Sport

2015.02.23. 09:50

Videó: Csak a bajnokság maradt a DVTK-nak

A Ligakupa címvédője, a DVTK, győzelme ellenére elbúcsúzott a sorozattól.

A Ligakupa címvédője, a DVTK, győzelme ellenére elbúcsúzott a sorozattól.A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján szombaton délután a Diósgyőri VTK a Budapest Honvéd vendége volt. A két csapatnak a három nappal ezelőtti, diósgyőri összecsapásán a fővárosiak szereztek előnyt, 3-2-es sikerükkel, így a Honvéd szakvezetőjének nem volt különösebb oka arra, hogy változtatásokat hajtson végre előző kezdőcsapatán. Mindössze annyi volt az újdonság a hazaiaknál, hogy Szabados helyett Holender lett a kezdő. A DVTK-ban a két szélső védőt, Eperjesit és Németh M.-t cserélte ki Okukára és Husicra a piros-fehérek vezetőedzője, valamint Griffiths-szet is a kispadra ültette, aki helyett Takács T. kezdett. A meccs nem hozta lázba a magyar futballtársadalmat, csak néhány szurkoló választotta a tavaszias időben programjául ezt a mérkőzést, és a nézőszám is a mintegy 100 fős DVTK-drukkerhadnak köszönhetően ugrott 300 fölé.

A meccs elején úgy tűnt, hogy a 4-4-2-t játszó vendégeknél Takács T. lesz Bacsa csatártársa, de aztán a magas támadójátékost egyre többször lehetett látni a középpályások vonalában, és néhány perc után „beállt”, hogy Barczi a jobboldali csatár. Ez a húzás az első húsz perc ismerkedős fociját követően bevált: amikor Barczi elkalandozott a helyéről, remekül futott be oda Bognár, a középpályás pedig az akció végén gólt is szerzett. Ezzel eltűnt ugyan a DVTK összesítettbeli hátránya, de idegenben lőtt gólokkal a Honvéd állt továbbjutásra. Tudták ezt a fehér mezes vendégek is, gyömöszölték a labdát tisztességgel a Honvéd kapuja felé. Kb. negyedórán át alig tudott kiszabadulni saját térfeléről a hazai gárda. Ám a félidő utolsó 10 percében ez nemcsak, hogy sikerült nekik, hanem több veszélyes lehetőséget is kialakítottak a DVTK kapuja előtt, igaz, gólt szerezniük nem sikerült. Ahogy a Diósgyőrnek sem, pedig a félidő hosszabbításában a nagy kedvvel, és jól játszó Barczinak akadt egy ziccere.

Fordulás után

A második félidő sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Kilenc perc elteltével a vendégek előtt adódott az első igazán nagy lehetőség, de a gól Bacsa lábában maradt. Tíz minutával később Holender a kapufát találta el, majd miután a csapatok beszorultak a két 16-os közé, komoly helyzetek nélkül telt az idő. Erre reagálva Sivic edző egy kettős cserével próbált meg új lendületet adni az övéinek, de ez a húzás nem hozott áttörést. Egyik csapat sem tudott igazi fölényt kiharcolni, de mindkettő szeretett volna gólt szerezni, a hazaiak a megnyugvásért, a vendégek pedig a továbbjutásért. A 72. percben Barczinak volt egy nagy helyzete, majd a hajrá nyitányaként Herjeczki próbálkozását hárította bravúrral Antal. A vége inkább a Diósgyőré volt, de a hőn áhított újabb gól megszerzése nem jött össze. A DVTK ugyan megérdemelten nyert, jobban játszott, mint három nappal ezelőtt, de azt a bakit nem tudta semmissé tenni, így a Ligakupa címvédője búcsúra kényszerült.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Budapest, Bozsik stadion, 350 néző. V.: Oláh G. (Viszokai, Theodoros).

Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth, Ingjatovic, Kosnic, Vidovic – Hidi, Gazdag – Ikenne-King, Godoy, Holender – Prosser. Vezetőedző: Marco Rossi.

Diósgyőri VTK: Antal – Okuka, Szalai V., Alves, Husic – Takács T., Grumic, Bognár, Gosztonyi – Barczi, Bacsa. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Csere: Baráth helyett Erdős a 26., Gosztonyi helyett Griffitsh a 67., Husic helyett Németh M. a 67., Vidovic helyett Marku a 77., Holender helyett Herjeczki a 77., Bognár helyett Marjanovic a 82., Prosser helyett Szabados a 86., Gazdag helyett Tóth B. a 91. percben.

Sárga lap: Husic a 39., Szalai a 48., Bacsa a 71., Okuka a 76. percben.

Gólszerző: Bognár (0-1) a 20. percben.

Jók: Kemenes, Ingjatovic, Hidi, ill. Antal, Okuka, Barczi, Grumic.

Marco Rossi: – Kiegyenlített mérkőzés volt, mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, bár a mieink szerintem nagyobbak voltak. Az ellenfélnek is voltak lehetőségei, 3 nagy, és ha ezek közül egy bemegy, akkor akár ki is eshettünk volna. Mozgalmas mérkőzés volt, örülök, hogy mi jutottunk tovább.

Sivic Tomislav: – Jó mérkőzést játszottunk, volt 5-6 nagy ziccerünk, és ha ezekből egyet berúgunk, másképp alakult volna az összecsapás. Persze a Honvédnak is volt egy kapufája, de mi többször álltunk csak a kapussal szemben, viszont nem sikerült betalálnunk, de hát ilyen a foci. Jól játszottunk, megérdemeltük a győzelmet, de gratulálnunk kell a Honvédnak a továbbjutáshoz.

Továbbjutott: a Budapest Honvéd, 3-3-mal, idegenben szerzett gólokkal.


A gól története

20. perc: Bognár szerzett labdát a hazai térfélen, majd Barczihoz passzolt, és azonnal beindult a jobb oldalon a feladó üresen maradt helyére. Barczi csinált egy cselt a labdával, majd estében remekül tálalt Bognár elé, aki befutott a 16-oson belülre, és 14 méterről laposan a kapu jobb oldalába lőtt, 0-1.



BOON-ÉLŐ - Ligakupa: Bp. Honvéd vs. DVTK 0-1 (0-1)

A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján szombaton 14 órától Budapesten, a Bozsik stadionban lépett pályára a Diósgyőri VTK csapata a Budapest Honvéd vendégeként. A mérkőzésről élőben tudósítottunk a Borsod Online-on. tovább »


Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!