Sport

2013.12.04. 22:03

A jobbtól soha nem szégyen kikapni

Mezőkövesd - Szerda este élvonalbeli férfi kézilabda mérkőzést játszottak a mezőkövesdi városi sportcsarnokban.

Mezőkövesd - Szerda este élvonalbeli férfi kézilabda mérkőzést játszottak a mezőkövesdi városi sportcsarnokban.Az NB I-es bajnokság 14. fordulója keretében a „menő” kategóriába tartozó Braun Gyöngyös vendégeskedett a matyóvárosban. Hazai kiállítással kezdődött a meccs és ez jót tett az MKC-nek, mert emberhátrányból két gólt is szerzett, aztán Fekete elrontott egy büntetőt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, látszott, hogy Benisék nagyon akarnak. A 12. percben Trivkovic már a második kétpercesét szedte össze, majd 9-7-es hazai előnyt mutatott a tábla. A kocka azonban gyorsan fordult (17. perc: 9-10), erre jött a kövesdi időkérés. A nagy akarással küzdő sereghajtó picit meglépett (22. perc: 12-10), de fórját nem tudta megőrizni. Néhány elszórt labda ráadásul elegendő volt ahhoz, hogy a hevesiek térjenek magabiztos előnnyel pihenőre.

Elhúztak

A szünet után hamar hét gólos vezetést kovácsolt a Braun Gyöngyös és ez kedvét szegte az MKC-nek. Amikor Debreczeni leindítás utáni szép lövéssel bevette a hazaiak hálóját, érezni lehetett, hogy innen már nincs visszaút. Elcsendesedett a „ház”, a fordulatban senki nem hitt. Az idő telt, a meccs csordogált, vitás kérdés pedig nem maradt. A felsőház várományosa kényelmes játékkal vitte haza a két pontot, a Mezőkövesd pedig azzal „védekezhet”, hogy a jobbtól soha nem szégyen kikapni – ráadásul már szombaton javíthatnak, ugyancsak hazai környezetben.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Braun Gyöngyös

23-34 (13-16)

Mezőkövesd, 700 néző. V.: Bonifert, Oléh.


Mezőkövesdi KC: Kiss O. – Kurbely (1), Benis (4), Trivkovic (2), Dobó (5), Szűcs (-), Kleis (3). Csere: Kovács J. (kapus), Sipos (kapus), Gyuris (-), Szepesi (-), Bakos Á. (3), Grünfelder (3), Dukic (1), Molnár F. (-), Fekete (1). Edző: Avar György.

Braun Gyöngyös: Liszkai – Szalafai (5), Bakos D. (8), Frey (1), Debreczeni (3), Mekaru (-), Varsandán (2). Csere: Hudák (kapus), Tamási (kapus), Sándor Á. (2), Iváncsik Á. (6), Sándor R. (2), Oláh (-), Szöllősi (-), Hajdu (3), Koller (2). Gulyás István.


Kiállítások: 14, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 3/3.


Avar György: – Csak 25 percig voltunk egyenrangú partnerek.

Gulyás István: – Sajnos csak a 15. percben jöttünk rá, hogy bajnoki mérkőzésen vagyunk. Utána uraltuk a játékot és biztosan nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!