Sport

2013.11.01. 20:42

Közép-Európa Liga - Jön az Igló, halrudacskák nélkül

A női kosárlabda Közép-Európa Liga 9. fordulójában szombaton 17 órától az Aluinvent-DVTK csapata a szlovák SKBD Rücon Spisska Novi Ves együttese ellen játszik a miskolci városi sportcsarnokban.

A női kosárlabda Közép-Európa Liga 9. fordulójában szombaton 17 órától az Aluinvent-DVTK csapata a szlovák SKBD Rücon Spisska Novi Ves együttese ellen játszik a miskolci városi sportcsarnokban.A Diósgyőr szerdán is pályára lépett a KEL-ben, Kassán 29 ponttal kaptak ki, úgy, hogy két légiósuk, Sverrisdottir és Jansone nem lépett pályára, sérülés miatt. Így először azt kérdeztük Peresztegi Nagy Ákostól, a DVTK vezetőedzőjétől, hogy az Igló (nem az amelyik a halrudacskáiról ismert, hanem a Szlovákiában található település, amelynek ez a régi magyar neve) ellen kire nem számíthat.

Sverrisdottirra nem – így hangzott a válasz. – Bár a két fiatal, Dubei és Horváth B. is visszatért az U18-as válogatottól, és Jansone állapota is javult, Tobin viszont mandulagyulladással küszködik. Remélem, hogy a meccs időpontjára azért utóbbi két légiósunk lesz olyan állapotban, hogy vállalni tudják a játékot. Persze ettől is fontosabb, hogy a jövő héten, amikor elkezdődik az Európa Kupa szereplésünk, illetve amikor egy hét múlva Pécsett játszunk fontos bajnokit, számíthassunk rájuk.

A diósgyőri szakvezető azt reméli, hogy csapata két vereség után visszatalál a győzelem útjára.

– Ellenfelünknek viszonylag jó kezdőötöse van, vannak légiósaik, és játszottak már jó és gyengébb meccseket egyaránt ebben a szezonban – mondta az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Az biztos, hogy nem szabad kiindulnunk a felkészülésünk során ellenük lejátszott és megnyert két meccsből, mert azóta ők is fejlődtek. Viszont ha a saját ritmusunkban, nagy sebességgel tudunk játszani, akkor meglehet a győzelem, ami a jövő heti nagy feladatok előtt jól jönne.


KEL eredmények

8. forduló: MBK Ruzomberok – SBK Samorín 73-63, Ceglédi EKK – Piesanské Cajky 51-65, UNIQA Euroleasing Sopron – WBC Novi Zagreb 73-46, PINKK Pécsi 424 – PEAC-Pécs 64-66.


Foci bérlettel ingyen

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabda együttesének szombati, KEL meccse a DVTK NB I-es labdarúgócsapatának találkozóira érvényes mini bérletnek a felmutatásával, belépőjegy váltása nélkül tekinthető meg. A kosárlabda mérkőzésekre változatlanul ingyen mehetnek be a 14 éven aluliak és 65 év felettiek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!