Sport

2015.02.20. 17:08

Ligakupa: Bp. Honvéd vs. DVTK - Kétgólos különbség, vagy négy rúgott

Nehéz helyzetben van a Ligakupa címvédője a Budapest Honvéd elleni visszavágó előtt.

Nehéz helyzetben van a Ligakupa címvédője a Budapest Honvéd elleni visszavágó előtt.A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján szombaton 14 órától Budapesten, a Bozsik stadionban lép pályára a Diósgyőri VTK csapata a Budapest Honvéd vendégeként. (A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on). A tavaszias időjárásnak köszönhetően nem műanyagon, hanem természetes füvön játszanak majd a csapatok, már amennyire van fű ilyenkor a természetben.

A kuparendszerű párharc második összecsapását a Honvéd várja előnnyel, köszönhetően annak, hogy szerdán 3-2-re nyerni tudott Diósgyőrben. Így a piros-fehéreknek egy esetleges egygólos győzelem is csak akkor lenne elég a továbbjutáshoz, ha legalább négyet (!) tudnának szerezni, de ennél egyszerűbbnek tűnik, hogy egy ,,sima”, kétgólos győzelmet csikarjanak ki. Egyik képlet sem tűnik könnyen megoldhatónak, főleg akkor nem, ha a szerdán látottakból indulunk ki. Bár a DVTK szakvezetője, Sivic Tomislav a nagy húzások mestere, és biztos, hogy nem adja fel a reményt, de nagyot nem tud változtatni, hiszen adminisztratív okok miatt Komanra, Krsticre, Kovács G.-re és Ho-Youngra sem számíthat.

– Persze jó lenne valamit kitalálni, de eléggé szűk a mozgástér, ha nincs védekező középpályás, aki bevethető lenne, vagy belső védő, akit be lehetne állítani, akkor mit lehet tenni? – morfondírozott a diósgyőri szakvezető. – Persze azt eddig is tudtuk, hogy kiket szerepeltethetünk a Ligakupa nyolcaddöntőiben, és nagyon bízom benn, hogy a visszavágón az látszódik majd, hogy a szerda csak arról szólt, hogy több játékosnak is rossz napja volt, és ezek után képesek lesznek megmutatni, hogy többre képesek. Mivel az első meccsen is volt egy 25 perces időszak, amivel nagyon elégedett voltam, így nem minden alap nélküli az a várokozásom, hogy jobb teljesítményt nyújtsunk.


[poll id="842"]


A gólokról

Persze az alap lenne, hogy ne kapjon olyan gólokat a csapat, mint amilyeneket szerdán bevételezett.

– Megpattan a labda a földön és bemegy, meg rögzített játékhelyzetet követően kapunk gólt, amikor ki van osztva, hogy kinek ki mellett kellene ott lennie, és még sincs a helyén – sorolta Sivic Tomislav. – A legnagyobb baj a koncentrációkészséggel, képességgel volt. Az ötödik percben kapsz egy ilyen gólt, és ez az egész meccsét átrendezi, hatással lesz rá, teljesen másképp kell játszani, mint azt tervezted. Szóval gólokat, és ilyen gólokat nem lehet, nem szabad kapni. Ez az alap a visszavágón.

Arra a kérdésünkre, hogy szűkös lehetőségei közepette milyen változtatásokat tervez a legutóbbi kezdőcsapathoz képest, azt válaszolta Sivic Tomislav, hogy lesz egy pár. Amikor pedig arról érdeklődtünk, hogy Jenner miért nem volt még a kispadon sem a szerdai első meccsen, azt a feleletet kaptuk, hogy azért mert sérültet jelentett.


Várható kezdő

Antal (Rados) – Okuka, Szalai, Alves, Husic – Egerszegi, Marjanovic – Gosztonyi, Grumic, Bacsa – Griffiths.


Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!