Sport

2013.11.12. 14:06

Lendületbe jött a Sajóbábony

Sajóbábony - A „vegyészváros” csapata vette át a vezetést a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.

Sajóbábony - A „vegyészváros” csapata vette át a vezetést a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban.A bábonyiak a 13. fordulóban hangos sikert arattak: hazai környezetben 5-0-ra verték a volt NB III-as Bükkábrányt és sikerükkel az élre ugrottak.

– Tartottunk a mérkőzéstől, hiszen az ábrányiak az előző fordulóban remek eredményeket értek el, például 4-0-ra diadalmaskodtak Encsen – kezdte Bodnár József, az SVSE edzője, aki a nyártól felel a gárda szakmai munkájáért. – Aztán még engem is meglepett, hogy minden simán ment, minden nagyon jól alakult. Az első helyünkért megdolgoztunk, ugyanis korábban akadtak gondjaink. Mindenekelőtt védőjátékunkat kellett helyretennünk, hiszen Encsen hat, Mádon és Edelényben pedig három-három gólt kaptunk. Ennek az volt az oka, hogy az egész csapatunk, szinte valamennyi játékosunk támadni akart, ilyen azonban már nincs a fociban. Csatárainkkal és középpályásainkkal is meg kellett értetnem, hogy az elhárítás legalább olyan fontos, mint a gólszerzés. Hangsúlyoztam a fiúknak, hogy manapság nem lehet fegyelmezetlenül, szertelenül futballozni, s mivel ezt megértették, az eredmények is hétről hétre jönnek.

A sajóbábonyiak eddigi tizenhárom találkozójukból tízet megnyertek és két vereségük mellett egyszer döntetlent értek el. Utolsó két őszi meccsük viszonylag könnyebbnek ígérkezik: a hét végén Bőcsre látogatnak, majd Sátoraljaújhely együttesét fogadják.

– Az a célunk, hogy minél többször diadalmaskodjunk, a táblázatot azonban nem nézzük – folytatta a tréner. – „Csak” azt szeretnénk, ha bejutnánk az első hat közé. A talajon maradunk, mert tisztában vagyunk azzal, hogy nem emelkedünk ki a csoportból, amelynek élmezőnyét öt-hat hasonló képességű alakulat alkotja. Sokat számít a fegyelmezettség, a mentális erősség, a pillanatnyi forma, a csapategység és a szerencse is. A megyei elitben senki nem csinál egetverően nagy dolgokat: viccesen úgy szoktam fogalmazni, sok gólt kell lőni és keveset kapni. Nos, itt tartunk, de hogy ezzel mire jutunk, csak az égiek tudhatják...

Miskolcon gyakorolnak

A megyei első osztály mezőnyétől eddig nem esett ƒ„hasra” Bodnár József, bár megítélése szerint azzal, hogy az NB III-ból visszajött a Bükkábrány és az Ózd, továbbá itt maradt a bajnok Szikszó-Tomor-Lak, némiképpen erősödött a csoport.

– Személy szerint az a bajom a megyei hátországgal, hogy kevés igazán tehetséges fiatalt látok – állapította meg a sajóbábonyiak szakvezetője. – A legtöbb helyen még mindig az idősebbek húzzák a szekeret, ez kritikája az utánpótlás-nevelésnek, de ezt a gondolatsort azért nem folytatom, mert nem akarom, hogy okoskodónak nevezzenek.

A sajóbábonyi edző szerint csapatának jobb talajú pályára lenne szüksége és szavai szerint az sem lenne baj, hogy hamarosan edzőpályát is varázsolnának a városi sporttelepre.

– Annak ellenére, hogy nem vagyunk gazdagok, tárgyi feltételeinket mindenképpen fejlesztenünk kell – jegyezte meg Bodnár József. – Most már korán sötétedik, ennek következtében a miskolci Népkertben lévő műfűre szorulunk és hetente csak egyszer gyakorlunk, ez pedig kevés. – Az némileg orvosolja a gondunkat, hogy játékosaink zöme kispályázik, ez is nyújt egyfajta terhelést, de a komoly előrelépéshez heti három nagypályás-füves foglalkozásra lenne szükségünk.

ÉM-KT


Akarnak igazolni

A bábonyiak jó szerepléséből az edző szerint elsősorban a két TitkóKrisztián és Gergő –, továbbá Bazsányi, Novák, Nyeste, Erdei Nagy, Molnár, Kalász, Tóth, Sebők, Hronyecz, Grolmusz és Valkányi vette ki a részét. Bodnár József szerint keretük tagjai a nagyobb feladatok megoldására is alkalmasak, ennek ellenére januárban egy-két játékost akarnak igazolni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!