Sport

2015.02.07. 19:45

Segíteni akar a jégkorongliga megnyerésében

Miskolc - Conor O’ Donnellel a soraikban elkezdték a felkészülést a rájátszásra a Macik.

Miskolc - Conor O’ Donnellel a soraikban elkezdték a felkészülést a rájátszásra a Macik.A 2014/2015-ös jégkorong Mol Liga-sorozat alapszakaszának múlt vasárnapi utolsó fordulója után négy nap pihenőt kaptak a Miskolci Jegesmedvék játékosai. A péntek délelőtti, jeges foglalkozást megelőző konditermi tréningről csupán a sárga-feketék válogatottban érdekelt hokisai (Bálizs, Gőz, Nagy K., Metcalfe) hiányoztak, ugyanakkor felbukkant a csarnokban a nemrég szerződtetett és Miskolcra a hét közben befutott kanadai csatár, Conor O’ Donnell is. A 25 esztendős tengerentúli korongos az évadot még a német DEL2-ben szereplő Heil­bronner Falkennél kezdte, ám huszonöt mérkőzés után (ezeken 7 gólig, valamint 10 asszisztig jutott) decemberben távozott a gárdától.

– Németországi távozásom oka nem titok: a klubtól kirúgták azt az edzőt, aki engem odavitt, jött egy új tréner, s ugyan én úgy éreztem, hogy jól játszottam, az eredmények ezek után sem jöttek. A szakember változtatni akart, ami nem egyezett az én elképzeléseimmel, ezért jeleztem az ügynökömnek, hogy szeretnék váltani – vázolta a közelmúltat Conor O’ Donnell.

Már nem kell

A menedzser pedig nagyjából két hete arról tájékoztatta a kanadai támadót, hogy vannak bizonyos lehetőségek, opciók. A játékos mindent mérlegre téve aztán a Miskolci Jegesmedvék mellett tette le a voksát, s írt alá a Népkertbe az évad végéig, két hónapra.

– A városba való megérkezésem előtt senkit sem ismertem az itteni csapatból – jelezte a csatár. – Aztán az azóta eltelt rövid időben elkezdtem a beilleszkedést, első lépésben az itteni honfitársakkal, például Jesse Dudassal. Természetesen jó, hogy vannak itt olyan hokisok, akik ugyan­onnan származnak, ahonnan én, ez segít az öltözőben és a pályán is. Ugyanígy voltam Németországban, ahol négyen voltunk kanadaiak. Az európai stílus megismerésére, elsajátítására most már nem kell különösebb energiákat fektetnem, ősszel ez megtörtént a DEL2-ben.

A juharleveles korongozó – saját bevallása szerint – gyorsan korcsolyázik, elég jó a buliknál, lát a jégen, felismeri azokat a szituációkat, amikből ő, vagy társai eredményesek lehetnek.

– Ezeket én gondolom így, belül, de igazából nem nekem kell mindezeket megítélni, hanem az edzőnek, a nézőknek, akiknek ez a dolguk – tette hozzá Conor O’ Don­nell, akinek elmondtuk azt is, hogy új kenyéradója nagy lehetőség előtt áll, akár meg is nyerheti a ligaküzdelmeket… – Van egy kis idegesség bennem, de nem emiatt, hanem az a szokásos feszültség, ami egy közegváltáskor jön elő az emberből. De ahogy mennek majd a napok, ahogy egyre inkább megismerjük egymást, ez el fog múlni. Az, hogy nyerni szeretnénk, természetes, azért vagyok itt, hogy ebben segítsek…

A sárga-feketéknél ezzel teljes lett a légiós kontingens, amelyet így most már öt kanadai (Matt Boyle, Kalvin Sagert, Keegan Dansereau, Jess­e Dudas, Conor O’ Donnell) és az egyesült államokbeli Zach Cohen alkot (Tyler Metcalfe szintén kanadai, de magyar állampolgársággal is rendelkezik).

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!