Sport

2014.07.05. 10:29

DVTK vs. Birkirkara - Vegyes érzésekkel, de optimistán

Miskolc - Visszafogott teljesítménnyel, szerény előnyt szerzett a máltai visszavágóra a DVTK futballcsapata.

Miskolc - Visszafogott teljesítménnyel, szerény előnyt szerzett a máltai visszavágóra a DVTK futballcsapata.

Majd egy félidőn keresztül tíz ember ellen játszva, mégis szenvedve nyert a máltai ezüstérmes ellen a Diósgyőr. Az Európa Liga selejtezőjének első mérkőzésén a piros-fehérek 2-1-re győztek a Birkirkara ellen. Sivic Tomislav óvatossága nem volt alaptalan, de ettől a teljesítménytől mindenki többet várt. Még az első diósgyőri gól szerzője is.

- Nagyon vegyes érzésekkel zárom ezt a mérkőzést, mert nem úgy alakult, ahogy szerettük volna - fogalmazott Barczi Dávid, aki valamivel az első félóra után betalált, ezzel megadta az alaphangját a találkozónak. - Egyáltalán nem gondoltam, hogy az ellenfél betalál, előzetesen arra számítottam, hogy gólokkal nyerjük meg ezt a meccset. Sajnos így alakult, ebből kell gazdálkodnunk, de természetesen a visszavágón is győzelemre játszunk. Az ellenfél bunkerfocis stílusa az egyenlítő gól után kis híján kifizetődött: a hajárban azonban szerencsére sikerült kicsikarni a győzelmet. Szokás ilyenkor a szezon eleji formát emlegetni. Valóban nem vagyunk még kész csapat, de nagyon sokat dolgozunk, hogy előrelépjünk. Természetesen ezt úgy kell megtennünk, hogy közben az adódó feladatokat a lehető legjobban megoldjuk. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy emberelőnyben nem tudtunk helyzetek sokaságát kialakítani és több gólt lőni. Emiatt valóban nagy hiányérzetem van.


[poll id="702"]


Kapufa, helyzetek

A Birkirkara ugyan a meccs nagy részében a védekezésre összpontosított, de így is több alkalommal eljutottak a diósgyőri kapuig. Rögtön a selejtező elején a hazaiak felső kapufájáról vágódott vissza a labda, és Bacsa győztes gólja előtt is fordíthattak volna a máltaiak. A két gólpasszt jegyző középpályás szerint sokáig a vendégek szája íze szerint alakult az összecsapás.

- Sajnos az ellenfél megtette, amiért jött. A semmiből szereztek egy gólt, utána pedig féltve őrizték az eredményt. A kétsoros védelmük mögé nagyon nehéz volt bejuttatni a labdát, ezért a vártnál kevesebb lehetőségünk volt - emlékezett vissza a kilencven percre Nikházi Márk. - A teljesítményünk valóban elmaradt a remélttől, de voltak szép akcióink, távoli lövéseink, a jövőben ezekre a pozitív dolgokra kell építeni. Nemzetközi viszonylatban azt már el kell felejteni, hogy gyenge csapat. A világbajnokság is megmutatta, hogy az erőviszonyok kiegyenlítődtek, mindenki igyekszik fejlődni. Természetesen mi is komolyan vettük az ellenfelet, és így teszünk a visszavágón is. Képesnek érzem a csapatot, hogy idegenben is nyerjen, akkor pedig nem lesz gond a továbbjutással. Nyilván jó lett volna nagyobb előnyt szerezni, de a párharc sorsa ezzel a győzelemmel továbbra is a mi kezünkben van.



Nehéz volt feltörni

Mint az elmúlt időszakban több alkalommal, most is Bacsa Patrik mentette meg a Diósgyőrt a kínos eredménytől. A hosszabbításban Nikházi indításával remekül lépett ki, majd egy csel után a kapu jobb oldalába lőtt.

- Egy kicsit feszülten kezdünk, de húsz perc után feloldódott a csapat, és átvettük a játék irányítását - értékelt a győztes gól szerzője. - Belülről úgy éreztem, hogy kézben tartottuk az irányítást, de a vezető gólunk után sajnos rögtön egyenlíteni tudtak. Az emberelőny előtt, azután pedig végképp bunkerfocit játszottak, roppant nehéz volt feltörni a védelmüket. Nekik az volt a céljuk, hősies védekezéssel valahogy kihúzzák a végéig. Ezzel a mentalitással nagyon sokáig nem tudtunk mit kezdeni, ráadásul a durvaságoktól sem riadtak vissza, amit a játékvezető is engedett. A lényeg, hogy megnyertük a meccset, a csapat nevében is köszönöm a szurkolók támogatását. Érzem, hogy nem volt szép és látványos foci, amit nyújtottunk, ám bízom benne, hogy az elvégzett kemény munkával rövidesen összeáll a csapat.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!