Sport

2014.03.01. 00:49

Hat pontos esti meccs Mezőkövesden

Mezőkövesd - Az első tavaszi hazai NB I-es mérkőzés nagyon fontos a matyóvárosiak számára. A Mezőkövesd - Kecskemét mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.

Mezőkövesd - Az első tavaszi hazai NB I-es mérkőzés nagyon fontos a matyóvárosiak számára. A Mezőkövesd - Kecskemét mérkőzésről élőben tudósítunk a Borsod Online-on.A Mezőkövesd Zsóry FC kissé szokatlan időben, szombaton 20 órától stadionjában fogadja a Kecskeméti TE-Phoenix Mecano gárdáját.– Számunkra iszonyúan fontos ez az összecsapás, amely szó szerint 6 pontos derbi – szögezte le Véber György. – Persze tudom, hogy a kecskemétiek ugyanezt mondják, így pokolian nehéz 90 perc vár ránk. A hétközi, DVTK ellen aratott 3-1-es Ligakupa-sikerünk jó felvezetése, ha úgy tetszik alapja a szombati fellépésnek. A fiúk szervezetten és alázattal fociztak a diósgyőriek ellen és megverték az élcsapatot. A szerda esti produkció előtt persze nem estem hasra, jelentem, hogy sokkal jobban is tudunk játszani és ezt be is fogjuk bizonyítani.

Csak történelem...

A két együttes közötti őszi összecsapáson Szalaiék általános meglepetésre 6-2-re nyertek, Véber György azonban ennek nem tulajdonít jelentőséget, sőt...

– A futball nem történelem, így a múlttal mi sem foglalkozunk – jelentette ki a kövesdiek mestere. – Nem számít az előzmény, minden meccs más. Azzal a 6-2-vel már nem hízlalhatjuk a májunkat, miként ellenfelünk sem nyalogatja az akkor szerzett sebeit. Nekünk az ad motívációt, hogy újra elverjük őket, riválisunkat pedig az hajtja előre, hogy visszavágjon a tőlünk elszenvedett zakóért. Ezért lesz jó és érdekes a találkozó.

A Ligakupa nyolcaddöntőjének szerdai első felvonásán mindhárom kövesdi gólt védő, Fótyik és Hegedűs Cs. szerezte. Erről az erényről így vélekedett a tréner:

– Szélső hátvédeink sokszor zárkóznak fel támadásainkhoz, azaz komoly feladatokkal is megbízom őket, de nem várom el tőlük, hogy minden meccset ők döntsenek el. Vagyis „figyelmeztetem" a középpályán a támadások szervezésével megbízottakat és csatárainkat, hogy a gólgyártásból nekik is ki kell venniük a részüket.


[poll id="591"]


A csapattagokról

Véber Györgyöt szembesítettük az általa az edzőmérkőzéseken kialakított kezdőcsapat érdekességeivel is. Ezúttal Gévayval szemben már Vermest jelölte tizenegyébe, míg a támadósorba ugyancsak betette Rajczit, Balajti, vagy Menougong kárára.

– Miután a fejemben több szempont alapján kialakul egyfajta elképzelés, ezeket a felkészülési meccseken tesztelem – sorolta Véber György. – Az ezeken nyújtott játék és a különböző mutatók alapján kell döntenem és döntöttem is. A hátsók közé Vermest tettem, s határozatom felelősségét is én vállalom fel. Ez annyit jelent, hogy baj esetén az én fejem kerül a hurokba. Egyébként azon, hogy Vermes, vagy Gévay, nem volt könnyű határoznom. Utóbbi előtt is le a kalappal, nagyon jól dolgozik, bevetésre készen áll. A csatárok szekciója hasonló válaszút elé állított és Rajczi lett a győztes. Még annyit, hogy középre is jut két érkező, nevezetesen Velicky és Takács. Mindenki esetében hangsúlyozom, hogy egyetlen játékos sem lehet biztos a helyében. Akik bizonyítanak, benn maradnak, akik nem, azok helyére jönnek az „alteregók". Hiszem és tudom, hogy csapatom a cserék után sem esik szét, mert olyan játékosok alkotják, akik minden feladat megoldására képesek.

Ami pedig a kerettagokat illeti: Éles műtétje miatt tavasszal aligha léphet pályára. Rajta kívül a fiatal Csirmaz részleges bokaszalag szakadása miatt csak néző lehet, Harsányinak pedig bár kifordult a bokája, de felépült, ott lesz társai között.

A kezdők

A Mezőkövesd Zsóry FC tervezett kezdőcsapata: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Vermes, Fótyik – Velicky, Takács P., Bognár I., Melczer – Rajczi, Harsányi.


Debütál a beléptetőrendszer

Ilyenre sem volt még példa Mezőkövesden: Bocsi Anna izgul. Ennek magyarázatául az ügyvezető igazgató ezt mondta: „Mérföldkőhöz érkeztünk, most debütál nálunk a beléptetőrendszer. Mivel a szerkezetek elemeit még nem szerelték fel, ezért működtetői minden szükséges kelléket magukkal hoznak. Már esetünkben is lehet interneten jegyet rendelni és vásárolni, aki pedig ezt nem tudja megtenni, a klubházban elővételben vásárolhat bilétát. Ennek az egésznek a tumultus, a sorbanállás elkerülése a legfontosabb eleme. A leolvasás, a beengedés ugyanis egy-két másodpercet vesz igénybe és a néző máris mehet a helyére. Remélem, hogy elsőre is minden rendben lesz, ha nem, akkor se cirkuszoljon senki, rugalmasak leszünk, közös erővel mindent esetleges gondot, problémát megoldunk."


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!