Sport

2013.12.18. 13:06

Vécsei Bálint: Hasznos napok a Galatánál

A miskolci születésű Vécsei Bálint világsztárokkal edzett együtt Isztambulban.

A miskolci születésű Vécsei Bálint világsztárokkal edzett együtt Isztambulban.2008 óta a Budapest Honvéd játékosa Vécsei Bálint. Az 1993-ban Miskolcon született futballista Kazincbarcikán, a Kazinczy Általános Iskolában ismerkedett meg a sportággal, majd a KBSC igazolt labdarúgója lett. A fővárosiak színeiben már 52 NB I-es találkozón túl van és nem mellesleg korosztályos válogatott. A fiatal tehetség előtt a napokban nagy lehetőség adódott, ugyanis részt vehetett a török sztárcsapat, a Galatasaray edzésein. Vécsei Bálint kedden már itthon válaszolt az Észak-Magyarország kérdéseire.

– Köztudott, hogy a Galata edzőjének, Roberto Mancininek a fia csapattársam a Honvédnál, és az is, hogy Fabio Cordella, klubunk nemzetközi igazgatója is ismeri Roberto Mancinit – vázolta a kikerülés előzményeit a középpályás. – A szakvezető látta pár mérkőzésünket, tetszett neki a játékom és lehetőséget adott arra, hogy részt vegyek néhány foglalkozáson. Amikor kiderült, hogy utazom Isztambulba, kicsit izgultam, hiszen azért nem minden nap megy az ember ilyen nagy klubhoz, mint a Galatasaray.

Magával ragadta

A budapestiek futballistájától megkérdeztük, vajon volt-e bemutatás az első tréning előtt?– Nem igazán, a játékosok jöttek oda hozzám, amikor megláttak és elkezdtek kérdezősködni – folytatta Vécsei Bálint. – Érdeklődtek, teljesen normálisan, profin kezeltek, körülbelül huszonöten voltunk. A klub tele van sztárjátékosokkal, ott van Drogba, Sneijder, de ők is úgy készültek, mint bármelyik más társuk. Ami leginkább feltűnt a kinn eltöltött négy edzés alatt, hogy sokkal kisebb hibaszázalékkal dolgoznak, mint mondjuk itthon, pontosabbak, labdabiztosabbak és gyorsabbak. Különben múlt kedden éppen a Juventussal vívott fontos Bajnokok Ligája mérkőzést otthon a Galata, amely ugye a havazás miatt félbeszakadt és szerdán folytatódott. Mindkétszer kinn voltam a stadionban, a VIP részen, és Sneijder góljánál szinte felrobbant a stadion, bevallom, engem is magával ragadott a hangulat.

A ,,Hogyan váltak el egymástól, miben maradtak a klubbal, Mancini edzővel?" kezdetű felvetésre Vécsei Bálint ezt válaszolta:

– Semmi konkrétumot nem mondtak, hogy mi lesz. Bárhogy is alakuljon, csinálom tovább a dolgom a Honvédnál, úgy, mint eddig. Ez az isztambuli látogatás nagy lökést adott a pályafutásomnak, élmény volt, rendkívül hasznos, személyesen tapasztalhattam meg, hogy hová lehet eljutni.

ÉM-MI


Apai szavak

Vécsei László, Vécsei Bálint édesapja így kommentálta fia isztambuli lehetőségét: ,,Egy apa szíve mindig megdobban, ha valami jó, ha ilyen jó történik a fiával. Annak idején futballoztam a Borsodi Bányászban, miként édesapám, id. Vécsei László, aki érthetően szintén nagyon büszke Bálintra. Hála Istennek felfelé ível a pályafutása, különösebb tanácsra nem szorul, szerintem tisztában van azzal, hogy ebben a sportágban elengedhetetlen az alázat, a kitartás és a szorgalom."


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!