Sport

2015.03.25. 21:44

DVTK vs. PEAC - Bishop szerint a Diósgyőr a jobb csapat

Az ausztrál válogatott azért jött a DVTK-hoz, hogy minél több meccset nyerjen.

Az ausztrál válogatott azért jött a DVTK-hoz, hogy minél több meccset nyerjen.A női kosárlabda NB I rájátszásában csütörtökön 18 órától Pécsett elkezdődik az egyik elődöntő, amelyben a PEAC-Pécs az Aluinvent-DVTK ellen küzd a két nyert meccsig tartó csatában (a másik ágon még nincs meg az Uniqa Euroleasing Sopron ellenfele, mert a Hat Agro Uni Győr – PINKK Pécsi 424 párharcban még nem ért véget a negyeddöntő, a mai harmadik találkozó dönt arról, hogy melyikük jut be a négy közé). A Pécs – Diósgyőr csatának van egy rájátszás specialistája, az ausztrál Abby Bishop személyében, aki tavaly a bajnokság hajrájára Pécsen állt csatasorba, ebben az évben pedig Diósgyőrben, és aki az előző évben Magyar Kupa aranyat és bajnoki ezüstöt gyűjtött be, az idén pedig egy kupa ezüstnél tart. Továbbá szintén az idei eredményeinek sorát gazdagítja, hogy ő lett az ausztrál WNBL MVP-je, legértékesebb játékosa, úgy, hogy csapata be sem jutott a rájátszásba, a négy közé.

Két csokrot

A 26 éves magasbedobótól, centertől elsőként azt kérdeztük, hogy saját eredménysorában, címei között mit jelent számára a hazája bajnokságában elért frissen kapott díj.

- Különleges cím ez az MVP, nem csak azért, mert egy erős bajnokságban kapott elismerés, hanem azért is, mert nem sűrűn fordul elő, hogy olyan játékos kapja meg, aki ,,csak” az alapszakaszban játszhatott. Továbbá azért is nagyon értékes, mert az ausztrál bajnokságban ebben az évben is sok jó sportoló szerepelt a csapatokban, és mert a korábbi években kiváló játékosok lettek a WNBL MVP-jei, mint például Suzy Batkovic, aki az elmúlt három évben végzett az élen, vagy például a mostani csapattársam Lauren Jackson, aki eddig négyszer volt a legjobb – felelte Abby Bishop.

- Fő helyre – mosolyodott el a játékos, majd így folytatta: - Nagyon örültem ennek a meglepetésnek, két csokrot is kaptam, az egyik a hálószobámba került, a másik a nappaliba. Csodaszépek, szeretek rájuk nézni, mert ez közelebb hozza az otthoniakat.

Azt is felvetettük a kosarasnak, hogy biztosan nem így tervezte pár hónappal ezelőtt, hogy ezekben a napokban Magyarországon lesz.

- Az ausztrál csapatomnál, a Canberra Capitalsnál a szezon indulásakor a négy közé kerülés elérése volt a cél. Mindenki azt várta, hogy ez teljesüljön, és az erőviszonyok alapján volt is erre esély, de hihetetlen pechszériánk volt, már ami a keret egészségi állapotát illeti. Szinte mindig sérült volt valaki, így egyszer sem tudtunk a legjobb összeállításunkban pályára lépni, vagyis hiába voltak kiváló csapattársaim, hajszállal, de lecsúsztunk a négy közé kerülésről – sorolta Abby Bishop, aki arra a kérdésre, hogy szakmai, vagy anyagi okok miatt döntött úgy, hogy bevállal még Magyarországon is két hónapot, így felelt: - Nem vagyok atlétikus alkat, és mivel júniustól, a WNBA-ben, az amerikai ligában, a Seatlee Strom csapatában játszom majd, jobb ha játékban vagyok, ameddig csak lehet, és csak 2-3 hét pihenőt adok magamnak, mert ha nem így lenne, sokkal nehezebb lenne formába lendülnöm. Ezért döntöttem úgy, hogy egy erősnek mondható bajnokságban, itt Magyarországon, Diósgyőrben is játszok.

Arra a megjegyzésünkre, hogy Magyarországon választhatta volna akár ugyanazt a csapatot is, amelyiket tavaly, a játékos ezt felelte:

- Jól éreztem magam tavaly Pécsett, de olyan típusú játékos vagyok, aki minden meccsen győzni szeretne. És mivel a kosárlabda csapatjáték, ehhez több játékos is kell. Úgy gondolom, hogy a DVTK-nál ez adott, és van annyira erős a csapatunk, hogy megnyerjük ezt a párharcot az elődöntőben.

Reméli, kamatoztatja

Azt is megkérdeztük Abby Bishoptól, hogy mi a véleménye arról a felhajtásról, ami diósgyőri csapattársa, Coulibaly körül zajlik, és, hogy nem tart-e attól, hogy esetleg ,,kigolyózzák”, és emiatt rá nagyobb teher hárul a palánk alatti munkában.

- Szerintem Mima, vagyis Coulibaly képes lesz függetleníteni magát a történtektől, de ha mégis úgy alakulna a helyzet, hogy csak kevesebb időt tud a pályán tölteni, akkor majd igyekszem, igyekszünk megoldani azt is – válaszolta a 26 éves játékos. - Szeretek Mimával együtt játszani, jó játékosnak tartom, remélem tudását sikerül kamatoztatni a Pécs ellen is, annak ellenére, hogy ellenfelük – hogy is mondjam csak – szokatlan taktikát alkalmaz. Bizonyára azért, mert szeretnének minket legyőzni, és tudják, hogy nehezebb dolguk van akkor, ha Mima a pályán van, és összeszed 20 pontot és 15 lepattanót.

Végül egy ,,könnyű” kérdést is feltettünk Abby Bishopnak, amely így hangzott: a Pécs vagy a Diósgyőr a jobb csapat?

- A mi csapatunk – felelte az olimpiai bronzérmes ausztrál sportoló.


A gyereknevelésről

Abby Bishop nem egyedül érkezett Magyarországra, ugyanis csecsemő korától ő neveli testvére leány gyermekét, a 2013 augusztusában született Zalát. Ezzel kapcsolatban arra voltunk kíváncsiak, hogy tudja-e, hogy van ilyen magyar keresztnév is, illetve, hogy a gyereknevelés terén vállalt felelősségét mennyire érzi?

- Tudom, hogy van ilyen magyar keresztnév, Pécsett tavaly már mondták nekem – felelte Abby Bishop. – És igen, a gyereknevelés nem könnyű, de nem egyedül birkózok meg ezzel a feladattal, ugyanis van egy bébiszitter Zala mellett, aki be tud segíteni a napi teendőkbe. Komoly döntés volt az, hogy ezt bevállaltam, de azért tettem, mert elég erősnek éreztem magam ahhoz, hogy a kosárlabdát és gyereknevelést együtt csináljam, és azóta nem is kérdés, hogy tudom-e együtt a kettőt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!