Sport

2014.10.01. 08:03

MKC: Már hat pontnál tart a Skaliczki-alakulat

Mezőkövesd - A tv-közvetítés kedvéért keddre hozták előre a kövesdiek meccsét, amelyen nyertek a hazaiak.

Mezőkövesd - A tv-közvetítés kedvéért keddre hozták előre a kövesdiek meccsét, amelyen nyertek a hazaiak.Az NB I-es férfi találkozón a borsodiak sorrendben harmadik sikerükre készültek az újonc ellen. Az első hazai támadás majdnem két percig tartott, majd a játékvezetők „tehetetlenség” címén elvették a labdát Radnicéktól. A 6. percben harsant fel a kórus, a nézők harcolásra utasították kedvenceiket, ugyanis a vendégek ekkor már 3-0-ra vezettek. Ettől azonban senki nem esett kétségbe, és így volt jó, hiszen a 9. percben már 4-4-et mutatott a tábla. Nem sokkal később a csereként beállt Volarevic ziccert fogott és ezt meg is ünnepelte a pályán. Emberhátrányba kerültek a vendégek, de ebből nem tudott tőkét kovácsolni az MKC. A 13. és a 14. percben viszont Vasic és Lókodi is betalált, ez pedig bravúr volt a javából, hiszen csak öt kövesdi mezőnyjátékos tartózkodott a pályán hat balmazújvárosival szemben. Ezután ügyeskedtek a mezőkövesdiek, akik helyzeteiket kihasználva 10-6-ra elhúztak. A Kőnig-Trade hosszú ideig eredménytelenül passzolgatott, nem tudott mit kezdeni a fekete-fehérben küzdő matyóvárosiak védelmi falával. Az újvárosiak persze nem adták fel, a japán Mekaru pillanatok alatt háromszor is a ketrecbe talált (25. perc: 11-9), erre Skaliczki László nyomban időkéréssel válaszolt. A szünet előtt Volarevic büntetőt fogott és ez nagyon kellett a nyugalomhoz.

Volarevic és Lókodi

A folytatásban Volarevic parádézott, közben Cuzic és Pálos keze nem remegett (15-11) és máris helyreállt a rend a küzdőtéren. A hazaiakat ebben az időszakban Lókodi is repítette (18-13), ezért Füzesi Ferenc időt kért egy kis eligazításra. Változás viszont nem történt, ezért már a 41. percben, 20-14-nél mindenki elkönyvelte, hogy az MKC már 6 pontos az élvonalban. Harcos, kemény és helyenként élvezhető játékot produkáltak a csapatok, annyi különbséggel, hogy a kövesdi átlövések célba értek, a balmazújvárosi kísérletek jelentős része viszont nem jutott a hálóba. A Skaliczki-alakulatnak nem akadt gyenge pontja, minden játékos kitett magáért, legfeljebb azon lehetett „vitatkozni”, hogy kik nyújtanak picivel többet társaiktól. Tíz perccel a lefújás előtt egyszer még újított a Kőnig-Trade, de aztán megadta magát.

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros

27-22 (13-11)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Bacs, Bóna.


Mezőkövesdi KC: Liszkai – Vasic (6), Grünfelder (2), Radnic (2), Trivkovic (1), Lókodi (7), Pálos (1). Csere: Volarevic (kapus), Sipos (kapus), Dzono (2), Cuzic (3), Molnár (-), Szepesi (-), Terenyi (-), Pavlovic (1), Nakhayenka (2). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kőnig-Trade Balmazújváros: Pajkó – Mateo (4), Balázs (-), Füleki (2), Hajdu (3), Bali (1), Temesvári (3). Csere: Oláh Z. (kapus), Mekaru (7/3), Nagy N. (-), Oláh T. (2), Heiczinger (-), Minegácz (-), Kovácech (-), Salamon (-), István P. (-). Vezetőedző: Füzesi Ferenc.


Kiállítások: 12, ill. 10 perc.


Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3.


Skaliczki László: – Jó érzés volt ezt a meccset megélni. A kezdeti bizonytalanság után kontroll alatt tartottuk a mérkőzést és a mi akaratunk érvényesült. Örülök a jó egyéni teljesítményeknek, a szívós és a kitartó játéknak.

Füzesi Ferenc: – Rutinosabb volt a Mezőkövesd. Mi elkapkodtuk az emberelőnyös helyzeteinket és ennek megittuk a levét. A hazaiak tudatosabban kézilabdáztak, ezért lett az övéké a 2 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!