Sport

2014.07.23. 19:01

DVTK vs. Litex - Az elején kellene egy diósgyőri gól

Miskolc, Nyíregyháza - Sivic Tomislav szerint a Litex Lovecs a kétgólos hátránya ellenére motivált lesz.

Miskolc, Nyíregyháza - Sivic Tomislav szerint a Litex Lovecs a kétgólos hátránya ellenére motivált lesz.

Csütörtökön a 20.30-tól Nyíregyházán, a városi stadionban játssza „hazai” Európa Liga meccsét, a 2. selejtezőkör visszavágóját a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata. A piros-fehérek 2-0-s előnnyel várják a Litex Lovecs elleni összecsapást, köszönhetően annak, hogy egy héttel ezelőtt a bolgár együttes otthonában nyerni tudtak. Ezzel a sikerrel a DVTK óriási lépést tett a továbbjutás felé, de arra azért figyelniük kell, hogy nehogy kiénekeljék a sajtot a szájukból. Mert bár az eredmény nagyon jó, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a múlt heti összecsapáson játékban nem volt ekkora különbség a két együttes között.

– Az biztos, hogy az eredmény szép és jó, és nem kell sírva fakadjunk miatta, hiszen ott nyertünk két góllal, úgy, hogy nem tudtak a kapunkba találni. De ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, és tényleg nagyon komolyan meg kell majd dolgoznunk egy ránk nézve kedvező eredmény eléréséért. Ezt mondtam a múltkori meccs után, és ezt vallom most is – nyilatkozta Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy a játékosok körében nem tapasztal-e túlzott elbizakodottságot, így felelt: – Szerencsére nem, ők tudják, hogy kemény munkanap vár rájuk, és ahhoz, hogy a célunkat elérjük, a továbbjutást kiharcoljuk, nagyon koncentráltnak kell lennünk.

Az első gól

Azt is felvetettük a szakvezetőnek, hogy az első meccshez hasonlóan ismét a Litexnek kell majd a bátrabb, kockázatvállalósabb focit játszania, hiszen otthon az előnyszerzés, most pedig a hátrány ledolgozása miatt aligha van más választásuk.

– Elvileg nekik kell, és lehet, hogy így is gondolkodnak, mi pedig úgy, hogy a meccs első részében szeretnék egy gólt rúgni nekik, hogy pszichológiai szempontból megfogjuk őket – jelentette ki Sivic Tomislav. – Abban biztos vagyok, hogy motiváltan fognak jönni, száz százalék, hogy javítani akarnak, éppen ezért fontos lenne a már említett talált megszerzése. És nekünk azért nem egészen azt kell játszanunk, amit Lovecsben. Oké, a fegyelmezettség most is kell, de sokkal több labdatartásra lesz szükség, és ezzel együtt futásra, és persze kontrákra.

– Én várom, mondják is, hogy várható, csak nem nagyon akar ideérni – felelte szarkasztikusan Sivic Tomislav, majd így folytatta: – Nagyon sokszor nyilatkoztam már, hogy csalódott vagyok, hiszen nincs elég játékosunk. A hétvégén kezdődik a bajnokság, és ha tavasszal egy picivel bővebb kerettel kevesen voltunk a három frontra, akkor most, hogy négy sorozatban is harcolnunk kell és még kevesebben vagyunk, el lehet képzelni, hogy mit érzek. Mondani inkább nem mondom, hogy mit, de maradjunk annyiban, hogy ez nem esik jól nekem.


[poll id="707"]


A vezetőedző elmondása szerint csatárra és belső védőre még feltétlenül szükségük lenne, ahogy egy kapusra is, hiszen ez utóbbi poszton két játékossal nem lehet nekimenni egy szezonnak, már csak azért sem, mert ha valaki innen kiesik, akkor a másik mögött nem lesz csereember. Sivic Tomislav elmondása szerint még 3-4-5 labdarúgónak kellene érkeznie ahhoz, hogy a minimálisan szükséges létszám meglegyen.

– Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de amit mondok, azt azért mondom, mert nem szeretném ha pár hét múlva a lelátóról az elégedetlenség hallatszódna – jegyezte meg a szakember. – Ezen a héten már két meccset kell játszanunk, és ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor a jövő héten és azután is, és még azután is, amikor meg már hétközi Magyar Kupa meccs vár ránk, a Vasas vendégeként, ami szintén komoly erőpróbának tűnik. Az a baj, hogy már többször belegondoltam, hogy fogjuk-e ezt bírni 15-16 játékossal, és… És ezért szajkózom állandóan, hogy a keretet bővíteni kell. Ha jelenlegi keretünknek csak heti egy meccset kellene játszania, akkor nem lenne semmi gond.

Hová helyezi?

Azt is megkérdeztük a DVTK vezetőedzőjétől, hogy a Lovecsben elért sikert szakmailag hová helyezi el edzői karrierjében, azzal együtt is, hogy az ottani meccs őt érintő sajtótájékoztatóján meglepő módon egyetlen hazai médium képviselője sem vett részt (ugyanis a Lovecs edzőjének, Krassimir Balakovnak a tájékoztatója után összecsomagoltak és elmentek).

– Azt, hogy ki kire és mire volt kíváncsi a sajtótájékoztatón, inkább nem kommentálnám. Ezt a győzelmet viszont nagyon szép sikernek tartom, egy komoly csapat vendégeként tudtunk jó eredményt elérni, és úgy vélem, hogy a nemzetközi színtéren elért minden egyes győzelem az emelt kategóriába tartozik. Úgyhogy a boldogságon túl büszkeség is van bennem.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy edzőként mennyire látja perspektivikusnak, fejlődőképesnek a DVTK-t.

– Most olyan helyzet van, amit meg lehetne lovagolni: van egy csapat, amelyikre lehetne építkezni, amely mögött egy hatalmas szurkolótábor áll – jegyezte meg a tréner. – Volt már egy pár ilyen az életemben, amikor csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy egy nagyot lehessen előrelépni, de ez a pici eddig még sosem jött, amikor például még játékosként a Lyonnál voltam próbajátékon, amikor a szerb szövetségnél dolgoztam, és inkább nem is mondom tovább. Szóval a DVTK-nál is azt érzem most, hogy a vége lehetne nagy, ha idejében jönne az a pici.

ÉM-BCS



A DVTK várható összeállítása

Antal – Okuka, Alves, Debreceni, Husic – Egerszegi, Kádár – Marjanovic, Elek Á., Bognár I. – Bacsa.


Miskolc, Nyíregyháza - A Litex Lovecs kétgólos hátrányból várja a csütörtök esti, Nyíregyházán esedékes visszavágót a Diósgyőr ellen. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!