Sport

2013.12.15. 14:59

MKC: Vissza kell szerezni az elhullajtott pontokat

Mezőkövesd - Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság 16. fordulójának meccsét vasárnap játssza a Mezőkövesdi KC.

Mezőkövesd - Az NB I-es férfi kézilabda bajnokság 16. fordulójának meccsét vasárnap játssza a Mezőkövesdi KC.A kövesdiek vasárnap 18 órától Orosházán küzdenek a bajnoki pontokért. A sereghajtó matyóvárosiak a két együttes közötti első mérkőzésen hazai környezetben 25-25-ös döntetlent értek el a viharsarkiak ellen és most sem akarnak pont nélkül zárni.

– Meg kell próbálnunk visszaszerezni a Cegléddel szemben elveszített 2 pontot – mondta Avar György, a gárda edzője. – Ez nem lesz egyszerű feladat, már csak azért sem, mert az orosháziak otthon ikszeltek az NB I krémjéhez tartozó Tatabányával, vagyis egy jó csapathoz látogatunk. Vasárnapi ellenfelünket jól ismerjük: amikor Mezőkövesden meccseltünk ellenük, akkor sokáig az előnyüket mutatta az eredményjelző, aztán mi vettük át a kezdeményezést és a vezetést, majd az Orosháza az utolsó pillanatokban egyenlített. Ha az egész találkozót nézem, akkor reális volt az az iksz, de az is az igazsághoz tartozik, hogy bármelyik alakulat kiharcolhatta volna a két pontot.

Pontosítani kell

A vezetőedző ezután arról beszélt, hogy Orosházán a maximumot kell nyújtaniuk.

– Feladatunk viszonylag egyszerű – folytatta Avar György. – A jó periódusainkat kell elnyújtanunk, lehetőleg az egész meccsre. A Cegléddel szemben például az okozta a bajt, hogy végig gyorsítottunk, akkor is le akartuk rohanni riválisunkat, amikor nem kellett volna. A kézilabdához is higgadt fej kell, van, amikor diktálni kell a tempót, s van, amikor a lassítás vezet eredményre. Azon viszont már kár meditálnunk, hogy mi lett volna, ha..., ezért inkább előre tekintünk. Messze van még a szezon vége, s hol van még a rájátszás, szóval javíthatunk.

Bajban vannak

A kövesdiek dolgát azonban nehezíti, hogy a felkészülés során betegség támadta meg szinte az egész csapatot.

– Kellemetlen szituációban vagyunk, mert csütörtökre a tizennégy felnőtt játékosból tíz ágyba került – kesergett Avar György. – Láz, hasmenés, vírus..., ez rossz előjel. Pénteken már a tizenegyedik fiú is jelezte, hogy ő a soros. Ennek a betegségnek az orvos szerint 12-24 óra a lefolyása, ha pedig 48, akkor is összeszedjük magunkat vasárnapig, de kérdés, hogy mennyi erő marad bennük. Gondolkodtunk az esetleges halasztáson, de nem tudjuk, hogy reagálna erre, meg az Orosháza, ráadásul egy mérkőzést általában csak előre lehet hozni, elhalasztani nem...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!