Sport

2014.03.08. 01:13

Pápa vs. Mezőkövesd - Az elhibázott ziccerek meccse

A Mezőkövesd csak egy pontot szerzett Pápán, kettőt ott hagyott ellenfelének.

A Mezőkövesd csak egy pontot szerzett Pápán, kettőt ott hagyott ellenfelének.A labdarúgó NB I 19. fordulójának nyitómeccsén a Lombard Pápa TFC-hez látogatott a Mezőkövesd Zsóry FC. A vendégek az előző fordulóban hazai pályán szenvedtek vereséget, és ahhoz, hogy ne szakadjanak le, és ne kerüljenek a kieső helyre, pontot, pontokat kellett volna szerezniük. A Mezőkövesd trénere, Véber György változtatni szeretett volna a védelemben az előző fordulóhoz képest, Szalai helyett Hegedűs D.-t akarta a kezdőcsapatba állítani, de mivel Vermes megsérült, így Hegedűs D. érkezése mellett Szalai is a kezdőcsapat tagja maradt. És éppen itt, a borsodi védelem közepén mutatkozott a meccs elején egy nagy hiba: a 6. percben egy szélről érkező beadásánál az üresen érkező Griffiths ügyetlenkedte el az első nagy helyzetet. (Mint utóbb kiderült, ez volt a hazai gárda egyetlen gólszerzési lehetősége az első félidőben.) A hazai helyzet után, a kék mezesek vezére, Bognár I. az első negyedóra végén két nagy lövéssel jelezte, hogy azért a támadójátéka is van, lesz a Kövesdnek. A jobban, kulturáltabban futballozó vendég együttes többet birtokolta a labdát. Így aztán nem volt meglepő a 31. perc eseménye, amikor Bognár I. ziccerpassza után Rajczi szerezhetett volna gólt. Ám a csatár a nagy helyzetet elpuskázta, a kapu mellé lőtt. A fölényben játszó Mezőkövesd 9 minutával később ettől is nagyobb lehetőséget hibázott el, 11-est hagyott ki, mivel Melczer gyenge lövését hárította Szűcs L. kapus. Igaz, ez sem vetette vissza a Mezőkövesdet, a szünetig hátralévő időben is uralták a játékot, de ennek ellenére gól nélkül ért véget az első játékrész.

Fordulás után

Látva csapata első félidei bátortalanságát, a szünetben két cserét is végrehajtott Tóth Bálint, a Pápa edzője, de úgy tűnt, ez nem sokat segített csapatán. Az 50. percben ismét a Kövesd hibázott el egy nagy lehetőséget, Bognár I. remek passza után Melczer lőtt ziccerben a kapu mellé. Ezt követően egyre több villanása volt a Pápának, a sárga dresszesek megnövekedett futóteljesítménye helyzeteket is eredményezett. A 60. percben Kenesei bombája indította el a lavinát, nem sokkal később Csizmadia elől mentettek a kapu torkában a vendégek, majd Griffiths két óriási lehetősége között Melczernek volt egy veszélyes szabadrúgása. De ekkoriban a legnagyobb lehetőséget a hazaiak légiósa hagyta ki, az üres kapunál a felső lécet találta el, majd 5 méterről, senkitől sem zavartatva a kapu közepébe, a kapusba fejelte a labdát. Ekkoriban nem a Kövesd diktálta a tempót, de ennek ellenére mégis ők találtak be a kapuba. A remekül játszó Bognár I. sokadik jó átadása után, a néhány másodperccel azelőtt becserélt Menougong, az első labdaérintéséből gólt szerzett. Volt nagy öröm a vendégeknél, ami után természetesen a hazaiak minden erejüket mozgósították az egyenlítés érdekében. A Kövesd viszont kontrákból veszélyeztetett, előbb Bognár I. lövése kerülte el a kaput, majd Balajti hibázta el az ordító ziccert. Így aztán izgalmasan alakultak a hajrá percei, és hazai együttesnek végül csak összejött az egyenlítés, a meccs második kapufája után már nem volt szerencséje a Kövesdnek.

A meccsen több lehetősége volt a Mezőkövesdnek, az ő akaratuk érvényesült, de helyzetkihasználásban alulmúlták ellenfelüket.

Jegyzőkönyv

Lombard Pápa TFC – Mezőkövesd Zsóry FC

1-1 (0-0)

Pápa, 800 néző. V.: Vad II. (Kispál, Becséri).


Lombard Pápa TFC: Szűcs L. (7) – Tóth G. (5), Nagy T. (4), Struhar (5), Présinger (4) – Sekour (4), Németh M. (4) – Orosz (4), Griffiths (5), Eszlátyi (4) – Kenesei (5). Vezetőedző: Tóth Bálint.

Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (6) – Hegedűs Cs. (5), Szalai (5), Hegedűs D. (5), Fótyik (5) – Velicky (4) – Takács P. (4), Bognár I. (7), Melczer (4) – Rajczi (4), Harsányi (4). Vezetőedző: Véber György.


Csere: Eszlátyi helyett Kulcsár (5) a 46., Nagy T. helyett Csizmadia (6) a 46., Harsányi helyett Balajti (4) a 66., Rajczi helyett Menougong (6) a 76., Sekour helyett Arsic (-) a 82., Takács P. helyett Dobos (-) a 84. percben.


Sárga lap: Présinger a 40., Kenesei a 42., Melczer a 48., Kulcsár a 69., Rajczi a 70., Tóth G. a 92. percben.


Gólszerző: Menougong (0-1) a 78., Csizmadia (1-1) a 89. percben.

Percek, események

40. perc: Harsányi a baloldalon, a 16-oson belül Rajczihoz passzolt, akit Présinger ölelt körbe úgy, hogy a csatár a földre került. A játékvezető teljesen jogosan 11-est ítélt. A büntetőt Melczer végezte el, akinek bal alsó sarokra tartó, nem túl erős lövését Szűcs L. kiütötte, majd a berobbanó Takács P.-nek az éles szögből leadott próbálkozását is hárította.


78. perc: Bognár I. remekül ugratta ki a jobboldalon Menougongot, aki becsapta Présingert egy testcsellel, majd a 10 méterről éles szögből, nagy erővel a léc alá bombázott, 0-1.


89. perc: Kenesei jobboldali szögletét Struhar fejelte 6 méterről a felső kapufára, az onnan lepattanó játékszerre Csizmadia csapott le, akinek 7 méterről eleresztett lövése Fótyikot érintve csorgott a kapu jobb oldalába, 1-1.



Pápa, Mezőkövesd - A Lombard Pápa Termál FC vs. Mezőkövesd Zsóry FC (1-1) NB I-es labdarúgó mérkőzés után a két vezetőedző, Tóth Bálint és Véber György értékelték a látottakat.

Mezőkövesd - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 19. fordulójában a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája a Lombard Pápa Termál FC vendégeként lépett pályára pénteken 19 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!