Sport

2015.04.06. 19:34

A bronzért harcol majd a Vegyész

Az elődöntő harmadik összecsapásán sem járt sikerrel az észak-borsodi férfi röplabda csapat.

Az elődöntő harmadik összecsapásán sem járt sikerrel az észak-borsodi férfi röplabda csapat.

A fináléért zajló ütközet első két felvonását elveszítette a Vegyész RC-Kazincbarcika alakulata a férfi élvonalbeli röplabda-bajnokságban, így az elmúlt hét végén idegenbeli bravúrra lett volna szükség ahhoz, hogy tovább folytatódjon az alföldiek elleni párharc. A szombati meccs jól kezdődött Blázsovicsék számára, az első szettben vezettek is, ám tizennyolc ponthoz érve a KRC pár egységgel meglépett, és előnyre tett szert. A második játszmára hitehagyottá váltak a vendégek, sok volt a fogadási hiba, a látogatók abszolút nem voltak egyenrangú partnerei a címvédőnek. Mindez a harmadik menetre sem változott meg lényegesen (10-2, 17-7), így a kecskemétieknek nagyon nem kellett megizzadniuk azért, hogy begyűjtsék a döntőhöz még szükséges harmadik győzelmet.

- Fejben gyengék voltunk, ezért nem volt esélyünk arra, hogy további mérkőzést csikarjunk ki - vágott bele az elemzésbe Dudás András, a VRCK vezetőedzője, akinek ezen a találkozón munkahelyi elfoglaltság miatt nélkülöznie kellett első számú liberóját, Szántai Balázst. - Az ezt megelőző két összecsapáson volt önbizalmunk, mindez azonban mostanra elszállt, a játékosok gondolataiban minden bizonnyal ott volt, hogy a Kecskemét jobb csapat, márpedig ha valaki úgy érzi, hogy nincs sansza, ha beteszi ebbe a kategóriába az ellenfelét, akkor nem fog menni...

Kétszer verték

Mivel a másik ágon a kaposváriak túljutottak a Dágon, így utóbbi alakulat lesz Bokorék ellenfele a szintén három győzelemig tartó bronzcsatában. A párharc április 18-án, szombaton 17.30-tól veszi kezdetét a vegyészvárosban, miután a VRCK jobb pozícióban zárta az alapszakaszt, mint a DKSE.

- Az alapszakaszban kétszer is megvertük a Dágot, idegenben úgymond teljes kerettel, itthon már a szűkebb csapattal, ezen második meccsen a végére teljesen elfogytak - sorolta Dudás András. - Nem állítom, hogy most ismét így lesz, de azt igen, hogy ha a játékosok hozzák a formájukat, akkor győzelmi esélyeink vannak velük szemben. Három éve, 2012-ben is velük játszottunk a harmadik helyért, kettő-kettő után az utolsó mérkőzésen náluk léptünk pályára, s tudtunk nyerni, vagyis ezek kellemes emlékek, erőt adhat a tekintetben is, hogy idegenben sem lehetetlen győzni. A Dágnak szinte ugyanaz a kerete, mi pedig, úgy érzem, erősebbek vagyunk. Nem azon múlik az eredmény, hogy ki, mit tud, mert az egyéni tudása mindenkinek adott, hanem azon, hogy a hozzáállás milyen lesz. Ha keményen megdolgozunk majd minden egyes pontért, illetve hiszünk magunkban, akkor jönni fog az, aminek jönnie kell, remélem, hogy meg tudjuk szerezni az érmet és a Kaposvár, valamint a Kecskemét mögött tudjuk zárni a bajnokságot.

ÉM-MI


JEGYZŐKÖNYV

Gorter Kecskeméti RC - Vegyész RC-Kazincbarcika

3:0 (19, 12, 19)

Kecskemét, 100 néző. V.: Mocsnik, Újházi.


Kecskemét: Török, Dávid, Dorcsák, Árva, Farkas, Kovács I. Z. Csere: Pápai (liberó), Gebhardt, Gacs. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Vegyész: Toronyai, Kovács II. Z., Csizmadia, Bokor, Blázsovics, Szabó M. Csere: Dudás T. (liberó), Csányi, Surányi. Vezetőedző: Dudás András.


Szasa Nedeljkovics: - Elégedett vagyok a mai teljesítménnyel, a három mérkőzésünk közül ez volt a legkönnyebb, végig kézben tartottuk az eseményeket.

Dudás András: - Egy szettig tartottuk magunkat, utána lélekben feladtuk a meccset...


Az egyik fél három sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-0, a Gorter Kecskeméti RC javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!