Sport

2013.09.04. 14:53

MKC: A bennmaradásért küzdenek

Mezőkövesd - Szerdán kezdődik az NB I-es férfi kézilabda bajnokság: a mezőkövesdiek Tatabányán mutatkoznak be.

Mezőkövesd - Szerdán kezdődik az NB I-es férfi kézilabda bajnokság: a mezőkövesdiek Tatabányán mutatkoznak be.A piros-fehérek a nyitányon 18 órától küzdenek a pontokért.

– Felkészülésünk jól sikerült, talán csak az orosházi torna után merült fel bennem néhány kérdés – kezdte Avar György, a gárda edzője. – A Viharsarokban jöttem rá, hogy az NB I-ben az ottanitól más tempójú és mentalitású játékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A kisebb sérülésektől eltekintve megfelelően hangoltunk az élvonalra, de nekünk valójában nem szerdán, hanem a jövő szombaton, a Gyöngyös elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdődik a „tánc”. Ugyanis mind a Tatabánya elleni, mind a jövő szerdai, Veszprémmel szembeni összecsapásunk esélyesei természetesen nem mi vagyunk. Ez persze magától értetődően nem jelenti azt, hogy az említett csapatokkal szemben feltesszük a kezünket, de a realitás talaján maradunk, ráadásul újoncok vagyunk.

Amit elterveztek

A tréner ezután arról beszélt, hogy az erőgyűjtéskor megfelelő körülmények álltak rendelkezésükre, ezért a jó, vagy az esetlegesen rossz szereplésüket sem foghatják a feltételek hiányára. Az alapozás első percétől kezdve komplett kerettel dolgoztak, szakmai szempontokat figyelembe véve így az első pillanattól kezdve azt a munkát végezték, amit elterveztek.

– A munkát valamennyi játékos becsülettel elvégezte, senkire nem lehetett panaszom – folytatta Avar György. – A mérkőzéseken néha kicsit erőtlenek, tűz nélküliek voltunk, az akarati tényezőkön azonban a legkönnyebb változtatni. Aztán arra törekedtünk, hogy minden játékosnak legyen „alteregója”, vagyis valamennyien küzdjenek meg a mezükért, mert ez jótékony hatást fejt ki a teljesítményükre.

Meg kell becsülni

Az MKC célja a bennmaradás kiharcolása, az edző szerint előrébb nem látnak és nem is mennek.

– Nekünk minden pontot meg kell becsülnünk – jegyezte meg az edző. – Lehet, hogy mindig nem produkálunk majd szép játékot, de a sikerekért apait-anyait bele kell adnunk. A megkapaszkodásért folyó harcban megítélésem szerint a Cegléd, a Győr, a PLER és esetleg az Orosháza lesz a legnagyobb ellenfelünk. Hazai szereplésünk döntő lesz, de ezen túlmenően az is számít majd, hogy az alsóházi csapatok egymás ellen hány pontot tudnak összekaparni a rájátszásra. Itt említem meg, hogy mivel Mezőkövesden nagyon szeretik a kézilabdát – várhatóan mindig telt ház előtt fogunk küzdeni – a nagyérdemű lesz a csapat nyolcadik embere. Viszont arra kérem szurkolóinkat, hogy ne várják el tőlünk a tavalyi esztendő „lekoppintását”: az NB I-ben kiscsapatként nyilván nem tudunk majd olyan sikerszériát produkálni, mint azt az NB I/B-ben tettük. Az előttünk álló hetekben és hónapokban valószínűleg minden egységért nagyon meg kell majd izzadnunk.

A tréner végül arról beszélt, hogy mivel az átigazolási időszak még nem zárult le, tovább nézelődnek a „piacon”, az átlövői posztokra szeretnének ütőképes játékosokat szerezni.

ÉM-KT


Kapcsolódó cikkek:

Mezőkövesd - Egy utolsó pillanatig küzdő együttest szeretne látni a kövesdi klubirányító.

A Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának játékoskerete.

Mezőkövesd - A Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának programja.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!