Sport

2014.11.01. 16:39

Pécsett játssza az első rangadót az Aluinvent-DVTK

A női kosárlabda NB I 3. fordulójában, szombaton 18 órától PEAC-Pécs – DVTK meccs lesz.

A női kosárlabda NB I 3. fordulójában, szombaton 18 órától PEAC-Pécs – DVTK meccs lesz.

A tavalyi bajnoki ezüstérmes otthonában játssza az évad első rangadóját a diósgyőri női kosárlabdacsapat, immár az új amerikai irányítóval a soraiban, ugyanis szerdán este megérkezett Miskolcra a 22 éves Tiffany Bias, és az ő pályára lépésének nem lesz akadálya (nem úgy, mint a múlt héten távozott másik amerikai irányítónak, Italee Lucasnak, aki játékengedély hiányában nem volt szerepeltethető).

Arra a felvetésünkre, hogy szép edzői feladatot kapott azzal, hogy még el sem kezdődött igazán a szezon és máris irányítót kellett cserélni, és újat kell beépíteni, így felelt Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője:

– Természetesen ez nem egyszerű feladat. Két hónapot dolgoztunk együtt Lucasszal, akivel jó volt az együttműködésünk, kemény erőfeszítéseket tettünk közösen a célok elérése érdekében, és ő képes volt magas szintű munkára. Ám az élet olyan, hogy történnek váratlan események, ő elment, mi pedig megpróbáltuk őt olyannal pótolni, akinek ismerjük a képességeit és tiszteltjük. Így került hozzánk Tiffany Bias, akiről egy edzés után annyit mondhatok, hogy mindenben elégedett vagyok vele, fogja tudni azt a szintet, amire nekünk hosszú távon szükségünk van.

Arra a kérdésre, hogy rövid távon, a szombati rangadón mik a céljaik, így válaszolt a vezetőedző:

– Elsősorban az, hogy a játékosoknak megadjunk minden támogatást ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Ez egy hosszú versenysorozat, hosszú az évad Magyarországon, a bajnokságban, és Európában is, a nemzetközi színtéren, hogy mást ne mondjak: lesz olyan is, amikor egy héten belül három meccset is játszanunk kell. A legfontosabb az, hogy tisztán lássuk, hogy hol állunk most, és hogy hová szeretnénk eljutni. Feltételezem, hogy mindkét csapat odateszi majd magát szombaton, igyekszik a legjobbját nyújtani, de biztosra csak azt tudom, hogy mi ezzel a felfogással akarunk pályára lépni, azzal a céllal, hogy az új irányítónkkal nyerjünk.

Az új irányító

Tiffany Bias, az Aluinvent-DVTK új játékosa első európai évadját kezdte meg csütörtökön. A női észak-amerikai kosárlabda liga (WNBA) bajnoki címét az idén begyűjtő fiatal kosaras arra a kérdésre, hogy mennyire számít nehézségekre az amerikai kontinens és az öreg földrész közötti átállás során, a következőket mondta: – Valóban ez lesz az első évem Európában, de nem tartok az eltérő stílus okozta különbözőségektől. A Phoenix Mercury csapatában, ahol legutóbb játszottam, szinte minden csapattársamnak volt európai tapasztalata, és így mi is gyakran játszottuk európai módra, úgyhogy nem lesz ez számomra teljesen új. Ezzel együtt természetesen nagy várakozással tekintek a mostani szezonra, szeretnék jól teljesíteni, hiszen a jövőm szempontjából ez számomra kiemelten fontos. Kíváncsiak voltunk arra is: miért most döntött úgy, hogy átteszi székhelyét Európába? – Miután véget ért a szezon a WNBA-ben, voltak megkeresések, de ezek nem voltak olyan kihívások mint amilyen a DVTK-tól érkezett – mondta Tiffany Bias. – Úgy gondoltam, most kell megtennem az első lépést, most kell belevágnom, nincs mire várni.

ÉM


A kapitány az újoncról

A DVTK csapatkapitányát, Czank Tímeát arról kérdeztük, hogy milyen benyomásokat szerzett az első edzésen az új amerikai irányítóról, aki erre a következőket felelte: „A csütörtök délelőtti edzés az erősítés jegyében telt, de azért a játékokat is gyakoroltuk, négyet, ötöt néztünk meg, és ezek mindegyikét elsőre megjegyezte Tiffany, ami jó jel, és az is, hogy jól mozgott benne. Úgy tűnik, hogy nagy segítségünkre lesz, az egyéni képességei megfelelőek ahhoz, hogy itt játsszon velünk, hogy segítsen céljaink elérésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!