Sport

2013.11.06. 14:11

A Mecsek útjai adnak választ

Pécs környékén, klasszikus gyorsasági szakaszokkal zárul az idei ralibajnokság.

Pécs környékén, klasszikus gyorsasági szakaszokkal zárul az idei ralibajnokság.Kazár Miklós vagy Herczig Norbert lesz idén az abszolút magyar bajnok? Ez a kérdés foglalkoztat jelenleg mindenkit a hazai ralis társadalomban. Az előttünk álló hétvégén minden nyitott kérdésre választ kapunk. A Mecsek aszfaltos pályáin eldől, hogy ebben az esztendőben kit koronáznak királlyá a szakában. A miskolci Kazár Miklós és navigátora Szőke Tamás kilenc pontos előnnyel várja a szezonzárót. Ahogy mondani szokás: nem a csatát, hanem a háborút kell megnyerniük, így van ezzel a Maximmun Racing Team kettőse is. Egy pécsi futamgyőzelemnél a jelenlegi helyzetben sokkal többet ér az, ha az ő nevük kerül be az abszolút magyar bajnokok, rendkívül illusztris társaságába. A pilótának a címvédés, a navigátornak pedig az első abszolút elsőség múlik az utolsó futamon.

- Tamásról teljes mértékben átragadt rám a lelkesedés, nem kérdés, magyar bajnokok akarunk lenni – fogalmazott a 47. Mecsek Rali előtt Kazár Miklós. - Minden szempontból felkészültünk, ismerjük a pályákat, az ellenfeleket, a kilenc pont előny pedig jó alap arra, hogy a végén felérjünk a csúcsra.

Nyerő szám?

A miskolci ralis pályafutása során már a 21. Mecsek Ralijára készül, igaz ezeknek a versenyeknek a többségét navigátorként a jobb egyből dolgozta végig. Az elmúlt években azonban azt is megtapasztalhatta, hogy „sofőrként" milyen kihívást támasztanak elé a klasszikus és méltán közkedvelt gyorsasági szakaszok.

- Bízom benne, hogy a 21 ezúttal nyerő szám lesz a számunkra – folytatta Kazár Miklós. - Nagyon sokat fogunk sötétben menni, ezért a lámpák beállítására nagy hangsúlyt kell fektetnünk. A csapatunk és autónk szerdán érkezett meg, csütörtökön még tesztelünk, aztán várjuk a mindent eldöntő összecsapást. Kétesélyes maradt a bajnoki címért folytatott harc, az előnyünk miatt nem lehetünk elég nyugodtak, de nem szabad túlfeszülnünk az előttünk álló hétvégét. Próbálunk lazán, jókedvűen versenyezni, a felszabadult autózás reméljük eredményre fog vezetni.

140 versenykilométer

A Maximmun Racing Team kettőse szem előtt tartja a biztonságot, nyilván fölöslegesen nem fognak kockáztatni. Technikai oldalról ezúttal is mindenre gondoltak, a Budapest Ralihozhoz hasonlóan most is két Citroen Xsara WRC-t hozott a csapat Magyarországra. A megyei élversenyzők között Pécsett indulni fog az abszolút értékelésben hatodik helyen álló Balogh János és a 2008-as magyar bajnok Spitzmüller Csaba is. A 47. Mecsek Ralin az ORB mezőnye két nap alatt összesen hét gyorsaságit, közel 140 versenykilométert fog teljesíteni. A magyar bajnokság idei hatodik futamának össztávja meghaladja a 410 kilométert.

ÉM-ME


A 47. Mecsek Rally programja:

November 8. (péntek):

GY1 – Áprádtető - Abaliget, 16.30 (az első autó rajtja)

GY2 – Nyárásvölgy - Hetvehely, 17.13


November 9. (szombat):

GY3 – Hetvehely – Nyárásvölgy 10.13

GY4 – Orfű – Áprádtető (kör) 11.11

GY5 – Mecsekpölöske - Alsómocsolád 12.04

GY6 – Hetvehely – Nyársávölgy 15.02

GY7 – Orfű – Árpádtető (kör) 16.00

Ünnepélyes díjkiosztó, Pécs, Széchenyi Tér, 17.22


Az ORB állása a záró versenyhétvége előtt:

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) 91 pont

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) 82

3. Turán Frigyes, Zsíros Gábor (Ford Focus WRC) 50

4. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) 44

5. Bútor Róbert, Tóth Imre (Peugeot 207 S2000) 41

6. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 26


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!