Sport

2015.03.08. 18:16

MKC: Kimaradt az időn túli hetes

Meglepetésre kikaptak szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Meglepetésre kikaptak szombaton este a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdázói.

Az alsóházi rájátszás, a 7-12. helyért folyó küzdelem 2. fordulója biztos sikert igért a matyóvárosiaknak, hiszen az utolsó helyezettet fogadták. A mérkőzésen azonban újra bebizonyosodott, hogy a papírforma olykor nem jön be.

Alig telt el pár másodperc, Radnic máris betalált, aztán Grünfelder csuklóból, a lábak között találta meg a jobb sarokba vezető utat. Nem sokkal később a mezőkövesdiből balmazújvárosivá „vedlett” Dzono gyorsan egyenlített (5. perc: 2-2), majd Korsós kiadós tenyerest osztott ki Cuzicnak, aki nyomban elterült, a tettes pedig kapott két percet. Ezután a japán „gyártmányú” Mekaru bedobta a meccs első hetetést. Mindenki mindenkit csépelt, ahogy tudott, így állandóan szólt a játékvezetők sípja (érdekesség, hogy Tamás napján két Tamás dirigált). Az MKC Nakhayenka kiállítását követően nem kapott gólt és sokáig 5-3 volt az állás, míg a gólcsendet Cuzic törte meg. A küzdelem dominált, szép játékről szó sem volt. A csapatokat a sok mozgásos védőmunka volt jellemezte, ezért támadásban egyik alakulat sem tudott különlegeset produkálni. Mivel Grünfelder és Radnic is eredménytelenül fejezett be egy akciót, a vendégek két átlövéssel 7-7-re alakították az állást. Kapusokat cseréltek a trénerek, közben a 25. percben Lókodi dobbantott, felugrott és 9 méterről lepókhálózta a bal felső sarkot (9-8). Lókodira Mekaru állt, így a fal előtt csak öten-öten játszottak, ketten a pálya közepén kergetőztek. Skaliczki László 9-9-nél kért időt, utána 29. percben Bali átlövésével már a Kőnig-Trade vezetett, s bár Lókodi nyomban válaszolt, mégis a vendégek tértek előnnyel a szünetre.

A küzdelem dominált

A folytatásban Vasic hamar egyenlített, majd Liszkai védett, Pálos meg gyorsan ,,lekevert" kettőt (34. perc: 13-11). Rövid ideig maradt iksz, ugyanis Bali jobbkezesei célba jutottak, sőt Dzono lövése után újra a Balmazújváros vezetett (13-14). Aztán ismét fordult a kocka (15-14). Radnic légszerelése kapott tapsot, Dzono meg focizott, ezt kikérte magának, és megkapta érte a kétperces büntetését. Vranac ziccerét Liszkai mentette, az egykori kövesdi Korsós viszont 16-17-re alakította az állást. A hazai oldalon Ilic bátran lőtt messziről, de kísérletei nem jöttek be. A 47. percben Cuzic kiharcolt egy hetest, de Ilic elrontotta, nem így Vasic, aki elfutása után egalizált (17-17). Birkózásba illő jelenetek folytak a pályán, volt minden: mögékerülés, pörgetés, két váll, de az eredmény nem akart átbillenni (18-19). Radnic emberelőnyben eladta a labdát, rosszul passzolt, Vranac pedig büntetett (54. perc: 19-21). Cuzic hetese a felső kapufán csattant, és ekkor már érett a vereség. A keserűség poharát viszont csak ezt követően emelték a szájukhoz az MKC játékosai: 22-23-nál letelt a 60 perc, de Vasic időn túli büntetőt dobhatott. Hosszas huzavona után célozta meg a kaput, a háló helyett azonban Pajkó kezét találta el. A mezőkövesdiek vesztét a szürke csapatteljesítmény mellett az okozta, hogy tagjaik közül ezúttal csak ketten (Lókodi és Liszkai) nyújtottak átlagon felüli egyéni játékot, ez pedig kevés volt a pontszerzéshez.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros

22-23 (10-11)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.


Mezőkövesdi KC: Volarevic – Vasic (5/1), Grünfelder (3), Cuzic (1), Nakhayenka (-), Radnic (2), Szepesi (2). Csere: Liszkai, Holló (kapusok), Lókodi (6), Terenyi (1), Pálos (2), Ilic (-), Ciric (-), Molnár F. (-). Edző: Skaliczki László.

Kőnig-Trade Balmazújváros: Knezevic – Dioris (-), Dzono (3), Mekaru (1/1), Balázs S. (-), Bali (4), Curuvija (1). Csere: Pajkó (kapus), Korsós (4), Temesvári, Oláh T., Nagy N., Vranac (7), Horváth D. (-), Hajdu (-), István P. (3). Edző: Füzesi Ferenc.


Kiállítások: 8, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 4/1, ill. 1/1.


Skaliczki László: – Küzdelmes találkozón szenvedtünk vereséget. Sajnálom, hogy így alakult, de csak azt tudom mondani, hogy dolgozunk tovább.

Füzesi Ferenc: – Sorsdöntő két pontot szereztünk idegenben, remélem, hogy a folytatásban ez kamatozik majd nekünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!