Sport

2014.08.07. 09:26

Krasznodar vs. DVTK - Más ellen azért több lett volna az esély

Csütörtök 18.00: FK Krasznodar - DVTK Európa Liga-visszavágó. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Csütörtök 18.00: FK Krasznodar - DVTK Európa Liga-visszavágó. A mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

A diósgyőriek vezetőedzőjét, Sivic Tomislavot először arról faggattuk, hogy igencsak kevés futballistát vethet be, akik között ott van több fiatal is...

- Itt a bizonyíték arra, hogy kevesen vagyunk, aztán jön a vasárnap, az újabb bizonyíték... - nyilatkozta a szakember. - Öten sérültek, arról nem is beszélve, hogy Egerszeginek is van gondja, csak ő kezelést kap, remélhetőleg tud játszani. Természetesen mindig alkalmazkodunk a kialakult helyzethez, azokból próbálunk főzni, akik a rendelkezésre állnak.

Sivic Tomislavnak is felvetettük az 1-5 „fényében": ennyi volt, szép volt az Európa Liga-kaland...

- Ha a sorsoláson nem a Krasznodart kapjuk, hanem bármelyik más klubot, több esélyünk volna, de ez van, ezt hozta a sors. Hiszem, hogy ebből az egész Európa Liga szereplésből, beleértve az oroszokkal vívott párharcot is, pozitívan jövünk ki, rengeteg tapasztalattal a hátunk mögött. Annak idején a Feröer-szigeteken letudtam tizenkét nemzetközi meccset, játékos-edzőként és edzőként, de a mostani menetelés nagyságrendekkel megelőzi azokat a találkozókat. Én büszke vagyok rá, hogy eljutottunk a harmadik fordulóba, remélem, a játékosok is azok, illetve mindenki a klubnál. Egyet sajnálok csak, a múlt csütörtöki, debreceni utolsó öt percet, ott elkövettünk több fegyelmezetlenséget is.

Mi a cél a magyar idő szerint 18 órakor kezdődő FK elleni visszavágón? - kapta az újabb kérdést Sivic Tomislav.

- A becsületes búcsúzás... Be kell látni, hogy egy tőlünk minden téren erősebb csapatot kaptunk. Azt szeretném, ha labdatartásban erősebbek lennénk, mint Debrecenben voltunk, és ezekből megpróbálnánk előrefelé építkezni, veszélyes akciókat kialakítani, többször, mint az első felvonáson.

ÉM-MI



A tények

A DVTK várható összeállítása csütörtökön este:Rados - Okuka, Debreceni, Kádár, Németh - Bori - Marjanovic, Nikházi, Bognár, Gosztonyi - Takács.


Krasznodar - Megtartotta a csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágó előtti edzését a Diósgyőri VTK a találkozó helyszínén. tovább »

Szerda reggel fél tízre volt tervezve a DVTK labdarúgócsapatának indulása a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Krasznodarba, ám a start csaknem két órát csúszott, ugyanis még el kellett intézni a különgép izlandi másodpilótájának, illetve a francia hölgy utaskísérőnek az orosz vízumát. tovább »

Krasznodar korántsem az az isten háta mögötti hely, mint elsőre gondolnánk. Egyik-másik YouTube videó kifejezetten jó képet fest a városról. tovább »

Szerdán délelőtt 11-kor indult el a charterjárat Ferihegyről rajta 18 fős kerettel. Tállyai Szabi egyedül utazik. tovább »

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!