Sport

2014.09.19. 14:11

Nemzetközi verseny Munkácsy Dezső emlékére Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A kazincbarcikai birkózósport meghonosítójáról, Munkácsy Dezsőről elnevezett nemzetközi emlékversenyt hétvégén már negyedik alkalommal rendezi meg a KVSE birkózó szakosztálya.

Kazincbarcika - A kazincbarcikai birkózósport meghonosítójáról, Munkácsy Dezsőről elnevezett nemzetközi emlékversenyt hétvégén már negyedik alkalommal rendezi meg a KVSE birkózó szakosztálya.

- Munkácsy Dezső 1957-ben rakta le a birkózás alapjait városunkban, ahol évtizedeken át nevelte a sportágra a fiatalokat – tudtuk meg Kónya Lajostól, a KVSE birkózó szakosztályának vezetőedzőjétől, az esemény főszervezőjétől. – Nagyon sok magyar bajnok és válogatott versenyző került ki Dezső kezei alól, így nem volt kérdés, hogy emlékét egy nemzetközi versennyel is szeretnénk megőrizni. Szeptember 20-án, szombaton, 8 órától a Városi Sporttelep munkacsarnokában rendezzük meg a 20-25 klubból – köztük Beregszászról, Brnóból, Marosvásárhelyről, Rimaszombatról és Zetalakából - érkezett mintegy 250 versenyző szabadfogású küzdelmét. Az ünnepélyes megnyitót 10 órakor tartjuk meg. A verseny díszvendége Repka Attila, megyénk egyetlen olimpiai bajnoka, a DBC elnöke. A KVSE színeit mintegy 30 sportoló képviseli majd az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztálynak bizonyítási lehetőséget kínáló eseményen. A győzelemre az idei felnőtt magyar bajnokunknak, Lagzi Kovács Bendegúznak van a legnagyobb esélye, de szerintem rajta kívül többen is dobogóra állhatnak majd.

A IV. Munkácsy Dezső Nemzetközi Emlékverseny fővédnöke Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és dr. Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, a 100. magyar olimpiai bajnoki arany tulajdonosa. A védnökséget Rónai Kálmán, az MBSZ alelnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, a B.-A.Z. Megyei Birkózó Szövetség elnöke, dr. Mecser Tamás, a megyei szakszövetség alelnöke és Horváth Béla, az ÉKR elnöke vállalta el.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!