Sport

2014.09.07. 19:48

40. Kassa Rally - Végig ment a nagy adok-kapok

Több borsodi pilóta is az élmezőnyben végzett a 40. Kassa Rallyn, az ORB negyedik futamán.

Több borsodi pilóta is az élmezőnyben végzett a 40. Kassa Rallyn, az ORB negyedik futamán.

Herczig Norbert négy, Kazár Miklós három, Botka Dávid két, Hadik András és Velenczei Ádám egy-egy szakaszt nyert a 40. Kassa Rallyn, ez is árulkodik arról, hogy milyen szoros és kiélezett csatát vívtak egymással a magyar versenyzők a felvidéki gyorsokon. A győzelmet végül Herczigék szerezték meg, akik a nagy adok-kapok végén 2.7 másodperccel voltak gyorsabbak a címvédő Kazár, Szőke egységnél. Herczig Norbert megjegyezte: egy rendkívül kiszámíthatatlan és szoros csatában tudtak győzni, hiszen sokszor csak tizedek vagy egy-két másodperc döntött a párosok között.

Megmaradt az előny

Kazár Miklós és Szőke Tamás ismét értékes pontokat szerzett, ezúttal a második helyen zárták a viadalt. A Maximmun Racing Team kettőse úgy döntött a rajt előtt, hogy nem taktikáznak, felvállalják a nyílt versenyzést. Ennek köszönhetően igazi nagy csata alakult ki, az ezüstérme mellett pedig a Power Stage-en szerzett pontok szintén jól jönnek a végelszámoláskor.

- Nem alibiztünk, nagyon jót versenyeztünk a többiekkel - fogalmazott a kassai célban Kazár Miklós. - Remekül felkészültünk, és a hangulattal sem volt gond a csapaton belül. Kiválóan kezdtünk, de a kettes gyorsban a kézi indítás miatt befulladtunk. Ettől egy kicsit "szétperegtem" becsúsztunk és ott hagytunk több mint húsz másodpercet. Ezt azonban fokozatosan ledolgoztuk, ezért rendkívül izgalmas lett a vége. Az utolsó szakasz azonban már rendkívül kavicsos, felhordásos volt, többet kellett volna kockáztatni a győzelemhez, mint amit ésszerűnek tartottunk. Így sikerült, az előnyünk viszont számottevően nem csökkent, ezért elégedettek lehetünk a hétvégével. Jó érzés, hogy mostanra már sikerült belaknunk az R5-ös Ford Fiestát, és bár nem volt köztünk százszázalékos az összhang, de már csak apróbb dolgokon kell finomítani. Két versenyhétvége van hátra az idényből, a jelenlegi helyzet alapján biztos, hogy számolni kell velünk a végelszámoláskor.

A dobogó harmadik fokára Botkáék állhattak föl, de információink szerint a párossal szemben rendőri intézkedés történt, ezért elképzelhető, hogy büntetést kapnak a futamot követően. Nyilván ez kihathat a többi egység végső helyezésére is. A pályán elért eredmények alapján a borsodiak kibérelték az élmezőny további pozícióit: a Kassán mindig remeklő Hadikék a negyedik, a hektikus teljesítményt nyújtó Spitzmüllerék az ötödik, míg a stabilan autózó Baloghék a hatodik helyen zárták a versenyt.

Az Országos Rally Bajnokság a hivatalos versenynaptár szerint október első hétvégéjén a Budapest Rallyval folytatódik.

ÉM-ME


A 40. Kassa Rally (nem hivatalos) végeredménye

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia S2000) 1:18:58,3

2. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Ford Fiesta R5) +2.7

3. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) +16.9

4. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza R4) +32.6

5. Spitzmüller Csaba, Szigeti László (Mitsubishi Lancer EVO X R4) +58.2

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +1:23, 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!