Sport

2014.11.15. 01:16

Szabó Petra: „Oda kell figyelni az MTK-ra”

Miskolc - Szombaton este a győzelem reményében a fővárosban lép pályára az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Szombaton este a győzelem reményében a fővárosban lép pályára az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

A piros-fehérek az MTK-Budapest vendégeként 18 órától vívják őszi ötödik élvonalbeli mérkőzésüket. Az erőviszonyokból és az együtteseknek a táblázaton elfoglalt helyéből biztos vendégsikerre következtethetünk, s a találkozót felvezető diósgyőri sajtótájékoztatón áradt is az optimizmus a piros-fehér játékosokból.

Ismerik egymást

– Nekem még mindig a portugáliai Európa Kupa-vereség fáj – kezdte Bálint Réka. – Sajnos rosszul játszottunk, ez negatívum, viszont a pozitívum az, hogy csak pár ponttal kaptunk ki. Aztán alig értünk újra magyar földre és máris bajnokit játszottunk a Vasassal, és papírforma sikert aratva átestünk a holtponton. Egyébként a piros-kékek elleni összecsapásunk extrém körülmények között született meg. Olyan még nem fordult elő a pályafutásom során, hogy a repülőtérről szinte egyenesen egy csarnokba, egy bajnoki meccsre vezetett az utam. Most megint idegenben küzdünk és megint nyernünk kell! Az lehet, hogy most nem fogunk ötven ponttal diadalmaskodni, de nem is az lesz a legfontosabb, hogy húsz, harminc, vagy éppen negyven pontot verjünk az MTK-ra. A fővárosiakkal mellesleg jól ismerjük egymást, s bár a keretük átalakult, de edzőjük ugyanaz a személy maradt, így a stílusuk nem változott. A mi stílusunkat viszont Maikel López formálja, s hiszem és tudom, hogy mesterünk elképzeléseit megvalósítva gyarapítani fogjuk sikereink számát.

Bálint Réka után játékostársa, Szabó Petra is elmondta gondolatait a szombati összecsapásról:

– Az MTK jó csapat, amelyre oda kell figyelni! Ezt természetesen megtesszük, harcos erényeket fogunk csillogtatni, így kétség sem férhet ahhoz, hogy hozni fogjuk az elvárt pontokat.

Egységesen

Maikel López vezetőedző először arról beszélt, hogy azt szeretné, ha csapata egységesen „muzsikálna” az MTK-Budapest ellen, majd így folytatta:

– Heti felkészülésünk során folytattuk a támadás és a védekezés összecsiszolását – közölte a spanyol nemzetiségű szakember. – Hangsúlyozom, hogy az MTK csak papíron ígérkezik könnyebb ellenfélnek, mert az NB I-ben már nincs olyan, hogy valami könnyű, vagy nehéz, a sikerért minden mérkőzésen keményen meg kell dolgozni. Ha ezt tesszük, akkor igazolni fogjuk, hogy erősebbek vagyunk és a vágyunk pontokban is kifejezésre jut majd. A szombati forduló kiváló „edzéslehetőséget” biztosít abból a szempontból is, hogy lemérhetjük azt, hol tartunk a csapatépítésben.

A Diósgyőrben Romina Ciappina bokaszalagsérülése miatt van a maródiak listáján.

ÉM-KT


Kupatények

Egy meccset már csütörtökön megrendeztek a női Európa Kupa E csoportjának 2. fordulójában:

  • Castors Braine (belga) – Lombos Cascais (portugál) 92-68 (30-15, 27-13, 14-21, 21-19)

  • A csoport állása:

  • Castors Braine 4 pont,
  • Lombos Cascais 3,
  • Aluinvent-DVTK 1,
  • Flammes Carolos Basket (francia) 1.

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!