Sport

2014.10.28. 10:17

Magyar Kupa: Videoton vs. DVTK - Ki pörgeti Fehérváron a zakót?

Már megint a Videoton ellen játszik, nem is akármilyen meccset a diósgyőri labdarúgócsapat. A Videoton FC - Diósgyőri VTK Magyar Kupa nyolcaddöntőről élőben tudósítunk.

Már megint a Videoton ellen játszik, nem is akármilyen meccset a diósgyőri labdarúgócsapat. A Videoton FC - Diósgyőri VTK Magyar Kupa nyolcaddöntőről élőben tudósítunk.A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntői közül kedden játsszák az első meccset, – a jelenlegi bajnoki helyezéseket alapul véve – a legrangosabb párharcot rendezik meg Székesfehérváron, ahol az NB I-ben az élen álló Videoton FC a negyedik helyezett Diósgyőri VTK együttesét fogadja. Mivel ebben a körben még egy meccs dönt a továbbjutásról, így biztos, hogy ezen a napon az egyik csapat nagyon boldog lesz, hiszen egy, a sorozatban a végső győzelemre is esélyes riválisát búcsúztatja, a másik gárdának pedig már csak egy útja marad, a bajnokság, hogy kigyalogoljon a nemzetközi porondra.

Ötször játszottak

A mostani összecsapás két résztvevője a tavalyi idényben ötször játszott tétmeccset egymás ellen, ebben az évadban pedig ez lesz a második mérkőzésük. Az igazi szembenállásuk a tavalyi Magyar Kupa sorozatban kezdődött, amikor az esélytelenebbnek tartott Diósgyőr két meccsen búcsúztatta a fehérváriakat (az ottani gól nélküli meccs után idehaza Futács találatával voltak jobbak a piros-fehérek), aztán a májusi Ligakupa döntőben ért a csúcsára, amikor az egymeccses, Andrássy úti összecsapáson a DVTK bizonyult jobbnak, 2-1-re. Azóta még két bajnokit rendeztek Fehérváron, a tavalyi idényzárót a Diósgyőr 1-1-gyel hozta le, míg napra pontosan egy hónappal ezelőtt 2-1-re kikaptak a Videoton vendégeként (ami egyben azt is jelentette, hogy 2012. március 11-e után tudtak ismét tétmeccset nyerni a piros-fehérek ellen).

– Ettől nehezebb ellenfelet nem kaphattunk, ha oda-visszavágós lenne a párharc, mint tavaly ilyenkor volt a nyolcaddöntőben, akkor is nagyon nehéz dolgunk lenne, hát még így, hogy egy meccs dönt, és ezt az egy mérkőzést éppen Fehérváron kell lejátszani – sommázott Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Nem is kérdés, hogy ők a párharc favoritjai, többszörösen is, ami nem jelenti azt, hogy nekünk ne lenne esélyünk, hogy ne szeretnénk továbbjutni. A két csapatnak a legutóbbi, egy hónappal ezelőtti meccse előtt úgy éreztem, hogy az lesz az a nap, amikor elkaphatjuk őket, idegenben, és talán amit akkor elvett tőlünk a sors, azt most majd visszaadja. Mi erre, vagyis bravúrra készülünk, azon leszünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Kádár „pihen”

Ebben egy emberre biztosan nem számíthat a szakvezető, a válogatott védőre, Kádár Tamásra, akit még a tavalyi kupadöntőben állítottak ki, és kapott négy MK-meccses eltiltást, ami ezen a mostani mérkőzésen jár le. Rajta kívül a múlt szombaton kiállított Alves játéka sem vehető száz százalékig biztosra, lévén az ő ügyét csak ma tárgyalja az MLSZ fegyelmi bizottsága, és ha véletlenül olyan határozat születne, amelyben határozott időre tiltják el, mondjuk egy hétre, nem pedig valahány bajnoki meccsre, akkor a védelem közepe hézagos lenne, és Debreceni mellé nagyon kellene keresni valakit.


[poll id="800"]


Látja az erőt

– Kádár az egyik legjobb formában lévő játékosunk, nagy baj, hogy rá most sem számíthatunk, arra pedig gondolni sem szeretnénk, hogy mi lenne akkor, ha Alvest határozott időre tiltanák el – mondta Sivic Tomislav, aki arra a kérdésre, hogy fizikailag mennyit vett a ki csapatból a múlt szombati Dunaújváros elleni bajnoki, amelyen hetvenöt percen át kellett emberhátrányban játszaniuk, és mennyit tett hozzá mentálisan az, hogy a félidei 0-3 után a második játékrészben három gólt termelve sikerült egyenlíteniük, és ezzel végül értékes pontot szereztek, a következőket felelte: – Nincs jele annak, hogy ez a meccs fizikálisan szétszedte volna a csapatot, látom a fiúkban az erőt, mentálisan viszont előrébb vagyunk, jó a hangulat, de nem is lehetne rossz egy olyan közösségben, amelyik ilyen tettre képes, hogy emberhátrányban, háromgólos mínuszról fel tud állni.

Szóba sem jöhet

Kíváncsiak voltunk arra, hogy Sivic Tomislav szerint a mostani Videoton FC – Diósgyőri VTK párharc után kinek lesz oka zakót pörgetni. Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy a Ligakupa döntő után így fejezte ki örömét a piros-fehérek szakvezetője, és hasonlóan tettek a két csapat következő meccsén, a június 1-jei bajnokit követően a döntetlen felett érzett örömükben a diósgyőri szurkolók a fehérvári stadionban, egy hónapja pedig a Vidi drukkerei közül ünnepelték így páran a sikert.

– Részemről nem lesz zakópörgetés, több ok miatt sem, de remélem, hogy ezek között a vereség nem szerepel majd – jelentette ki határozottan Sivic Tomislav vezetőedző. – Nem szeretnénk megfázni Fehérváron, azért a zakó szóba sem jöhet, semmilyen formában.

ÉM-BCS


Út az MK nyolcaddöntőig

1. forduló

  • Testvériség SE – Videoton FC 0-7

  • 2. forduló

  • Kunszállás SE – Videoton FC 0-8

  • 3. forduló

  • Szigetszentmiklósi TK – Videoton FC 1-2

  • Magyar Kupa nyolcaddöntők

  • Kedd, 17.30: Videoton FC – Diósgyőri VTK (online közvetítés: dvtk.boon.hu)
  • Szerda, 12.30: Kisvárda MG – Vác FC
  • Szerda, 12.30: FC Ajka – Újpest FC
  • Szerda, 16.00: Pécsi MFC-Matias – Debreceni VSC-TEVA (online közvetítés: loki.haon.hu)
  • Szerda, 17.00: Szolnoki MÁV – MTK Budapest
  • Szerda, 18.00: Gyirmót FC Győr – Győri ETO FC
  • Szerda, 18.00: Csákvári TK – Békéscsaba EFC
  • Szerda, 18.00: Budapest Honvéd – Ferencvárosi TC

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!