Sport

2013.11.28. 11:44

A biztonsági szolgálat vagy az MLSZ-ellenőr?

Miskolc - Azt (még) nem tudni, hogy ki és miért döntött a drapik be nem engedéséről.

Miskolc - Azt (még) nem tudni, hogy ki és miért döntött a drapik be nem engedéséről.Amint arról a vasárnap lejátszott DVTK – Videoton NB I-es labdarúgó bajnoki meccs tudósításában beszámoltunk: a hazai ultrák bár jelen voltak a mérkőzésen, a 20. percben kiürítették azt a lelátót, ahol szurkolni szoktak, és csendben szemlélték a találkozót. Az akkori értesülésünk, amelyet ezzel kapcsolatban közzé tettünk, igazolást nyert, mindez azért történt, mert nem engedték be az egyik szurkolói csoport drapériáját. És másokét sem, a biztonsági szolgálat munkatársai.

Bojkottot hirdettek

Mindezt a szurkolók által kedden kiadott közleményből (is) kiderül: ,,Nem engedték be a stadionba egy 10 éve a diósgyőri lelátón tevékenykedő csoport zászlóját (Commandos), leszedették a kerítésről a történelmi Magyarországot ábrázoló zászlót ,,Hazádnak rendületlenül" felirattal, az idén 20 éves szurkolói csoport a Sturm und Drang zászlóját, valamint egy angol zászlót Gyál felirattal." Az eset miatt bojkottot hirdettek a drukkerek, mert álláspontjuk szerint ez is része a szurkolói mozgalom ellen irányuló törekvéseknek, és arra kérték azokat, akik támogatni kívánják ez elleni küzdelmüket, hogy ne menjenek ki a hétvégi bajnoki mérkőzésre.

Ki és miért döntött így ebben az ügyben, ezt szerettük volna megtudni, a diósgyőri klub vezetésétől, illetve, hogy hol találhatjuk meg a jogtárakban, szabályozókban azokat a passzusokat, amelyeket sértenek a szóban forgó zászlók, drapériák.

– Sok sebből vérzik ez az eset, és nem csak a szurkolók, hanem a klub számára is kellemetlen ez – mondta Körmöndi Zoltán, a DVTK marketing-kommunikációs igazgatója. – A legmélyebb részletekig még nem ismerem ezt az ügyet, vagyis ha akarnám sem tudnám megmondani, hogy személy szerint kinek az utasítására nem engedték be a szóban forgó drapériákat, így emiatt arra sem tudok választ adni jelenleg, hogy mi volt a döntés alapja, háttere. Nagy általánosságban annyit tudok mondani, hogy a biztonsági szolgálat ellenőrzi a stadionba behozni kívánt tárgyakat, így a zászlókat is, rajtuk kívül az MLSZ ellenőröknek van a pálya rendjével kapcsolatos ellenőrzési jogkörük. A klub alapvető álláspontja az, hogy törvényeket, az MLSZ szabályzatát be kell tartanunk, és lehet, hogy az ilyen esetek elkerülésére az jelentene megoldást, ha a manapság is használt és a jövőben használni kívánt drapériák bemutatásra kerülnének a klub részére. Talán ezzel sikerülne elkerülni a konfliktusokat, és az esetleges büntetéseket is.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!