Sport

2014.05.20. 14:55

Világcsúccsal Európa-bajnok Szepessy László

Kazincbarcika, Ózd - A Kazincbarcikán zajló masters kontinenstornán az Ózdi SFC súlyemelője ismét remekelt, aranyérmes lett.

Kazincbarcika, Ózd - A Kazincbarcikán zajló masters kontinenstornán az Ózdi SFC súlyemelője ismét remekelt, aranyérmes lett.A Kazincbarcikán zajló masters súlyemelő Európa-bajnokság harmadik versenynapján elsőként az ózdiak kiválósága lépett dobogóra. Szepessy László a hetven esztendősök 94 kg-os súlycsoportjában nem titkoltan a világrekord megdöntésére készült. Szakításban biztosan vette az első két gyakorlatot, a harmadik viszont nem sikerült, ettől függetlenül így is magabiztosan vezetett a verseny felénél. Lökésben pontosan egy mázsával kezdett, ami nem okozott különösebb nehézséget. Ekkor már biztos volt az EB-arany, ezért innen egyből a 109 kilós világcsúcsra ugrott az ózdiak örök vidám sportolója. Egy rontott fogást követően ezzel is megbirkózott, ezzel egy kg-mal túlszárnyalta az érvényben lévő rekordot.

Felemelő érzés

- Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi embernek örömet tudtam szerezni - fogalmazott a díjkiosztó után Szepessy László. - Két rangos nemzetközi versenyen nem sikerült a rekord, ezért már hónapok óta arra készültem, hogy Kazincbarcikán ha törik, ha szakad, megcsinálom. Szerencsére így is lett. Sok világ - és Európa-bajnokságon jártam már, de hazai körülmények között felemelő érzés nyerni. Az első csúcskísérletnél még nagy volt az ugrás, de a záró gyakorlatomnál annyira könnyűnek éreztem az egészet, hogy talán még a 115-öt is kilöktem volna. Annak is örülök, hogy az ózdi utánpótlás eljött és biztatott engem, sok munkával ők is sikeresek lehetnek ebben a sportágban, hiszen a tehetség megvan bennük.

ÉM-ME


Az érmesek:

Masters Súlyemelő Európa-bajnokság, Kazincbarcika


M70, 94 kg:

1. Szepessy László (HUN) 77 kg, 109 kg 186 kg

2. Fischer Emil (GER) 65 kg, 88 kg 148 kg

3. Salo Pekka (FIN) 65 kg, 83 kg 148 kg


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!