Sport

2014.03.07. 12:23

Pápa vs. Mezőkövesd - Üres kézzel nem jöhetnek haza

Mezőkövesd - Pénteken este Pápán szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk 19 órától.

Mezőkövesd - Pénteken este Pápán szerepel a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata. A mérkőzésről élőben tudósítunk 19 órától.A matyóvárosiak rosszul rajtoltak, hazai környezetben vereséget szenvedtek a „hasonszőrű" Kecskeméttől, így számukra nem maradt más választás, mint az, hogy Pápán 19 órától köszörüljék ki a csorbát – ellenkező esetben nehéz helyzetbe sodorják magukat.

– Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy mindenképpen pontot, vagy pontokat kell gyűjtenünk a Dunántúlon – kezdte Véber György vezetőedző. – Itthon kikaptunk a a Lombard Pápától, így bennünket fűt a visszavágás reménye. Egyébként eddig úgy néz ki, hogy idegenben jobban megy nekünk, mert vendégként nem nyom minket a győzelmi kényszer, aztán néhányszor már előre lesajnálnak minket.

A kettő között

A trénernek megemlítettük, hogy a Ligakupában a Pápa „agyonverte" azt a Kecskemétet, amely Mezőkövesden diadalmaskodott, de szerinte ebből nem következik semmi.

– Ezt a gondolatsort úgy kellene folytatni, hogy a Pápa elment Kaposvárra és csak a hajrában mentett egy pontot a sereghajtó otthonában, ezért ellenünk szenvedni fognak – folytatta Véber György. – A Ligakupa más és minden bajnoki is különbözik, nincs papírforma, nem szabad a táblázatot nézni, abból kiindulni. Az igazság valahol a kettő között van...


[poll id="598"]


Meddő, de...

A szakvezetőt ezután azzal a ténnyel szembesítettük, hogy csapatának középpályásai és csatárai a Ligakupa és az NB I-es meccseken egyetlen gólt sem hoztak össze, de erre a mester felemelte a hangját:

– Minden csapatrésznek megvan a feladata – sorolta a vezetőedző. – A védőktől a stabil háttérmunkát kérem és azt, hogy ha lehetőségük van rá, segítsék a támadásokat. A középpályások felelőssége óriási: ha ugyanis meddő módon futballoznak, nem segítik az ékeket, akkor támadóinkat felőrlik, s ebben az esetben nem jutnak el a kapuig. Múlt heti, hazai vereségünk után kielemeztem a fiúk által nyújtott produkciót, kertelés nélkül mindenkinek elmondtam a magamét és leszögeztem, hogy még egyszer nem akarok ilyen gyenge játékot látni tőlük. Felnőtt emberek, profi futballisták, nem hiszem, hogy sokat és sokszor kell „ragozni" nekik a mondatokat, tudják, mi a dolguk.

A kezdőcsapat

A Mezőkövesd Zsóry FC várható összeállítása: Horváth T. – Hegedűs Cs., Hegedűs D., Vermes, Fótyik – Velicky, Takács P. (Dobos), Bognár I., Melczer – Rajczi, Harsányi.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!