Sport

2015.04.10. 12:10

MKC: A jó védekezésre alapoz(hat)nak

Balmazújvárosban játszik pénteken 18 órától a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Balmazújvárosban játszik pénteken 18 órától a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.A dél-borsodiak az alsóházi rájátszás 7. fordulójának keretén belül lépnek pályára a Hajdúságban. Trivkovicék az előző körben hazai pályán nyertek, (végre) legyőzték a PLER KC-t, amely a múlt hét végéig mumusa volt a kövesdieknek.

– Van úgy, hogy egy csapat ellen kevésbé megy, de azért szombaton megmutattuk, hogy nincs fóbiánk velük szemben – fogalmazott Skaliczki László, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – A sikerrel matematikailag is eldőlt, hogy a klub jövőre is az élvonalban szerepelhet, a még hátralévő négy bajnokin a cél az, hogy megtartsuk a jelenlegi pozíciónkat, a nyolcadik helyet. A másik feladatunk, hogy rendesen felkészüljünk a Magyar Kupa négyes döntőjére, amelyet két hét múlva rendeznek meg. A televíziós közvetítésnek köszönhetően kilépünk majd ország-világ elé, s nem mindegy, hogy azon a két mérkőzésen milyen játékot mutatunk, hogy mire leszünk képesek csapatként, illetve egyénileg a játékosok. Az elődöntőt a Veszprémmel vívjuk, ismertek a különbségek, a lehetőségek, az erőviszonyok, de azért fontos a szájíz, hogy milyen nyomot hagyunk a szurkolókban, a kézilabda-társadalomban. Egy hónap múlva vége a szezonnak, letudtunk már harminchárom tétmeccset, előttünk van még hat, szeretnénk mozgósítani a még bennünk lévő erőtartalékokat.

Most nem részesei

A balmazújvárosi fellépéssel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta az MKC trénere.

– Sűrű az alsóházi tabella vége, alja, komoly versenyfutás folyik a bennmaradásért a Balmazújváros, a Komló és a PLER között – mondta Skaliczki László. – Tavaly mi voltunk ilyen helyzetben, úgyhogy át tudjuk érezni a szituációt, örülünk annak, hogy ezúttal nincs benne részünk. A rájátszásban eddig a Cegléd gyűjtötte a legtöbb pontot, nyolcat, viszont utánuk héttel a balmaziak következnek, ami tiszteletet parancsoló. Az első meccsünkön, itthon, március 7-én, 23-22-re kikaptunk a hajdúságiaktól úgy, hogy a végén esélyünk volt a döntetlenre, csak éppen elrontottuk az időn túli hétméterest. A házigazdák racionális, biztonsági kézilabdát játszanak, hatásosan, de most őket is elérte egy sérüléshullám. A küzdőképességünkre eddig nem volt panasz, remélem, most sem lesz, támadásainkkal akadnak gondok, felállt fal ellen komoly átlövősor kellene, de ebben, sajnos, nem bővelkedünk. A védekezést tudom dicsérni, a huszonkettő-huszonnégy kapott találat jó, ha ezt az átlagot most is hozzuk, akkor egy várhatóan jó hangulatú összecsapáson lehet sanszunk egy jó eredményre.

A Kövesdnél Cuzic már hosszabb ideje sérült, rá ezúttal sem számíthat Skaliczki László, de Ilic bokája sincs rendben, a héten nem is edzett.

Az állás a 7–12. helyért

7. B. Braun Gyöngyös 26 11 2 13 697-693 248. Mezőkövesdi KC 26 11 1 14 654-689 23

9. Ceglédi KKSE 26 9 1 16 717-779 19

10. Kőnig-Trade Balmazújváros 26 6 3 17 601-708 15

11. Sport36-Komló 26 6 2 18 628-745 14

12. PLER Budapest 26 5 3 18 629-730 13


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!