Sport

2013.11.08. 13:44

Aluinvent-DVTK: akár másképpen is alakulhatott volna

A 19 pontos Európa Kupa vereség után kritikus hangot ütött meg a diósgyőriek egyik kosarasa.

A 19 pontos Európa Kupa vereség után kritikus hangot ütött meg a diósgyőriek egyik kosarasa.A piros-fehérek, mint ismeretes, szerdán este 90-71-re kikaptak a Basket Landes vendégeként az E-csoport 1. fordulójának keretében. Csütörtökön délután Párizsban értük el Bálint Rékát, aki a Budapestre tartó repülőgépre várva foglalta össze véleményét a mérkőzésen látottakról.

Tetemes hátrányból

– A meccs elején tetemes hátrányt szedtünk össze, ezt azonban négy-öt perc alatt ledolgoztuk és a 18. percben már vezettünk – kezdte Bálint Réka, az Aluinvent-DVTK együttesének tagja, aki 9 pontot gyűjtött Franciaországban. – Ha úgy tetszik, akkor a nagyszünet után 0-0-ról folytathattuk a küzdelmet. Ebben az időszakban mi kerültünk előnybe, a 23. percben például már 6 pontos vezetésünket mutatta az eredményjelző. Ekkor igazi csapatként játszottunk, szép támadásokat vezettünk, védekezésben pedig egységesek voltunk. Ahelyett, hogy megnyugodtunk volna, elkezdtünk kapkodni, egyénieskedni, ezzel pedig visszahoztuk a meccsbe ellenfelünket. A Basket Landes megérezte esélyét, agresszívebb játékra váltott, a hazaiak többször leindítottak minket, úgymond könnyű kosarakat gyűjtöttek, mi pedig egy átmeneti felzárkózást követően nem tudtunk lépést tartani a házigazdákkal. Végül 19 pontos vereség lett a „kirándulás", de a történésekre utólag visszagondolva azt kell mondanom, hogy teljesen másképpen is alakulhatott volna az összecsapás. A sportban viszont nincs ha, így tanulnunk kell saját hibáinkból, hogy ezeket legközelebb már ne kövessük el.

Nem „keresgél"

A találkozó utáni nyilatkozatában néhány keresetlen szóval bírálta a játékvezetők tevékenységét Peresztegi Nagy Ákos, a diósgyőriek vezetőedzője, ezért Bálint Réka dirigensekkel kapcsolatos véleményére is kíváncsiak voltunk.

– Az tény, hogy a franciák a kritikus időszakokban sok lépéshibát követtek el, ezek után büntetőket harcoltak ki, vagy támadásaikból kosarakat szereztek – közölte a DVTK sportolója, aki hozzátette: – Viszont a majdnem 20 pontos vereséget nem lehet a játékvezetésre fogni, így nekem sem ebben kell keresnem a kudarcunk okát.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!