Sport

2014.10.10. 15:33

Van már bukaresti tapasztalata Kádár Tamásnak

Miskolc - A korábban Angliát és Hollandiát is megjárt Kádár Tamás szeretne (majd) külföldre igazolni.

Miskolc - A korábban Angliát és Hollandiát is megjárt Kádár Tamás szeretne (majd) külföldre igazolni.Jó szájízzel mehetett a válogatotthoz Kádár Tamás, a Diósgyőri VTK védője. Nemcsak azért, mert klubcsapata nagy rangadót nyert meg a hét végén, a Ferencváros ellen (2-1), hanem azért is, mert hetek óta remek formában futballozik. Erről is beszélt korábbi cikkünkben a DVTK egyik legendás játékosa, Oláh Ferenc, aki dicsérte a bekket.

Ad a véleményére

– Köszönöm a szavakat, amiket szakmai tanácsadónk mondott rólam – jelentette ki Kádár Tamás. – Az embernek mindig jólesik, ha dicsérik, az pedig különösen, ha ezt egy olyan valaki teszi, aki annak idején nagyon sokat tett a klubért, akinek adnak a véleményére. Azonban igyekszem mindezt a helyén kezelni, elszállni biztosan nem fogok tőle… A Ferencvárost legyőzni bárhol, bármikor nagy siker, hiszen óriási múltja van, ezért is szívja fel mindenki magát egy kicsit jobban, ha ellenük játszik. Diósgyőrben viszont most remek szakmai munka folyik, a stáb kidolgozta azt a taktikát, amivel megverhetjük a fővárosiakat. Nem álltunk vissza védekezni, maximálisan a támadófocit helyeztük előtérbe, aminek meg is lett az eredménye. A félidőben át tudtunk beszélni pár dolgot, és a második félidőben is minden erőnkkel a gólszerzésen voltunk. A csapat összes tagja keményen küzdött, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megszereztük mind a három pontot. A játékomról annyit: amikor kimegyek a pályára, szeretnék mindig jól teljesíteni, ez mostanában összejött, minden bizonnyal ennek köszönhető az is, hogy a megbízott szövetségi kapitány, Dárdai Pál meghívott a válogatottba. Szóval örülök, ha elégedettek velem, de azt is tudom, hogy még bőven van bennem…

Amelyik pszichésen jobb

A következő téma mi más is lehetett volna a 24 esztendős játékossal való beszélgetés során, mint a nemzeti együttes szombati, bukaresti Európa-bajnoki selejtezője.

– Amióta együtt van a keret, minden nap volt – és gondolom, lesz is még – taktika, úgy az edzéseken, mind azokon kívül – nyilatkozta ehhez Kádár Tamás, aki eddig 16 alkalommal húzta magára a piros-fehér-zöld szerelést. – Tavaly mindkét világbajnoki selejtezőn pályán voltam a románok ellen, úgy Budapesten, mint Bukarestben, és ugyan idegenben sosem könnyű jól szerepelni, én bízom magamban, magunkban. Az ilyen felfokozott hangulatú mérkőzések, mint amilyen a mostani is lesz, több mint ötvenezer néző előtt, többnyire azon múlnak, hogy melyik csapat van jobban rendben fejben, pszichésen. Amire odakerülünk, hogy a játékvezető a sípjába fúj, már mindenki pontosan tudni fogja a feladatát. Nem lesz mindegy, hogy miként megyünk bele a párharcokba, és miként jövünk ki azokból, de arra is ügyelnünk kell, hogy hogyan kezdjük a mecc­s elejét. Ha megcsináljuk a dolgainkat, akkor el lehet érni egy bravúros eredményt Romániában.

A negyedik Fehérváron

A védőnek felvetettük még azt is, hogy nem sok pihenője van, lesz a következő bajnoki mérkőzésig (október 18-án Pápán lép küzdőtérre a DVTK), valamint a pár nappal ezelőtti kupasorsolást, amelynek során a nyolc közé kerülésért a Videoton lesz a piros-fehérek ellenfele.

– Valóban nem lesz sok szünet nekem, hiszen Bukarest után repülünk a Feröer-szigetekre, ahol kedden játsszuk a következő Eb-selejtezőt, s én csak ezután térek haza, jövő szerda este. Hogy bírom-e? A futball a munkám, ezért kapom a fizetést… – árulta el Kádár Tamás, aki ezt követően rátért a második témára: – A szezonban a bajnokság és a Magyar Kupa kapott prioritást, ebben a két sorozatban szeretnénk jól szerepelni. Utóbbiban idén májusban döntősök voltunk, a cél az, hogy ismét eljussunk oda. A Videoton erős csapat, de őket is meg lehet lepni, még úgy is, hogy a kupa ezen része még nem oda-visszavágós rendszerben zajlik. Én az Újpest elleni kupadöntőn elszenvedett kiállításom miatt négy találkozóra szóló eltiltást kaptam, hármat már letöltöttem, a székesfehérvári lesz a negyedik a sorban… Már csak azért is reménykedem a továbbjutásban, hogy jövő tavasszal legyenek még Magyar Kupa mérkőzéseim…

ÉM-MI


A jövőről: soha nem adja fel

Kádár Tamás 2013 januárjában még kölcsönbe érkezett Diósgyőrbe, a holland Roda JC-től, majd azon nyáron 2015. június 30-ig szóló szerződést szignált a DVTK-hoz, egyéves opcióval, ami annyit tesz, hogy amennyiben igényt tartanak rá a piros-fehérek, akkor marad az Andrássy úton.

– Ha 24 évesen nem vágynék vissza külföldre, akkor az már nagy baj lenne... – mondta Kádár Tamás. – Megjártam már a magam útját, és nem az a típus vagyok, aki feladja... Viszont amíg Diósgyőrben vagyok, mindent megteszek azért, hogy sikeres legyen a klub, aztán ha érkezik olyan ajánlat, amely mindenkinek kedvező, átgondoljuk.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!