Sport

2015.04.18. 14:05

Renegátok: Croft is segít, Kanadából

Miskolc - A Miskolc Renegades célja a rájátszás, azon belül a bajnoki cím megszerzése a divízió I-ben.

Miskolc - A Miskolc Renegades célja a rájátszás, azon belül a bajnoki cím megszerzése a divízió I-ben.A legmagasabb osztályban, a HFL-ben szereplő Miskolc Steelers mellett a megyeszékhely egy másik együttessel is képviselteti magát a honi amerikaifutball-életben: a Miskolc Re­negades a 2015-ös szezont a divízió I-ben (második vonal) kezdi, azt követően, hogy tavaly diadalmaskodni tudott a divízió II-es pontvadászat (harmadik vonal) – a Miskolci VSC Csokonai úti pályáján megrendezett – döntőjében. A gárda vezetőedzőjének személye nem változott, továbbra is az Egyesült Államok-beli Phillip Hilderbrand (aki civilben az Avasi Gimnázium nyelvi lektora) irányítja a foglalkozásokat, aki 2012 januárja óta dolgozik együtt a Renegátokkal.

– Mindenképpen erény, ha valaki hosszabb ideje van együtt egy csapattal, egy közösséggel, de Philip most kapott egy kis segítséget is – nyilatkozta lapunknak Apjok Zoltán, az egyesület elnöke. – A kanadai Kevin Croft már tavaly ősz óta Miskolcon tartózkodik, szintén tanít. Ő úgy került hozzánk, hogy egy szakportálon keresgéltünk, elsősorban pozíciós játékost, olyat, aki Philip mellé is be tud szállni, akitől tanulni tudunk, aki egy kis újat is hoz. Kevin Quebecben végezte az egyetemet, nagyon jó eredménysora van, egy-két címe és gyűrűje, s ezt megelőzően még sosem járt Európában. 193 centiméter magas, 120 kiló, falember, left tackle.

A legnagyobb a Gorillazzal

A Renegades vezetője elmondta azt is, hogy voltak játékosok, akik elköszöntek az egyesülettől, de nyilván vannak, voltak érkezők is.

– Amatőr sportról beszélünk, mindenki számára ez egy hobbi, a magánélet természetesen elsőbbséget élvez – folytatta Apjok Zoltán. – A keretünk, az újoncokat is beleértve, több mint hatvanfős, tehát szerencsére van miből meríteni. A csapat magja adott, az megmaradt, az alapcél mindenképpen az, hogy kerüljünk be a rájátszásba, az elődöntőbe, de ebben akár az is benne van, hogy elhódítjuk a bajnoki címet. Szerkezeti változás részben az, hogy az eddigi első számú elkapónk, Lakatos Bence ugyanúgy irányítóként fog játszani, mint tavaly.

Az egyesület elnöke valamennyi ellenfelükről ejtett néhány szót:

– A legnagyobb csata a dunaújvárosiak ellen várható, mindig ott voltak a rájátszásban, egy erős csapat – közölte Apjok Zoltán. – Körülbelül hasonló kaliber az Eger, amely az Egyesült Államokból igazolt védő játékost, a tataiak is hoztak már több jó eredményt, velük vívjuk az idénynyitót, amely minden bizonnyal egy komoly összecsapás lesz, igazi erőfelmérő. A Titans elveszítette kezdő irányítóját, kicsit fekete lovak, ugyanúgy, mint a Cowbells II, akikről nem tudunk sokat, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mit fognak hozni ezek a meccsek.

A Miskolc Renegades továbbra is miskolci Ifjúsági pályán játssza bajnoki mér­kőzéseit.

ÉM-MI

A Miskolc Renegades sorsolása

  • Április 18., 15.00: Tata Mustangs – Miskolc Renegades
  • Április 26., 15.00: Miskolc Renegades – Eger Heroes
  • Május 16., 15.00: Miskolc Renegades – Dunaújváros Gorillaz
  • Május 31., 15.00: Miskolc Renegades – Budapest Cowbells II
  • Június 13., 15.00: Budapest Titans – Miskolc Renegades

  • A találkozókat követően kialakul majd egy végeredmény, melyet követően az első négy helyezett elődöntőt játszik úgy, hogy az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal találkozik. A Divízió I fináléjában a párharcok nyertesei fognak megmérkőzni.


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!