Sport

2015.04.22. 21:01

Vegyész RC: A bronzhoz való távolság egyenlő lett

A harmadik és a negyed szett is izgalmas végjátékot, és dági sikert hozott.

A harmadik és a negyed szett is izgalmas végjátékot, és dági sikert hozott.

A férfi röplabda NB I rájátszásában, a bronzéremért zajló, három nyert meccsig tartó párharcban szerdán este a második ütközetet rendezték meg. A Vegyész RC-Kazincbarcika csapata ezúttal idegenben lépett pályára a Dági KSE ellen, a szombaton, három szettben elért hazai győzelmének köszönhetően előnyösebb helyzetből várhatták a bajnokit.

A barcikaiak kezdték jobban a mérkőzést, de nem aludt el a Dág sem (4-4). Az elején felváltva estek a pontok, az első technikai időhöz a hazai értek oda ,,hamarabb”, miután Kovács Z. ütése visszajött a sáncról (8-7). A folytatásban Krupánszki nyitásai következtek, majd Bokor támadott eredményesen (11-9). A meccs ezen szakaszában inkább a hazaiak érvényesültek, elsősorban Jánossy jó nyitásai révén (16-12). Aztán lassan kezdett visszakapaszkodni a vendégcsapat, Csizmadia centerből jól támadott, aztán 19-17-nél dági időkérés következett. Ez használt (21-17), így két labda után Dudás edző kért időt. Ez viszont nem hozott eredményt, így 23-18-nál ugyanezzel próbálkozott a VRCK, de a végjátékban Szauter centerből beütötte a labdát (25-20).

A második játszma elején hazai nyitások és pontok születtek, majd Kovács Z. került a szervahelyre, és jó nyitásai után nem tudott támadni a Dág, Blázsovics eredményes sáncával három pontra nőtt a vendégek előnye (3-6). Aztán Jánossy újra ütőhelyre került a Dágnál, és ez segített rajtuk, de az első technikai időnél a VRCK állt jobban (7-8). Innen a vendégek mozdultak el nagyobb lendülettel (8-11), majd Toronyai remek nyitásai révén jelentős előnyre tettek szert (9-15), amire hazai időkérés volt a válasz. A folytatásban Krupánszki ütése ült a padlón, de Bokor jó nyitásaival eldőlni látszott a szett (12-20). Ekkor újra hazai időkérés volt műsoron, de ez ekkor nem használt, Kovács Z. jó blokkjával egyenlített a szettek tekintetében a Vegyész (14-25).

Egál után

Szauter és Jánossy vitte a prímet a harmadik menet elején, majd a csereként beállt Csányi centerhelyről javított az eredményen (6-3), és Dudás edző már ekkor időt kért. Az első technikainál is a hazaiak álltak jobban (8-4), aztán Kovács Z. és Jánossy csatája volt napirenden (12-8). Innen kezdett el kapaszkodni a vendégcsapat, sáncon megpattanó labdával jöttek vissza a meccsbe (13-11). Dági időkérés volt erre a reflexió, és jó hazai nyitások (15-11), majd Bokor mutatta meg, hogy tud nyitni, és mivel a sáncmunka is működött a VRCK-nál, összejött az egyenlítés (15-15). A folytatásban aztán inkább hazaiak akarata érvényesült (19-15), majd egy Surányi Blázsovics csere után két pontra zárkózott fel a Vegyész (20-18). Nem sokkal később, 22-21-nél dági időkérés jött, majd Blázsovics jó ütése és rossz fogadása után barcikai (24-22). A következő pont a vendégeké volt, majd Krupánszki szélről beverte a labdát (25-23).

Szoros, fej-fej melletti csatát hozott a negyed szett eleje (2-2, 4-4), de az első technikai időnél a VRCK állt jobban (6-8). Jól játszott ekkoriban a Vegyész (9-12), és amikor 5 ponttal elmentek, hazai időkérés szakította meg a játékot (9-14). Ez bejött a Dágnak, így 12-14-nél VRCK időkérés következett. Ekkoriban Jánossy nyitásaival nem tudnak mit kezdeni a vendégek (16-15), és leragadásukra reagálva Dudás edző kért pauzát (18-15). Visszajött a meccsbe a Barcika, 22-22-re zárkóztak fel, innen pedig felváltva estek a pontok. Egészen addig, amíg 25-24-nél Krupánszki ász nyitásával véget nem ért a meccs (26-24).


JEGYZŐKÖNYV

Dági KSE – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:1 (20, -14, 23, 24)

Dág, 100 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.


Dági KSE: Oszuska G., Oszuska Z., Szauter P., Jánossy, Krupánszki, Molnár. Csere: Koch (liberó), Bagics (liberó), Balázs, Horváth G. Edző: Szauter Ferenc.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Kovács Z., Szabó M., Csizmadia, Bokor, Blázsovics. Csere: Dudás T. (liberó), Csányi, Surányi. Vezetőedző: Dudás András.


Szauter Ferenc: – Nagyon küzdelmes mérkőzés volt. Remekül játszó Kazincbarcika ellen nagy csatában hoztuk az összecsapást.

Dudás András: – Mi mást tehetnénk, mint készülünk a következő mérkőzésre.


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

A két csapat a következő meccset szombaton 17.30-tól Kazincbarcikán játssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!