Sport

2014.03.19. 11:38

Ligakupa: DVTK vs. Szigetszentmiklós - Előny nélkül a visszavágóra

Miskolc - A Ligakupa-negyeddöntő első meccsét kedden rendezték Diósgyőrött.

Miskolc - A Ligakupa-negyeddöntő első meccsét kedden rendezték Diósgyőrött.A hazaiaktól egyenesen elvárható volt, hogy megnyugtató előnyt szerezzenek az NB II-es bajnokság 11. helyén álló vendégek ellen. Kellemesen enyhe időben kezdődött a találkozó, amelyre összejött a várt nézőszám. A Szigetszentmiklós meglepően bátran kezdett, nem állt be védekezni és az elején még többször a kaput is veszélyeztette. Negyedóra elteltével jött ki az osztálykülönbség, a diósgyőriek feljebb tolták védekezésüket, átvették a középpálya felügyeletét és már kecsegtető akciókat is vezettek. Aztán, ilyen a futball, jött a derült égből a villámcsapás, egy nagyon szép ellentámadásból „mattot” kapott a DVTK. Vezető góljuk helyretette az SZTK-Erima játékosainak lelkivilágát: megnyugodtak, rendezték soraikat és ügyesen futballoztak. A piros-fehérek nehezen bontakoztak ki, bár akadtak egyenlítési lehetőségeik. Azt talán senki nem várta, hogy a Diósgyőr gólokat termel, de a vendégek félidei előnyére aligha „fogadott” valaki… A második félidő nagy kérdése az volt, hogy Sivic-gárda behúzza-e a kötelezőt, avagy szégyenszemre nem lesz képes előnyt gyűjteni a visszavágóra.



Különös gólok

A DVTK mestere a szünet után beküldte a robosztus Gosztonyit, és a játék szervezésére képes Kosticot, a hazaiak pedig alaposan meg is nyomták a gombot, nyomban a kivonulás után jelezték, hogy elégedetlenek az eredménnyel. Ekkor már elsősorban a védekezéssel foglalkoztak a vendégek, akiknek erejéből csak szórványos ellentámadásokra futotta. Egy ilyen lehetőség végén a csereként beállt Kollega akár másodszor is „csengethetett” volna, de csak az oldalhálóig jutott. Aztán Futácsék ritkán látható góllal egyenlítettek és nagy erőket mozgósítottak vezető góljuk megszerzése érdekében. Szinte állandóan a vendégek térfelén folyt a küzdelem, s annak érdekében, hogy a szigetszentmiklósiak húzzák az időt, mindent bevetettek. Hátsó alakzatuk jól állta a sarat, s ez mindenképpen dicséretükre vált. A remélttől halványabban, de nagy akarással futballozó diósgyőriek aztán összehozták második góljukat is, de a vendégek a lefújás előtt ikszre mentették az első felvonást, s ezzel nagy meglepetést okoztak. A visszavágót április 1-én rendezik.

ÉM-KT



Jegyzőkönyv:

DVTK – Szigetszentmiklósi TK-Erima 2-2 (0-1)

Diósgyőr, 1610 néző. V.: Erdős (Kormányos II, Szalai).


DVTK: Rados – Batioja, Alves, Kádár, Husic – Abdouraman – Egerszegi, Nikházi, Marjanovic – Futács, Bacsa. Vezetőedző: Sivic Tomislav.

Szigetszentmiklósi TK-Erima: Sánta – Csikortás, Balogh M., Jakovljevic, Pollák – Zsivóczky, Kvekveskiri, Barna Zs.,Deutsch – Takács, Majoros. Vezetőedző: Prisztai Viktor.


Csere: Zsivóczky helyett Kollega a 46., Abdouraman helyett Kostic a 46., Egerszegi helyett Gosztonyi a 46., Majoros helyett Khous a 69., Marjanovic helyett Grumic a 73., Takács helyett Fekete a 87. percben.


Sárga lap: Balogh M. a 30., Barna Zs. a 45., Alves a 64., Kollega a 67., Futács a 69. percben.


Gólszerző: Takács (0-1) a 24., Sánta (öngól, 1-1) a 63., Bacsa (2-1) a 86., Khous (2-2) a 91. percben.


Jók: Nikházi, Alves, Husic, Bacsa, illetve Csikortás, Takács, Barna Zs., Kvekveskiri.


Sivic Tomislav: - Hiába mondtam, hogy nincs előre lefutott meccs, nem úgy álltunk a játékhoz, ahogyan kellett volna. Nem használtuk ki a kínálkozó lehetőségeinket, nem voltunk azon a szinten, amely a DVTK-tól joggal várható el. Ellenfelünk kihasználta gyengeségeinket, s ezzel kiharcolta a döntetlent, amely reálisnak mondható. Viszont lesz még visszavágó is.

Prisztai Viktor: - Jó meccset játszottunk, egyes időszakokban pedig még domináltunk is. Az eredményen túl mindenképpen örvendetes, hogy két gólra is képesek voltunk a DVTK otthonában, s ilyennel kevesen büszkélkedhetnek. Másodosztályú csapatként mutattuk meg, hogy vannak értékeink.


További keddi mérkőzések:

  • DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 1-1 (1-0),
  • PMFC-Matias - Videoton FC 1-1 (1-0).

  • A gólok története

    24. perc: Csikortás jobb oldalról a kapu elé lőtte a labdát, amelyre Takács jókor érkezett és hat méterről a kapu közepébe fejelt. Rados mozdult a játékszerre, de védeni nem tudott, a labda a hasa alatt vágódott a hálóba. 0-1.


    63. perc: Alves 22 méteres lövését Sánta ütötte a magas, majd a lehulló labdát szögletre akarta tenyerelni, de mellé ütött és a játékszer a kapuba közepébe pattant, öngól, 1-1.


    86. perc: Kostic kevergetett a 16-oson belül, egészen az ötösig jutott, majd átívelt, Bacsa három játékos közül a legmagasabbra emelkedett, kapura emelt, a labdát pedig Sánta már csak a gólvonalon túl tudta megfogni, 2-1.


    91. perc: Kádár eladta a labdát, amelyre Kollega lecsapott, majd a fedezetlenül maradt Khous elé tálalt, aki közelről egyenlített, 2-2.


    Ligakupa: DVTK vs. Szigetszentmiklós - Edzői nyilatkozatok

    Miskolc - A Diósgyőri VTK vs. Szigetszentmiklósi TK-Erima (2-2) Ligakupa mérkőzés után a két vezetőedző, Sivic Tomislav és Prisztai Viktor értékelték a látottakat.

    tovább »

    BOON-ÉLŐ - Ligakupa: DVTK vs. Szigetszentmiklós 2-2 (0-1)

    Miskolc - A labdarúgó Liga Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Diósgyőri VTK gárdája a Szigetszentmiklósi TK-Erima csapatát fogadta kedden 18 órától. Az összecsapásról élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

    tovább »


    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!