Sport

2015.03.18. 14:46

Virág a mamától az MVP-nek

<p class="western">Miskolc - A Diósgyőrben játszó Abby Bishop lett az ausztrál női bajnokság legértékesebb játékosa.

Miskolc - A Diósgyőrben játszó Abby Bishop lett az ausztrál női bajnokság legértékesebb játékosa.Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának játékosa, az ausztrál Abby Bishop lett az Australian WNBL (az ausztrál női kosárlabda bajnokság) VPM-je (Most Valuable Player), vagyis legértékesebb játékosa. Ez a hír kedden este kelt szárnyra, és Magyarországra, Miskolcra Abby Bishophoz két csokor virág formájában érkezett meg.

Ugyanis a 26 éves kosaras édesanyja, Lexi Knight a diósgyőri csapatnak a Facebookon fenntartott hivatalos honlapjára írt privát üzenetben arra kérte a szerkesztőket, a klub képviselőit, hogy abból az alkalomból, hogy a lánya lett az Australian WNBL MVP-je, lepjék meg a nevében egy csokor virággal. Ennek örömmel tett eleget Szabó István, az Aluinvent-DVTK technikai menedzsere, aki Abby Bishop édesanyja kérésének teljesítése mellett, a klub nevében is egy csokor virággal gratulált szerda délelőtt a 189 centiméter magas centernek a díjhoz.

Az Australian WNBL-ről

Abby Bishop a 2014/15-ös idényt nagy részét az Australian WNBL-ben, a Camberra Capitals csapatában játszotta, és annak köszönhetően lett a Diósgyőr játékosa, hogy az ausztrál együttes nem jutott be a legjobb négy közé hazája bajnokságában. Ugyanis Abby Bishop csapattársa, az amerikai sztárjátékos, Lauren Jackson sérülése miatt kiesett, és emiatt a Camberra Capitals néhányszor kikapott, az alapszakasz végén pedig egy hármas holtversenyben kiszorult az elődöntőt jelentő első négy hely egyikéről, így a tervezettnél hamarabb zárult Abby Bishop számára az ausztrál bajnoki szezon. De ettől függetlenül lett ő a bajnokság legértékesebb játékosa, köszönhetően annak, hogy az alapszakaszban a londoni olimpia bronzérmese szerezte a legtöbb pontot, és a legtöbb lepattanót is.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!