Sport

2015.02.27. 14:40

Már nem a kiesés elkerülése a putnokiak célja

Putnok - A putnokiak még nem edzettek és játszottak gyepen, csak műfüvön.

Putnok - A putnokiak még nem edzettek és játszottak gyepen, csak műfüvön.A Putnok VSE labdarúgói az érdeklődés középpontjában állnak, hiszen vezetik az NB III-as Keleti csoportot. Téli felkészülésükről, örömeikről és gondjaikról így nyilatkozott lapunknak Koszta Péter vezetőedző:

Műfüvön edzettek

– Sok betegség gyötört minket, többen is elkapták az influenzát, ezért nem nagyon tudtunk egy elképzelésem szerinti edzőmeccset sem játszani. Ennek következtében a csapatot sem igazán találtam meg: az újak későn érkeztek, így kellett volna még nekünk egy-két hét ahhoz, hogy összerakjam az alakulatot. Ennek ellenére egy biztos, éspedig az, hogy erőnléti gondjaink nem lesznek. Egyébként végig a mucsonyi műfüvön edzettünk, kivéve néhány alkalmat, amikor teremben, például a putnoki városi sportcsarnokban tréningeztünk. A füvet még nem ismerjük, de szombatig ezt mindenképpen meg kell oldanom, hiszen ekkor már gyepen küzdünk a bajnoki pontokért. Arról pedig felesleges beszélnem, hogy sikerült-e az alapozásunk, vagy sem, ugyanis erre csak a tétmeccsek diadalai, vagy esetleges kudarcai adhatnak választ, így igazán felesleges fogadkozni.

A putnokiak 1 ponttal vezetik a mezőnyt, ezért eredeti célkitűzésükön – mely szerint csak a bennmaradásra vágynak – módosítottak, már az első öt hely valamelyikét akarják megszerezni. Egyébként azért mértéktartóak, mert figyelembe vették kedvezőtlen sorsolásukat is.

– Tavaszi programunk nehezebb az őszitől – folytatta Koszta Péter. – Nyolcszor megyünk idegenbe és csak hatszor játszunk itthon, ráadásul a jobbak jönnek hozzánk, a mindig veszélyes „sötét lovakhoz” pedig mi utazunk. Nekünk azonban nincs veszíteni valónk: nyugodtan játszhatunk és nem töltjük azzal az időnket, hogy az esélyeket latolgassuk. Továbbra is fenntartom, hogy a bajnokság első számú esélyese a Kisvárda, aztán a Kazincbarcika is jól néz ki, bár jelentős a lemaradása.

A három pontért

Ami a szombati nyitómeccset illeti: a Putnok VSE minden tagja egészséges, sérültjük, betegük nincs. A tréner szerint a 3 pontért utaznak Hajdúböszörménybe, ahol „pályaavatóféle” mérkőzésen szerepelnek és bizonyítani akarják, hogy nem érdemtelenül állnak a táblázat első helyén.

ÉM-KT

A Putnok VSE NB III-as együttesének kerete

Kapusok: Botló Ádám, Nótás Attila, Meskó Tamás.


Védők: Zimányi Adrián, Szemere Balázs, Nagy Csaba, Nyisalovits Donát, Szemere Norbert, Horváth Szabolcs, Sebők Tibor.


Középpályások: Madarász János, Tóth Szabolcs, Kovács Bence, Fehér Balázs, Galambosi Máté, Kádas István, Sütő Attila, Zimányi Ádám.


Támadók: Sápi József, Marczinaskó Marcell, Bene Attila, Máté Gergő.


A labdarúgó NB III Keleti csoport 2014/2015-ös szezonjának tavaszi órarendje tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!