Sport

2014.08.08. 14:23

Krasznodar vs. DVTK - Véget ért az EL-kupakaland

Csütörtökön Krasznodarban játszotta az Európa Liga 3. fordulójának visszavágóját a DVTK labdarúgócsapata.

Csütörtökön Krasznodarban játszotta az Európa Liga 3. fordulójának visszavágóját a DVTK labdarúgócsapata.

Kényszerű okok miatt kellett változtatnia az egy héttel korábbi nemzetközi és az újpesti bajnokin szerepelt csapaton Sivic Tomislavnak, a diósgyőriek vezetőedzőjének. Barczi, Antal, Elek, Husic és Grumic sérülés miatt nem utazott el a krasznodari visszavágóra, míg az elefántcsontparti támadót, Griffths-et az első felvonás után szerződtette a piros-fehér klub, így esély sem volt arra, hogy be lehessen nevezni a harmadik fordulóra. Ezúttal tehát érdemes volt rátekinteni a vendégek kispadjára is, ahol Bognár és Alves kivételével saját nevelésű játékosok (Egyed, Eperjesi, Csirszki, Szabó B., Bacsa) ültek. A jelek tehát nem voltak éppen kedvezőek, félő volt, hogy most is belefuthat egy nagyarányú vereségbe a vendégegyüttes. Azt igazából nem lehetett a kezdő sípszó előtt tudni, hogy a krasznodariak milyen hozzáállással futnak ki a gyepre, bár azt gondolhattuk, hogy a debreceni 5-1 ellenére is ki akarják szolgálni nem túl nagy szurkolótáborukat. Az FK-nál hárman maradtak a Nagyerdei Stadionban pályára lépett kezdő tizenegyből, Szinicin, Martynovich és Laborde, persze a listát végigböngészve ez a csapat sem volt éppen gyenge…

Nem jöttek be

Nagy show-val készültek a hazaiak a mérkőzésre, fiatalok lepték el a küzdőteret, kezükben lufival, az oldalvonalnál pedig zöld-fehér és „bikás” (ez az FK beceneve) óriás zászlókat lengettek fiatalok. A meccs ideális fociidőben, nagyjából 24 fokban indult el. Az első kapu felé irányuló esemény Gosztonyi emelése volt a 2. percben, amivel kapcsolatban azt meg lehetett jegyezni, hogy hamarabb jött, mint a debreceni kilencven percen, ami mindenképpen jelezte, hogy milyen felfogásban futott ki a pályára a DVTK. A 30 fős FK B-közép dobolgatott, de össze sem lehet mérni ezt a tábort a városban népszerűbb Kubanyéval, amelynek összecsapásain nem ritka a 20-22 000 szurkoló sem… Rados-bravúrra sem kellett sokáig, mindössze hat percig várni, remekül lépett ki kapujából, amikor Konate tiszta helyzetbe játszotta magát. Nem állt vissza a Diósgyőr, ha alkalma nyílt rá, próbált előre futballozni, ez, az első meccsen született 1-5 tükrében érthető volt, hiszen gyakorlatilag egy héttel korábban eldőlt a továbbjutás kérdése. Arra azonban vigyázniuk kellett Kádáréknak, hogy a házigazdák gyorsan, jó ritmusban fejlődnek fel a támadások során. Izmailovék utolsó passzai viszont nem jöttek be, de jól állta a sarat a miskolciak védelme is. A labda többet járt ugyan az orosz csapat játékosainak lábán, de korántsem volt olyan a fölény, mint Debrecenben.

Szervezett volt a borsodiak hátsó fala, miközben a fekete-zöld nézők csendesen üldögéltek a lelátón, a diósgyőriek pedig hét drapériát feszítettek maguk előtt a kerítésre. Konate többnyire lesen volt, mikor támadásba dobták a társak, azért, mert jó ütemben mozdultak ki mellőle Debreceniék, illetve volt úgy, hogy Kádár blokkolt remekül, amikor arra volt szükség. Fél óra után lett lyukas a diósgyőri védelem, ekkor nem volt les, Konate pedig irtózatosan precíz volt a gólhelyzetben. A 39. percben Egerszegi sérült meg, a helyére Bognár érkezett, az ismert volt a meccs előtt is, hogy a fiatal középpályás sem egészséges, de kezelések után vállalta a játékot. Az első félidőben gyakorlatilag megvalósította elképzeléseit a DVTK, azt lehetett látni, amit Sivic Tomislav vezetőedző várt, elképzelt.

Utolsó 45

A párharc utolsó negyvenöt perce pörgős kis futballal indult, a szakvezetők nem frissítettek a szünetben. A Diósgyőrnek annyi maradt vissza, hogy kifutballozza magából azt, ami benne van, hogy szép nyomok maradjanak róluk a helyiekben. Rados jól védett, de az 55. percben már tehetetlen volt Konate közeli kísérletével szemben. A 60. percben majdnem szépített a DVTK, Markov tréfálta meg kapusát, aki a gólvonalról piszkálta ki a játékszert. A krasznodari kapu mögül felhangzott a „Diósgyőr, Diósgyőr!” rigmus is, Sivic Tomislav pedig beküldte Bacsát és Csirszkit is. A hajrában még Ari belőtte a harmadikat, a hazai közönség nagy örömére.

Nincs miért elmarasztalni a Diósgyőrt, hiszen egyedüli magyar csapatként eljutott a 3. fordulóba az EL-ben, ahol egy tőle minden téren erősebb együttes állta az útját.

ÉM-MI


"Ha valaki az elején azt mondja, hogy eljutunk a harmadik fordulóba, nem hiszem el, ezért boldogok vagyunk" - nyilatkozta Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK vezetőedzője az FK Krasznodar elleni Európa Liga-selejtező harmadik fordulós párharcának visszavágója után. tovább »

Az első mérkőzésen elszenvedett 5-1-es vereség után a továbbjutásra szinte esélytelenül lépett pályára a Diósgyőri VTK gárdája az FK Krasznodar vendégeként az Európa Liga-selejtező harmadik fordulós párharcának visszavágóján csütörtökön magyar idő szerint 18.00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on Krasznodarból! tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!