Sport

2014.09.30. 12:17

MKC vs. Balmazújváros - Mérkőzés a „fél világnak”

Mezőkövesd - Kedden 19 órakor kezdik a Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros NB I-es férfi kézilabdameccset.

Mezőkövesd - Kedden 19 órakor kezdik a Mezőkövesdi KC – Kőnig-Trade Balmazújváros NB I-es férfi kézilabdameccset.A találkozót eredetileg október 3-án, pénteken rendezték volna a kövesdi sportcsarnokban, a Duna Televízió egyenes közvetítése miatt azonban keddre hozták előre.

Kezelni kell

– Mi nagyon ritkán kerülünk a képernyőre – kezdte Skaliczki László, a matyóvárosiak mestere. – Egyébként emlékezetemben él egy mezőkövesdi találkozó: talán 2007-ben, vagy 2008-ban még a szegediek trénere voltam, amikor éppen Mezőkövesden szerepelhettünk az ország nyilvánosságra előtt. A fiúknak hosszan beszéltem erről a mostani, tévés fellépésükről. Elmondtam nekik, hogy a „doboz” objektív képet ad róluk, egyfajta ítéletet. A közvetítés fontos, a találkozót befolyásoló tényező, ugyanis ha valaki nyilvánosságot kap, akkor ez számára nagy eseménnyé válik. Csapatom most egy országnak, sőt egy fél világnak mutathatja meg, hogy mire képes, milyen erényei vannak. Az élő közvetítés pozitív energiákat hozhat felszínre, minden bizonnyal növeli a motivációt, ugyanakkor ez akár béníthat is, vagyis az alkalmat jól kell kezelni. Nagyon remélem, hogy élünk a meg- és bemutatkozási lehetőséggel, abban pedig biztos vagyok, hogy a lefújás után mindenkiben pozitív vélemény alakul ki rólunk.

Jót tett

A szakvezető ezután erről beszélt, hogy számukra jót tett az elmúlt két forduló és az ebből gyűjtött négy pont.

– Három, egyébként papírforma vereség után helyreállt a lelkivilágunk, a Komló és a Cegléd ellen felépítettük önmagunkat, most pedig a balmazújvárosiakkal szemben ott akarjuk folytatni, ahol legutóbb abbahagytuk. Az újonc Kőnig-Trade egyébként jó csapat, ahogyan szoktam mondani, egy sokat futó alakulat. Ráadásul szervezetten és nagy akarással küzdenek, velük szemben csak egységes játékkal, ritmusos kézilabdával, legjobb formánk produkálásával harcolhatjuk ki az újabb két pontot. Céljaink eléréséhez nagyon kell az újabb siker, ezt valamennyien tudjuk, így állunk a meccshez.

Arra a kérdésre, mely szerint mi döntheti el a hatvan perc sorsát, Skaliczki László így felelt:

– Ilyen szinten általában az apróságok döntenek. Sokszor játszottunk már egymás ellen, ezért merőben újat mutatni, különösebb taktikai elemet bevetni aligha lehet, persze pici, váratlan húzásokkal mindig meg lehet lepni az ellenfelet. A kézilabdában a szívós védekezés adja az alapot, így már ebben a fázisban meg kell fognunk a vendégeket, aztán jöhet a többi. Az, hogy párharcokat ki és hogyan vívja meg, továbbá lényeges a lövőforma, az esetlegesen elkövetett technikai hibák száma, a kiállítások aránya, sőt a büntetők értékesítése, vagy kihagyása sem mellékes tényező. Ha viccesen akarok fogalmazni, akkor pedig ezt mondom: az a jó meccs, ha az ellenfelet húsz alatt tartjuk, mi meg dobunk harmincat. A Komló ellen ezt tettük, a recept adott.

Az MKC vezetőedzője a közvetítés ellenére telt házat vár, mert szavait idézve, az is fontos, hogy a publikum is kitegyen magáért.

A kövesdiek közül csak Cuzic bajlódik kisebb sérüléssel, de játszani fog. Rajta kívül Pourghasemi még nem érkezett vissza Iránból, ahol az Ázsiai Játékokon szerepel, ráadásul vízumügyeit intézi.

ÉM-KT

A férfi kézilabda NB I állása

1. MOL-Pick Szeged 5 5 – – 193-115 102. Csurgói KK 5 5 – – 141-114 10

3. Balatonfüredi KSE 6 4 – 2 169-157 8

4. B. Braun Gyöngyös 5 3 – 2 141-127 6

5. Grundfos Tatabánya KC 4 3 – 1 96-84 6

6. Orosházi FKSE LINAMAR 5 3 – 2 141-134 6

7. Mezőkövesdi KC 5 2 – 3 115-123 4

8. Ceglédi KKSE 6 2 – 4 170-194 4

9. Kőnig-Trade Balmazújváros 6 2 – 4 155-185 4

10. PLER Budapest 6 – – 6 137-169 0

11. Sport36-Komló 5 – – 5 118-174 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!