Sport

2013.10.22. 14:07

Nem indulnak Dél felé

Miskolc - Három kategóriában is úgy vezetik a rali bajnokságot, hogy az utolsó meccsre el sem utaznak.

Miskolc - Három kategóriában is úgy vezetik a rali bajnokságot, hogy az utolsó meccsre el sem utaznak.Nem indul a két múlva Pécs környékén esedékes országos rali bajnoki évzárón, a 47. Mecsek ralin a miskolci Kovács Zoltán, Szabó Gábor kettős. Hogy miért? Egyszerűen azért, mert három sorozatot (lásd keretes írásunkat) is megnyertek öt futam után, így okafogyottá vált november második hétvégéjén Dél felé venniük az irányt. Kovács Zoli egy év kihagyás után tért vissza a színes, gyors autók forgatagába.

- 13 esztendő után ültünk össze megint Gabi barátommal - kezdte a népszerű miskolci pilóta. - Egerben kezdtünk, ahol talán egy kicsit döcögösen vágtunk bele, de aztán úgy érzem hamar belemelegedtünk, hiszen nyertünk. A második futamon, Miskolcon nyilván szerettük volna bizonyítani a kétkedőknek, hogy nem a véletlen műve lett az, hogy mi voltunk a kategória legjobbjai.

Következett a veszprémi múrva katlan, ahol aztán szintén nem volt náluk jobb annak ellenére sem, hogy rosszul választottak gumit, aminek következtében sokáig a második helyen álltak. A végén sikerült feljönniük a dobogó tetejére. Sorrendben Kassa és Budapest jött a naptárban: előbbi az új és ismeretlen pályák miatt volt emlékezetes számukra, míg a fővárási száguldáson végig uraltak a versenyt, ám egy defekt miatt nem sikerült nyerniük. Ennek ellenére már három serlegük bizonyosan lesz.

Már jövőre terveznek

- S-csoport abszolútban jelenleg harmadikok vagyunk, ám agy, hogy kihagyja a versenyt, bizonyosan lecsúszunk a dobogóról - tette hozzá Kovács Zoltán, aki természetesen nem bánkódik.

A Kovax-Racing csapata tehát az ORB-t befejezte, azonban már a jövő évi ausztriai Janner ralit tervezik, ami reményeik szerint havas lesz.

Szabó Gábor navigátor elmondta: az év elején ezt várta, erre várt legbelül.

- Ilyen helyen szerettünk volna végezni, s annak ellenére sincs okunk szomorkodni, hogy nem száz százalékos teljesítménnyel lettünk három kupasorozatban is a legjobbak - mondta lapunknak. - A négy első, és egy második helyet azt hiszem nem kell megmagyarázni. Voltam már az év végi összesítésben második, de első nem. Eddig! Nagyon jó érzés mindez, hiszen 15 év munkája van benne.

A miskolci bajnokok ezúton is köszönik szervizeseik - Kronome Ákos, Bacsa Tamás, Stecz Miklós, "KisUbi", Matyika - segítségét, hiszen a motoron kívül mindent maguk építettek a citromsárga Lada VFTS-en.

ÉM-JLI


A tények

A 14-ES GÉPOSZTÁLY ÁLLÁSA: 1. Kovács Zoltán, Szabó Gábor (Lada VFTS) 58 pont, 2. Hódosi Gábor, Holló Barnabás (Lada 21074) 39


A LADA KUPA ÁLLÁSA:1. Kovács Zoltán, Szabó Gábor (Lada VFTS) 48 pont,2. Hódosi Gábor, Holló Barnabás (Lada 21074) 31


2WDH KUPA ÁLLÁSA: 1. Kovács Zoltán, Szabó Gábor (Lada VFTS) 41 pont, 2. Hódosi Gábor, Holló Barnabás (Lada 21074) 28


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!