feladó nélkül ezt a játékot nem lehet játszani.

Szauter Ferenc: – Nagyon hiányzott elsőszámú feladónk, Oszuska Gabi, ha nem ilyen szerkezetben játszunk ma, talán nagyobb esélyünk lett volna jobb eredmény elérésére. Gratulálok a Barcikának a harmadik helyhez.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-2, a Vegyész RC javára.


A bajnokság végeredménye

1. Fino Kaposvár,

2. Kecskeméti RC,

3. Vegyész RC-Kazincbarcika,

4. Dági KSE,

5. MAFC-BME,

6. Pénzügyőr,

7. Dunaferr SE,

8. Sümegi RE,

9. Szolnoki Főiskola RK SI,

10. Vannet PTE-PEAC,

11. Debreceni EAC,

12. SZESE Győr.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!