Sport

2014.09.30. 16:04

Nyolc gólt rúgott a huszonháromból a gönci csatár

Gönc - Példátlan végeredmény a megyei II. osztályból: Gönc – Boldogkőváralja 23-1.

Gönc - Példátlan végeredmény a megyei II. osztályból: Gönc – Boldogkőváralja 23-1.A Keleti csoport 7. fordulója keretében, felnőtt találkozón 90 perc alatt 24 gólt született, ehhez hasonlóra pedig a legöregebb „futballrókák” sem emlékeznek. A gönciek találataiból Lehoczki Ferenc egymaga nyolcat jegyzett.

Jobbal és ballal

– Büszke vagyok a csapatra, le a kalappal mindenki előtt – kezdte a hamarosan 35 éves csatár. – Kihasználtuk a lehetőségeinket, akár még több gólt is szerezhettünk volna, ha jobban koncentrálunk. A váraljaiak késve érkeztek, cseréjük nem volt, teljesen szétestek, hitehagyott társaság benyomását keltették. Egyébként szó szerint le a kalappal előttük, mások már biztosan levonultak volna a gyepről hasonló esetben. Egyébként picit sajnáltuk őket, biztosan nem lehetett kellemes így kikapni. A 23-1 egészen biztosan mindkét csapat tagjainak megmarad az emlékezetében.

Lehoczki Ferenc a 4., a 20., a 27., a 49., a 76., a 79., a 82. és a 87. percben talált a hálóba.

– Jobbal és ballal is négy-négy gólt értem el – folytatta a nyolcgólos labdarúgó. – Mindegyiket közelről helyeztem a kapuba, rendre jókor voltam jó helyen. Mivel kétlábas vagyok, nem kell igazítanom, az egyikkel átvennem, majd a másikkal „tüzelnem”, ha lövőhelyzetbe kerülök, kompromisszum nélkül megcélzom a kaput. Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért hanyagolom a fejeseket? Ennek oka talán elsősorban a 178 centiméteres magasságomban keresendő, de még ilyen apró termettel is gyártok évente egy-két fejesgólt.

Amikor megkérdeztük, hogy örül-e gólcsúcsának, meglepő választ kaptunk:

Még többet is

– Nem szállok el önmagamtól, ugyanis a megyei III. osztályban egyszer 11-szer voltam eredményes, ha emlékezetem nem csal, akkor a Felsődobsza ellen – tekintett vissza előéletére a gönciek támadója. – A lefújás után persze most is nagy ünneplésben részesültem, gratuláltak a barátaim, az ismerőseim, a testvérem és a barátnőm is. A mondás szerint addig kell ütni a vasat, amíg meleg, így még nem gondolok a visszavonulásra, addig játszom, amíg a kedvem tartja és ameddig csak tudok. Jól megy nekem a játék, súlyfeleslegem nincs, a klubnál igényt tartanak a szolgálataimra, szóval miért hagynám abba. Most lendületbe jöttünk és elérhetjük célunkat, bekerülhetünk az első öt közé. Még sok van hátra a bajnokságból, valamennyien reméljük, hogy még sokszor szerzünk örömet szurkolóinknak.

ÉM-KT

Szerelőként

Lehoczki Ferenc a civil életben is helytáll. A Gönci Vízmű Kft.-nél dolgozik, központi fűtés- és csőhálózat-szerelést végez, elmondása szerint gond nélkül össze tudja egyeztetni a munkát és a sportolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!