Sport

2014.07.24. 08:45

DVTK vs. Litex - Litex jelszavak: türelem és ravaszság

Nyíregyháza - A bolgár csapat szakvezetője még hisz abban, hogy elmúlnak a felhők.

Nyíregyháza - A bolgár csapat szakvezetője még hisz abban, hogy elmúlnak a felhők.

A meccs előtti estén, Nyíregyházán Krassimir Balakov, a Litex Lovecs labdarúgócsapatának vezetőedzője is az újságírók rendelkezésére állt. Arra a kérdésre, hogy mit vár a mérkőzéstől, a következőket mondta:

– Az első találkozó komoly és intenzív volt, a 83. percig mi tartottuk kontroll alatt, mi irányítottunk, viszont a Diósgyőrnek volt türelme kivárásra játszani, mi pedig a mérkőzés utolsó 7-8 percében összezavarodtunk, de ha sokat beszélünk róla, az eredményen már akkor sem tudunk változtatni. A holnapi meccsről szólva: nagyon fontos lesz, nagyon készültünk rá, úgy gondolom, hogy ebben a 90 percben a Diósgyőrnek lesz nehezebb dolga, és az fog majd dönteni, hogy fizikailag, pszichikailag melyik csapat bírja jobban. A meccsen sok türelem, és ravaszság is kell, ha azt akarjuk, hogy mi győzzünk. Olyan edző vagyok, akik ismernek tudják, aki nem szeret veszíteni, és bár az utóbbi időben kétszer mégis így jártunk, nagyon nem szeretnék harmadszor is vesztesként elhagyni a pályát.

Arra is kíváncsiak voltunk: milyen csapatot szeretne a pályán viszont látni?

– Olyan csapatot szeretnénk, amelyik intenzíven, dinamikusan játszik, ezt a stílust szeretném belenevelni a csapatomba. És, ahogy minden edzőnek, így nekem is az a vágyam, hogy minden futballistám a legjobbját tudja nyújtani a pályán – válaszolt a Litex szakvezetője.

Azt is megkérdeztük a bolgár szakembertől, hogy mennyire érzi koncentráltnak most a csapatát, annak játékosait, mert úgy tűnt, a múlt héten nem voltak azok, hiszen a kapu előtt, a helyzetekben rendre hibáztak.

– Van egy ilyen régi bolgár mondás a futballban: ha te nem rúgsz gólt, akkor neked rúgnak – válaszolta Krassimir Balakov. – Úgy gondolom, hogy ez a hét, ami mögöttünk nagyon sötét volt. Vannak, amikor a felhők összegyűlnek, van rossz idő, de ez nem tart örökké, és én most már arra számítok, hogy ez változni fog.



[poll id="707"]


A csapatkapitány szerint

Nikolay Bodurov, a Litex csapatkapitánya, így nyilatkozott a DVTK elleni meccs előtt: ,,Szeretnénk pozitív csapatként kikerülni a holnapi meccsből, bár az előző mérkőzésnek a szelleme még bennünk él, de véleményem szerint ez jó összecsapás, jó harc lesz. Úgy gondolom, hogy nem vagyunk gyengébbek, sőt szerintem jobbak is vagyunk a DVTK-nál. Kiértékeltük a meccset, annak tanulságait, edzőnk utasításai alapján megpróbálunk javítani. Holnap szeretnénk megmutatni, hogy nem vagyunk megijedve, remélem a szerencse most velünk lesz. A csata két részéből áll, az első felét ugyan elvesztettük, de még nincs vége, és ebből a harcból szeretnénk győztesként kikerülni.”


ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!